Skanieji varškėtukai be kiaušinių - gardūs ir virti, ir kepti

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Virti varškėtukai varškėčiai be kiaušinių
Autorius apie receptą: Be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius. Skonis primena abu viename. Kadaise virtinius su manų Be kiaušinių, be miltų, virti arba kepti… Tiesiog tobuli, jei mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius. Skonis primena abu viename. Kadaise virtinius su manų kruopomis gamindavo grupiokė, tuomet net nebandžiau tokių pagaminti, labiau gūžčiojau pečiais – kam?, juk yra miltai ir kiaušiniai. Paskui, kai jau pradėjau improvizacijas virtuvėje, prisiminiau tą idėją. Pirma partija smarkiai išsileido vandeny, teko valgyti (irgi neblogą) pienišką sriubą. Tuomet prisiminiau surišėją – krakmolą. Ir štai, minkšti ir tuo pačiu puikios formos virtinukai, tapę dažnais svečiais ant mūsų šeimos pusryčių ar lengvos vakarienės stalo. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
180 gramų varškės
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštelis cukraus (saldžiam variantui)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių (kepamiems varškėčiams)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viską elementariai suminkau dubeny. Jei varškė labai sausa, gali pritrūkti sukibimo, tuomet pilu truputį vandens. Tešla turi gautis standi, lengvai formuojama. Suvolioju ilgas juostas ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Gaila, kad nebeturiu lenktos tarkos, su kuria kadaise gamindavome ežiukus, tenka apsiriboti vienodos formos virtinukais.
2.
Puode užverdu vandenį, sūriems varškėtukams jį pasūdau, saldiems nededu jokių priedų. Sūdau gausiai – į 1 l vandens beriu 1 nubrauktą šaukštelį druskos. Vandeniui užvirus, sudedu virtinukus ir nuo jų pakilimo į paviršių paverdu apie 2 min.
3.
Kepamiems varškėčiams tešlą būtinai palaikau bent 2 - 3h kambario temperatūroje, tuomet manai išbrinksta. Į tešlą papildomai dedu druskos ar cukraus (žiūrint su kuo planuojame valgyti), iš tešlos formuoju piršto storio blynelius, kuriuos apkepu keptuvėje šlakelyje aliejaus.
4.
Tiekiu su sviesto - grietinės padažu ar uogienėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
RITA
2018-07-29 21:34
O KA KIAUSINIAI KAZKOKS NESVEIKAS PRODUKTAS. O KA MANAI IR KRAKMOLAS SVEIKIAU NEI MILTAI. ATSAKYTI
Ieva
2018-07-30 08:34
Recepte juk ir nesako, kad kiaušiniai nesveikas produktas, bet ne visi kiaušinius valgo. Mano mažylis kiaušiniams alergiškas, todėl labai smagu, kai randu receptų ir be jų:) Ačiū Renatai! ATSAKYTI
Sveiko maisto mėgėja
2018-02-26 19:54
Nelabai tikslus receptas. Be miltu? manai - juk tie patys miltai, tik stambiau sumalti ATSAKYTI
Gražina
2018-02-28 09:53
Taip, manai irgi iš kviečių, tačiau tiek kepiniams, tiek kitiems gaminiams konsistenciją jie suteikia kitokią negu miltai. Šių varškėtukų būtent konsistencija man labai ir patinka, su miltais ji gaunasi kitokia ir, bent man, ne tokia gardi. Juk niekur recepte nemapinėta, kad varškėtukai be kviečių. ATSAKYTI
qwerty
2018-03-18 21:26
Jei turėjote omeny "be kviečių", tuomet taip, o produktų pavadinimai nuo jūsų norų, deja, nepriklauso :) Miltai yra miltai, o manai yra manai. ATSAKYTI
Indrė
2017-09-21 23:48
Tikrai puikūs varškėtukai! Prieš pradedant gaminti tirėjau labai daug abejonių dėl rezultato, bet mano ir visos šeimos džiaugsmui, jie pavyko puikiai ir buvo labai skanūs! Minkštučiai, tirpstantys burnoje. Greitai pagaminami. Rekomenduoju. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis