Naminis picos padas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 246)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 246)
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Picos padas
Autorius apie receptą: Šis padas ypač tinka plonapadėms naminėms picoms kepti. Šis padas ypač tinka plonapadėms naminėms picoms kepti. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų miltų
250 mililitrų vandens (drungno)
30 gramų alyvuogių aliejaus (+trupučio aptepimui)
25 gramai šlapių mielių (arba 7 gramų sausų)
5 gramai druskos
šiek tiek pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles, druską ir aliejų sumaišyti kartu, supilti miltus ir vandenį. Tešlą minkyti apie 10-15 minučių, kol taps elsatinga ir nelips prie rankų bei stalo. Tešlą uždengti ir palikti pakilti, kol padvigubės.
2.
Išdalinti tešlą į 4 dalis, po ~200 gramų. Suformuoti apvalius kamuoliukus. Pamiltavus juo ištempti ar iškočioti iki daugmaž 30 centrimetrų skersmens paplotėlio.
3.
Paruoštą padą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepti pomidorų padažu, o kraštelį patepti alyvuogių aliejumi. Viršų pabarstyti džiovintais prieskoniais: tinka raudonėlis, bazilikas, česnako granulės, paprikos milteliai ir panašiai.
4.
Tada viršų apibarstyti mėgstamu sūriu, pavydžiui, mocarela. Ant jo sudėti kuo ploniau pjaustytus likusius produktus (pvz. kumpio griežinėlius, pievagrybių riekeles) ir viršų apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus.
5.
Picą kepti iki 300 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 - 4 minutes (jeigu kepsinte 250 C laipsnių orkaitėje, tada kepkite apie 3 - 5 minutes). Orkaitės režimą įjunkite kaitinimo iš apačios, o kepimo formą su pica dėkite į pačią apatinę orkaitės lentyną. Taip kepant (aukštoje temperatūroje bei orkaitės apačioje) įmituojama krosnis, tad picos viršus neapdžiūva, o padas puikiai iškepa ir pavyksta traškus. Pica iškepusi, kai krašukai gražiai rusteli.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (58)
Migle
2022-06-20 11:28
Gaminu su sausom mielem. Visada gaunasi labai skani picos tešla ATSAKYTI
mhm
2022-04-22 18:05
ziauriai lievas receptas. tesla neiskilo . padas buvo bele kaip kietas iskepes . ATSAKYTI
Renata
2022-04-25 11:07
Reiškia mielės nesureagavo - arba pačios mielės pasenusios, arba per trumpai/per šaltai kildinta tešla. ATSAKYTI
Edita
2022-03-14 15:38
O vis dėl to su kuriom mielėm geriau? Šlapiom ar sausom? Gal yra bandžiusiu abu variantus, ar yra skirtumas kažkoks? :) ATSAKYTI
Rytis
2022-02-19 11:54
Puikus pado receptas,paprasta greita ir skanu. Aciu uz recepta ATSAKYTI
Darius
2021-12-22 15:02
O,kad tesla pradetu kilti nereikia deti cukraus? Kaip ji pasikels? ATSAKYTI
Simona
2021-12-22 16:31
Jei paprastai - miltuose yra natūralaus "cukraus", todėl papildomai tikrai nebūtina, svarbu tik šiltai laikyti tešlą :) ATSAKYTI
Darius
2021-12-22 17:11
Supratau.aciu ATSAKYTI
Virginija
2021-12-05 12:27
Puikus pado receptas,ačiū ATSAKYTI
Ugne
2021-10-06 21:29
Super tik aš į mieles idejau dar puse arbat šaukšteluo cukraus, iškilo tobulai, išssikociojontobulai, išjrpė tobulai ATSAKYTI
Anonimas
2021-05-20 09:47
Tikrai butu buve skanu bet sumaisiau vandeni su aliejumi :) ATSAKYTI
Adomas
2021-05-28 18:32
kaip? ATSAKYTI
Skaistė
2021-04-19 22:37
Labas skanus padas. Man išėjo minkštutėlis. Tik teko dėti daugiau miltų, nes labai lipo prie stalo ir rankų. ATSAKYTI
Inga.
2021-04-18 16:05
Puikus receptas.. gavosi tobulai. Kepsiu dar ne karta!! Aciu!! ATSAKYTI
Marius
2021-04-01 18:05
O kodėl plyšta tešls ATSAKYTI
Greta
2021-04-01 18:42
O kuriam žingsnyje jums plyšta tešla? ATSAKYTI
Justina
2021-03-27 14:31
Super receptas :)
Iš kavinių visokių nebevalgom picų su šiuo receptų :) ačiū :) ATSAKYTI
Saulė
2021-03-16 12:28
Ar tinka sausos mielės? ATSAKYTI
Viktorija
2022-01-01 17:28
ten parašyta jog tinka, 7g ATSAKYTI
Miglė
2021-03-10 09:15
Be to užšaldyta dar skanesnė, ir skaniau, ir pigiau nei parduotuvėje :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital