Naminis picos padas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Autorius apie receptą: Šis padas ypač tinka plonapadėms naminėms picoms kepti. Šis padas ypač tinka plonapadėms naminėms picoms kepti. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų miltų
250 mililitrų vandens (drungno)
30 gramų alyvuogių aliejaus (+trupučio aptepimui)
25 gramai šlapių mielių (arba 7 gramų sausų)
5 gramai druskos
šiek tiek pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles, druską ir aliejų sumaišyti kartu, supilti miltus ir vandenį. Tešlą minkyti apie 10-15 minučių, kol taps elsatinga ir nelips prie rankų bei stalo. Tešlą uždengti ir palikti pakilti, kol padvigubės.
2.
Išdalinti tešlą į 4 dalis, po ~200 gramų. Suformuoti apvalius kamuoliukus. Pamiltavus juo ištempti ar iškočioti iki daugmaž 30 centrimetrų skersmens paplotėlio.
3.
Paruoštą padą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepti pomidorų padažu, o kraštelį patepti alyvuogių aliejumi. Viršų pabarstyti džiovintais prieskoniais: tinka raudonėlis, bazilikas, česnako granulės, paprikos milteliai ir panašiai.
4.
Tada viršų apibarstyti mėgstamu sūriu, pavydžiui, mocarela. Ant jo sudėti kuo ploniau pjaustytus likusius produktus (pvz. kumpio griežinėlius, pievagrybių riekeles) ir viršų apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus.
5.
Picą kepti iki 300 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 - 4 minutes (jeigu kepsinte 250 C laipsnių orkaitėje, tada kepkite apie 3 - 5 minutes). Orkaitės režimą įjunkite kaitinimo iš apačios, o kepimo formą su pica dėkite į pačią apatinę orkaitės lentyną. Taip kepant (aukštoje temperatūroje bei orkaitės apačioje) įmituojama krosnis, tad picos viršus neapdžiūva, o padas puikiai iškepa ir pavyksta traškus. Pica iškepusi, kai krašukai gražiai rusteli.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Indrė
2019-02-01 18:09
Sveiki, sakykit, ar galima šią tešlą užsišaldyti? ATSAKYTI
Sigita
2019-12-06 16:36
Taip,galima ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital