Naminis picos padas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 330)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 330)
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Autorius apie receptą: Šis padas ypač tinka plonapadėms naminėms picoms kepti. Šis padas ypač tinka plonapadėms naminėms picoms kepti. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų miltų
250 mililitrų vandens (drungno)
30 gramų alyvuogių aliejaus (+trupučio aptepimui)
25 gramai šlapių mielių (arba 7 gramų sausų)
5 gramai druskos
šiek tiek pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles, druską ir aliejų sumaišyti kartu, supilti miltus ir vandenį. Tešlą minkyti apie 10-15 minučių, kol taps elsatinga ir nelips prie rankų bei stalo. Tešlą uždengti ir palikti pakilti, kol padvigubės.
2.
Išdalinti tešlą į 4 dalis, po ~200 gramų. Suformuoti apvalius kamuoliukus. Pamiltavus juo ištempti ar iškočioti iki daugmaž 30 centrimetrų skersmens paplotėlio.
3.
Paruoštą padą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepti pomidorų padažu, o kraštelį patepti alyvuogių aliejumi. Viršų pabarstyti džiovintais prieskoniais: tinka raudonėlis, bazilikas, česnako granulės, paprikos milteliai ir panašiai.
4.
Tada viršų apibarstyti mėgstamu sūriu, pavydžiui, mocarela. Ant jo sudėti kuo ploniau pjaustytus likusius produktus (pvz. kumpio griežinėlius, pievagrybių riekeles) ir viršų apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus.
5.
Picą kepti iki 300 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 - 4 minutes (jeigu kepsinte 250 C laipsnių orkaitėje, tada kepkite apie 3 - 5 minutes). Orkaitės režimą įjunkite kaitinimo iš apačios, o kepimo formą su pica dėkite į pačią apatinę orkaitės lentyną. Taip kepant (aukštoje temperatūroje bei orkaitės apačioje) įmituojama krosnis, tad picos viršus neapdžiūva, o padas puikiai iškepa ir pavyksta traškus. Pica iškepusi, kai krašukai gražiai rusteli.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (88)
Elita
2024-03-08 17:45
Ačiū, labai geras receptas ATSAKYTI
Elita
2024-02-25 17:45
O kuo galima būtų pakeisti 100g miltų? ATSAKYTI
Aušra
2024-02-26 15:23
Kitais naudojamais miltais. Pvz. avižiniais. ATSAKYTI
Elita
2024-02-25 17:40
Labai skani pica gaunasi, nesuprantu kaip kitiems nesigauna bet ir su sausom ir su '' šlapiom" puikiai gaunasi ATSAKYTI
Kristina
2024-01-17 21:06
O ar galima pasidaryti tešlą pvz iš vakaro, tuos rutuliukus įvynioti į plėvelę,ir gamintis picą pvz tik kitą dieną? ATSAKYTI
Inga
2024-01-24 12:56
Galima. ATSAKYTI
Dovilė
2024-01-25 14:49
Laikote per naktį šaldytuve, ar šiltai? ATSAKYTI
Diana
2024-01-25 15:38
Šaldytuve, nes šiltai laikant per smarkiai pakiltų. ATSAKYTI
Donata
2023-12-30 15:27
Sveiki, o sausas mieles taip pat tiesiog maišyti į tešlą? Nereikia prieš tai kaip nors "paruošti"? ATSAKYTI
Judita
2024-01-24 12:59
Sausas mieles galima tiesiog sumaišyti su miltais. Nors dažnai rekomenduojama net ir sausas mieles naudoti lygiai taip pat, kaip ir šviežias, t.y. ištirpinti jas skystyje. ATSAKYTI
Saule
2023-10-22 08:51
Labai puikus ir skanus receptas ir labai lengvas ATSAKYTI
Robertas
2023-02-15 17:21
Nurodyta per mažai vandens ATSAKYTI
???
2023-02-05 15:03
Dar tokio ,čiūdo'' negirdėjau ir neregėjau-kas per stebuklas tos šlapios mielės? ATSAKYTI
Aistė
2023-02-06 09:48
Sausos mielės yra tos, kurios būna birios, o šlapios pardavinėjamos parduotuvėse geltoname pakelyje. Paklauskite parduotuvėje dirbančių darbuotojų ir tikrai parodys, kur jos yra ir kaip atrodo. ATSAKYTI
.
2023-10-13 16:40
Gal negaminate jei nežinote kas yra šlapios mielės? ATSAKYTI
Justina
2022-10-16 14:58
Na super pado receptas paprastas, o kas svarbiausia skanus ir gaunasi plonas:) ATSAKYTI
Anonimas
2022-09-20 12:19
Tesla labai skirda ATSAKYTI
F
2024-02-16 12:32
Nu nes naudojama yra mieles ATSAKYTI
Dainius
2022-09-17 13:49
Ačiū už receptą. Dariau su sausomis mielėmis, tai pica gavosi super. ATSAKYTI
Goda
2022-09-16 12:28
Receptas nuostabus pica gavosi labai skaniai, aš naudojau sausas mieles ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital