Tradicinis prancūziškas bulvių apkepas - kremiškas ir sutirpstantis burnoje

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tradicinis prancūziškas bulvių apkepas - kremiškas ir sutirpstantis burnoje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pasakiškai kvapnus, tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. O skonis, patikėkite, nuostabus! Aš kepu maždaug Pasakiškai kvapnus, tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. O skonis, patikėkite, nuostabus! Aš kepu maždaug 20*20 cm formoje, jei kepsite didesnėje, apkepas bus plonesnis ir iškeps greičiau, jei mažesnėje, tuomet ilgiau. (...daugiau) Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo bulvių
450 mililitrų grietinėlės (geriau riebios)
250 gramų sūrio
50 gramų sviesto (tirpinto)
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarino ar kt. mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskutu ir supjaustau kuo plonesnėmis riekelėmis. Tą darau specialia pjaustykle, bet galima ir aštriu peiliu. Jei bulvės didelės, pirmiausia perpjaukite pusiau, bus patogiau pjaustyti.
2.
Sūrį (galima naudoti ir kelių sūrių mišinį) sutarkuoju. Truputį jo atidedu atidedu viršui, o likusį sudedu į dubenį. Ten pat pilu grietinėlę, pagardinu druska, pipirais, žolelėmis, pilu tirpintą sviestą, įspaudžiu česnako skiltelę ir viską gerai išmaišau.
3.
Į kepimo indą dedu sluoksnį bulvių, ant jų - grietinėlės bei sūrio padažo, tada vėl dedu bulvių, vėl padažo ir taip sluoksniuoju, kol baigiasi ingredientai. Viršuje turi būti grietinėlės-sūrio padažas.
4.
Kepimo indą uždengiu folija ir šaunu į iki 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepu apie 60-70 minučių, iki bulvės visiškai suminkštės (į kepimo pabaigą jas imu tikrinti peiliu).
5.
Kai bulvės suminkštėjusios, nuimu foliją, užberiu atsidėto sūrio, padidinu orkaitės kaitrą arba įjungiu grilio režimą ir pakepu dar 5-10 minučių, kol viršus gražiai rustels.
6.
Tada traukiu iš orkaitės, palieku 10 - 15 minučių pastovėti, jog apkepas sutvirtėtų, o tada jau tiekiu į stalą ir bandau nenusikąsti liežuvio :)
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Veronika
2017-12-08 23:42
Jeigu uždengiate folija, kaip tikrinate peiliu bulvių minkstumą? Folija karšta, nenuimsite ir vėl neuždesite, ir, pagal aprašą, foliją nuimate pačioje kepimo pabaigoje. Tai peiliu badote per foliją? ATSAKYTI
Regina
2017-12-10 11:25
Tiesiog pakeliu folijos kraštelį, prilaikydama kepimo indą virtuvine pirštine, ir pasižiūriu. Tikrai nieko sudėtingo :) O po to tą kraštelį vėl užlenkiu. Kai į kepimo pabaigą tas daroma, nėra problemų jeigu ir nelabai sandariai ją užlankstysite, nes per valandą man paprastai jau būna iškepę, jeigu bulves supjaustau tikrai plonai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis