Naminis picos padas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 191)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 191)
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Autorius apie receptą: Šis padas ypač tinka plonapadėms naminėms picoms kepti. Šis padas ypač tinka plonapadėms naminėms picoms kepti. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų miltų
250 mililitrų vandens (drungno)
30 gramų alyvuogių aliejaus (+trupučio aptepimui)
25 gramai šlapių mielių (arba 7 gramų sausų)
5 gramai druskos
šiek tiek pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles, druską ir aliejų sumaišyti kartu, supilti miltus ir vandenį. Tešlą minkyti apie 10-15 minučių, kol taps elsatinga ir nelips prie rankų bei stalo. Tešlą uždengti ir palikti pakilti, kol padvigubės.
2.
Išdalinti tešlą į 4 dalis, po ~200 gramų. Suformuoti apvalius kamuoliukus. Pamiltavus juo ištempti ar iškočioti iki daugmaž 30 centrimetrų skersmens paplotėlio.
3.
Paruoštą padą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepti pomidorų padažu, o kraštelį patepti alyvuogių aliejumi. Viršų pabarstyti džiovintais prieskoniais: tinka raudonėlis, bazilikas, česnako granulės, paprikos milteliai ir panašiai.
4.
Tada viršų apibarstyti mėgstamu sūriu, pavydžiui, mocarela. Ant jo sudėti kuo ploniau pjaustytus likusius produktus (pvz. kumpio griežinėlius, pievagrybių riekeles) ir viršų apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus.
5.
Picą kepti iki 300 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 - 4 minutes (jeigu kepsinte 250 C laipsnių orkaitėje, tada kepkite apie 3 - 5 minutes). Orkaitės režimą įjunkite kaitinimo iš apačios, o kepimo formą su pica dėkite į pačią apatinę orkaitės lentyną. Taip kepant (aukštoje temperatūroje bei orkaitės apačioje) įmituojama krosnis, tad picos viršus neapdžiūva, o padas puikiai iškepa ir pavyksta traškus. Pica iškepusi, kai krašukai gražiai rusteli.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (36)
Margo
2021-02-21 20:28
Labai geras receptas, tešla tokia minkštutė, labai smagu minkyti
Mums Gavosi 3 picos, padariau skirtingas

Pastebėjimas: vyras viena iskociojo plonai per visą blėka tai plona gavosi labai kieta labiau panasu į fokačio nei kad į pica
Kai aš kociojau maždaug apie 30cm pločio tai gavosi skaniau. ATSAKYTI
Italija
2021-03-06 13:14
Fakačio kaip tik yra stora ir minkšta. Nemaišykite pavadinimų. ATSAKYTI
Ieva
2021-02-21 18:15
Puikus receptas! Viskas pavyko 100 proc. :) ATSAKYTI
LT
2021-02-14 19:58
Tika kepiau 3 rūšiù picas vaikams su situo picos pagrindu Ir labai visiems patiko. Aciu. Recepta issisaugosim. ATSAKYTI
Dijana
2021-02-02 11:21
Šitas padas superinis!Ačiū autorei,kad pasidalinote. ATSAKYTI
Eliza
2021-01-27 18:35
Pica gavosi nuostabi! Vyras pasakė, kad tai skaniausia jo ragauta pica! ATSAKYTI
Tobula pica
2021-01-24 18:06
Puikus padas. Kepu labai dažnai. Manau patarimas būtų toks, jog dėkite mažiau miltų. Rekomenduoju ATSAKYTI
Asta
2021-01-19 16:17
Tobula plonapade pica, pavyko is pirmo karto! ATSAKYTI
Adelė
2021-01-16 08:57
Nerealus tinginys! Pasinaudojau apačioje esančiu patarimu, kad įdėti aguonų, laabai skanus gavos! ATSAKYTI
Jurga
2021-01-05 18:20
Šaldyti tinka? ATSAKYTI
Kepti tinka
2021-02-14 11:50
Tinka! ATSAKYTI
nesuprantu
2021-01-05 17:10
Man kazkaip sonai graziai parudavo, bet picos vidus liko slapias. Kame problema? ilgiau kepant pradejo juoduot daržoves ir suris ATSAKYTI
Greta
2021-01-05 17:25
Reikėtų pabandyti kočioti ploniau arba tiesiog plonesnį sluoksnį priedų dėti :) Taip pat galima prieš kepant orkaitėje įkaitinti skardą, tuomet tolygiau keps. ATSAKYTI
Viktorija
2021-01-07 20:45
Ar pačioje orkaitės apačioje kepėte? ATSAKYTI
Ana
2021-01-15 16:45
Aš kepiau ant paskutinio rantelio, puikiai pavyko ATSAKYTI
Viktorija
2021-01-04 21:58
Labai, labai patiko! Kaip iš picerijos ❤️ ATSAKYTI
Noriu kepti pica
2021-01-02 18:39
Sveiki, noriu paklausti, ar tikrai reikia kept tokioj aukštoj temperatūroje? Nesudega? ATSAKYTI
Diana
2021-01-02 22:57
Tikrai būtent taip, nes tarsi imituojama krosnis, kurioje tradiciškai picos ir kepamos :) Tik kepant pirmąsyk prižiūrėkite, nes kiekviena orkaitė šiek tiek skirtinga ATSAKYTI
Viktorija
2020-12-26 16:17
Nerealus receptas. Iš pirmo karto 100% gavos, dariau per pusę iš akies ATSAKYTI
Laukiu ats
2021-01-02 16:18
Nesigavo kieta? Lengvai kociojosi? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital