Tradicinis prancūziškas bulvių apkepas - kremiškas ir sutirpstantis burnoje

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Tradicinis prancūziškas bulvių apkepas - kremiškas ir sutirpstantis burnoje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pasakiškai kvapnus, tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. O skonis, patikėkite, nuostabus! Aš kepu maždaug Pasakiškai kvapnus, tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. O skonis, patikėkite, nuostabus! Aš kepu maždaug 20*20 cm formoje, jei kepsite didesnėje, apkepas bus plonesnis ir iškeps greičiau, jei mažesnėje, tuomet ilgiau. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo bulvių
450 mililitrų grietinėlės (geriau riebios)
250 gramų sūrio
50 gramų sviesto (tirpinto)
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarino ar kt. mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskutu ir supjaustau kuo plonesnėmis riekelėmis. Tą darau specialia pjaustykle, bet galima ir aštriu peiliu. Jei bulvės didelės, pirmiausia perpjaukite pusiau, bus patogiau pjaustyti.
2.
Sūrį (galima naudoti ir kelių sūrių mišinį) sutarkuoju. Truputį jo atidedu atidedu viršui, o likusį sudedu į dubenį. Ten pat pilu grietinėlę, pagardinu druska, pipirais, žolelėmis, pilu tirpintą sviestą, įspaudžiu česnako skiltelę ir viską gerai išmaišau.
3.
Į kepimo indą dedu sluoksnį bulvių, ant jų - grietinėlės bei sūrio padažo, tada vėl dedu bulvių, vėl padažo ir taip sluoksniuoju, kol baigiasi ingredientai. Viršuje turi būti grietinėlės-sūrio padažas.
4.
Kepimo indą uždengiu folija ir šaunu į iki 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepu apie 60-70 minučių, iki bulvės visiškai suminkštės (į kepimo pabaigą jas imu tikrinti peiliu).
5.
Kai bulvės suminkštėjusios, nuimu foliją, užberiu atsidėto sūrio, padidinu orkaitės kaitrą arba įjungiu grilio režimą ir pakepu dar 5-10 minučių, kol viršus gražiai rustels.
6.
Tada traukiu iš orkaitės, palieku 10 - 15 minučių pastovėti, jog apkepas sutvirtėtų, o tada jau tiekiu į stalą ir bandau nenusikąsti liežuvio :)
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Danguole
2018-04-12 13:11
As bulves trumpai apverdu, kad liktu kietokos ir netrupetu pjaustant, tada sluoksniuoju su padazu ir kepti reikia trumpiau apie 30 min. ATSAKYTI
Rita
2018-01-14 21:08
Aš kepiau viršutiniu ir apatiniu kaitintuvais(paprasčiausiu būdu), uždengusi taip pat folija,stikliniame kepimo inde, apkepas kepė net 2 val., ir viršutiniai bulvių lakšteliai vistiek buvo dar vis kietoki.... Gal reikejo vis tik skardoje...? P.S. Net temperatūrą po 1h padidinau iki 180 laipsnių.. ATSAKYTI
Veronika
2017-12-08 23:42
Jeigu uždengiate folija, kaip tikrinate peiliu bulvių minkstumą? Folija karšta, nenuimsite ir vėl neuždesite, ir, pagal aprašą, foliją nuimate pačioje kepimo pabaigoje. Tai peiliu badote per foliją? ATSAKYTI
Regina
2017-12-10 11:25
Tiesiog pakeliu folijos kraštelį, prilaikydama kepimo indą virtuvine pirštine, ir pasižiūriu. Tikrai nieko sudėtingo :) O po to tą kraštelį vėl užlenkiu. Kai į kepimo pabaigą tas daroma, nėra problemų jeigu ir nelabai sandariai ją užlankstysite, nes per valandą man paprastai jau būna iškepę, jeigu bulves supjaustau tikrai plonai ATSAKYTI
Mei
2017-12-29 21:32
Na tikrai, Veronika, keistas jūsų klausimas. Gi neimi karštos folijos (kaip ir kepimo indo ir kitu karstu dalyku) plikais pirštais :) ATSAKYTI
Leyla
2018-04-21 19:03
2val kepa,gal priklauso nuo bulviu rušies.kietokos,netirpsta kai recepte parašyta,reijejo truputi tikrai gal apvirt,ar kurbulviu košei tinka tā rūšį imti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis