Varškės pyragas su kondensuotu pienu - tirpstantis burnoje!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 240)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 240)
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Labai labai skanus pyragas, galima sakyti tortas. Jeigu norite paįvairinti receptą, ant pagrindo, prieš pildami varškės masę, galite išdėlioti konservuotų vaisių (labai Labai labai skanus pyragas, galima sakyti tortas. Jeigu norite paįvairinti receptą, ant pagrindo, prieš pildami varškės masę, galite išdėlioti konservuotų vaisių (labai tinka persikai ar abrikosai) arba užtepti rūgštesnės uogienės sluoksnį. Nors man jis labai skanus ir savaime. Beje, jeigu neturite maskarponės, galite ją pakeisti varške, bet su maskarpone pyragas bus daug kremiškesnis ir tortiškesnis. (...daugiau) Kamilė
Redakcijos nuomonė: Neįtikėtinai lengvai pagaminamas ir visapusiškai puikus pyragas. Nors mums jis labiau primena tortą. Tik iškepę būtinai leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar Neįtikėtinai lengvai pagaminamas ir visapusiškai puikus pyragas. Nors mums jis labiau primena tortą. Tik iškepę būtinai leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar palaikykite bent keletą valandų šaldytuve. Tą padarius šis gardėsis atsiskleis visu skonio gražumu. Prieš patiekdami valgytojams mes jį dar papuošėme plakta grietinėle ir karamele, bet skanus jis ir be šių pagardų. Taip pat jį labai tinka puošti uogomis ar šviežiais/konservuotais vaisiais. Būtinai būtinai paragaukite! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
500 gramų varškės (kreminės, kur parduodama kibirėliuose)
250 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
1 šaukštas citrinų sulčių
Pagrindui:
200 gramų sausainių
90 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu turime galimybę, įdaro ingredientus išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje 1-2 val. iki gaminimo. Jeigu pamiršote, nieko tokio, tiesiog pyragas tada truputį lygesnis iškepa ir kremas šiek tiek lengviau išsimaišo :-)
2.
Sausainius susmulkiname iki trupinių (lengviausia tą padaryti virtuviniu kombainu, bet galima ir rankomis). Išlydome sviestą, jį sumaišome su sausainių trupiniais. Apvalią 24 skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių masę. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir suformuojame kraštelius.
3.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Šauname sausainių pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kad pagrindas sutvirtėtų.
4.
Mikseriu arba šaukštu sumaišome varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Maišome tik iki masė bus vientisa ir nebus gumuliukų, permaišyti nereikia. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno įmušimo gerai išmaišome (jau būtinai ne mikseriu, o rankomis, kad neperplakti masės ir kad į ją nepatektų per daug oro, nes kepant pyrago paviršius gali skilinėti kitaip).
5.
Iš orkaitės ištraukiame pagrindą ir orkaitės temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių. Ant jo supilame varškės masę. Kepame apie 1 valandą, iki varškės masė sutvirtėja. Labai tvirta būti neprivalo, nes galutinai sutvirtės vėsdama, tiesiog, kad pajudinus nebanguotų. Tada išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite jos dureles ir leiskite pyragui orkaitėje visiškai atvėsti.
6.
Atvėsusį bent porą valandų, o geriausia - per naktį, palaikykite šaldytuve, jog pyragas sutvirtėtų. Prieš patiekiant galite papuoši plakta grietinėle, karamele, uogomis, vaisiais ar dar kitomis dekoracijomis.
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (53)
Kristina
2020-07-24 14:03
O gal kiaušinius galima atskirai išplakti mikseriu, ir tada įmaišyti į masę atsargiai? ATSAKYTI
Simona
2020-04-14 12:32
Labai skanus ir labai lengvai pagaminamas pyragas. Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Auksė
2020-02-28 00:54
Po pusės kepimo laiko pyragas ėmė sparčiai ruduoti. Baigiantis valandai jau buvo geroksi apkepęs, nors tikėjausi šviesaus...
Koks jis iš tiesų būna?
Kokiu režimu rekomenduojate kepti? ATSAKYTI
akvile
2020-02-14 17:20
Ka tik pasoviau i orkaite, ziuresim kas gausis☺️ ATSAKYTI
Irena
2020-02-13 23:16
ar tikrai reikia kepti apie 1h? ATSAKYTI
Kamilė
2020-02-14 10:34
Tikrai taip, nes gana žemoje temperatūroje kepama. Kepant aukštesnėje, viršus per daug paruduotų ir konsistencija būtų nebe tokie kremiška. ATSAKYTI
ERIKA
2019-12-22 16:28
Gal žinot kuo galima pakeisti kremine varske?nes šiuo momentu nerandu niekur nusipirkti,o noriu pasigaminti šventėms ATSAKYTI
Ana
2019-12-22 22:13
Sublenderiuokite 400g paprastos varškės drauge su 100g grietinės ir bus super :) Dažnai taip darau ATSAKYTI
Simona
2019-12-16 22:29
Per dauk kondensuoto. Užtektų 150 200gr. ATSAKYTI
Irma
2019-12-10 15:34
Labai skanus!! ATSAKYTI
Laura
2019-12-02 15:23
Ar galima ji saldyti? ATSAKYTI
Vaiva
2019-11-18 00:12
As ka tik iskepiau, skonis visai geras, bet man gavosi be proto saldus, dariau viska pagal recepta. Mes vartojam cukru visur, bet su siuo pyragu i arbata cukraus tikrai nebereikia deti. Bandysiu gal kita karta su puse kondensuoto pieno daryti. ATSAKYTI
Neringa
2019-10-28 13:18
Geras patiekalas. Ir labai skanu ATSAKYTI
Aistė
2019-05-30 12:38
Nuostabus! visi visom progom prašo būtent šio torto. Ačiū, Kamile :) ATSAKYTI
Kamilė
2019-05-30 14:44
Na labai labai smagu, kad patinka :) ATSAKYTI
Neringa
2019-10-28 13:18
Tai jau tikrai
ATSAKYTI
Neringa
2019-02-14 00:52
Aš norėjau pasitikslinti dėl kiaušinių įmaišymo ar tik rankomis būtinai ar galima šaukštu? ATSAKYTI
Greta
2019-02-14 10:51
Geriau šakute tuomet - su šaukštu ilgiau užtruksit, kol tolygiai įsimaišys :) ATSAKYTI
Vita B.
2019-02-06 14:19
Nepakartojamas ATSAKYTI
Inga
2019-01-19 23:12
Puikus pyragas visiems patiko. Kepiau daug kartų.Ačiū už gerą ir greita receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital