Varškės pyragas su kondensuotu pienu - tirpstantis burnoje!

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 327)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 327)
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Labai labai skanus pyragas, galima sakyti tortas, skoniu ir tekstūra primenantis legendinius sūrio pyragus. Iškepę būtinai leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar Labai labai skanus pyragas, galima sakyti tortas, skoniu ir tekstūra primenantis legendinius sūrio pyragus. Iškepę būtinai leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar palaikykite šaldytuve. Tą padarius šis gardėsis atsiskleis visu skonio gražumu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
70 gramų sviesto
Viršui:
500 gramų kreminės varškės (arba paprastos varškės, žr. patarimus)
250 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jeigu turime galimybę, įdaro ingredientus išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje 1-2 val. iki gaminimo. Jeigu pamiršote, nieko tokio, tiesiog pyragas tada truputį lygesnis iškepa, nes kremas lengviau išsimaišo :-)
2.
Sausainius sutriname iki trupinių (lengviausia tą padaryti elektriniu smulkintuvu, bet galima ir rankomis naudojant pvz bulvių grūstuvę). Ištirpiname sviestą ir jį sumaišome su sausainių trupiniais.
3.
Apvalios kepimo formos (naudojau 22 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi ir suberiame sausainių masę. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas.
4.
Pagrindą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame pie 7-8 minutes, kad šiek tiek sutvirtėtų. Ištraukiame pagrindą iš orkaitės. Jos temperatūrą sumažiname iki 145 laipsnių.
5.
Į dubenį sudedame maskarponę ir ją šaukštu išsukame iki bus vientisesnė. Per kelis kartus sudedame kreminę varškę, vis išmaišydami, kad kremas būtų vientisas. Tada sudedame kondensuotą pieną, gerai išmaišome Po vieną dedame kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno.
6.
Dubenį su kremu kelis kartus trinktelime į stalviršį, jog susproginėtų jame esantys oro burbuliukai (kepamo pyrago paviršius dėl jų gali suskilinėti).
7.
Kepimo formos sieneles patepame sviestu arba aliejumi. Ant pagrindo supilame varškės kremą.
8.
Pyragą dedame į orkaitės vidurį (ne vidurinę lentyną, o kad pyragas būtų per vidurį, ne per arti kaitinimo elemento) ir kepame iki 145 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Tikslus laikas labai priklausys nuo orkaitės. Ar iškepęs tikrinkite taip - paimkite formą už kraštelio ir lengvai kilstelkite. Pyrago kraštai turėtų būti sutvirtėję, o vidurys dar banguoti lyg žele.
9.
Orkaitę išjungiame, jos dureles lengvai praveriame (labai nedaug) ir leidžiame sūrio pyragui bent valandą lėtai atvėsti orkaitėje.
10.
Tada pyragą išimame, leidžiame atvėsti galutinai ir dedame į šaldytuvą bent porai valandų (o dar geriau nakčiai), kad galutinai sutvirtėtų.
Patarimai:
Kreminės varškės rasite daugumoje didesnių prekybos centrų. Ji būna parduodama kibirėliuose, kartais dar vadinama varške kepiniams (pvz. President ar Farmmilk). Ją rinkitės nesaldintą, be priedų. Vietoje kreminės varškės tinka ir paprasta varškė - elektriniu trintuvu sutrinkite 400 g paprastos 9% riebumo varškės drauge su 100g grietinės (arba graikiško jogurto) iki kol masė bus vientisa, neliks varškės grūdelių, o toliau viską darykite pagal receptą.
Jei norite dar skanesnio pyrago tobulai šviesiu viršumi, kepkite jį garuose, t.y. į pačią apatinę orkaitės lentyną įdėkite skardelę su karštu vandeniu. Kepant vanduo garuos ir palaikys tolygesnę kepimo temperatūrą. Svarbu - tokiu atveju pyrago formos dugną būtinai apvyniokite 2-3 sluoksniais folijos, jog vandens garai nesudrėkintų pyrago pagrindo.
Varškės kremą reikia maišyti tik tiek, jog ingredientai susijungtų ir jis taptų vientisas. Jeigu naudojate mikserį, plakite nedideliu greičiu. Arba galite gerai išsukti šaukštu arba elektriniu kombainu su tešlos maišymo (ne plakimo) antgaliu. Perplakus kremą pyrago tekstūra bus ne tokia maloni, o viršus kepant gali suskilinėti.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (52)
Stanislava
2024-03-11 19:28
Gavosi skanus, bei grazus surio pyragas. Tik kepant su garais buvo per daug drėgmės ir puse sausainio sluoksnio suslapo (folija naudojau) ATSAKYTI
Agnieška
2024-02-27 15:35
Pukiai gavosi, labai skanus. Šiek tiek papildžiau sudėtį, vietoje paprastų sausainių oreo dėjau, ir viršų iškepusio torčiuko papuošiau šilauogėmis ir žėlė, na tiesiog pasakiškas skonis ATSAKYTI
Agne
2023-04-21 18:57
O ant viršaus kažin galima daryti želė sluoksnį su abrikosais? ATSAKYTI
justina
2023-04-24 09:42
Galima. ATSAKYTI
Loreta
2023-01-12 11:25
Ar tiktu pagrindui oreo sausainiai? ATSAKYTI
Aistė
2023-01-12 11:51
Tiktų, žinoma :) ATSAKYTI
Jolanta
2022-12-25 12:36
Tobulas,dėkui už receptą ATSAKYTI
Viktorija
2022-04-16 19:08
Dariau su namine varške, tai net nustebino kaip puikiai pavyko. Man tik persaldus, bet skonis puikus, o ir lengvas pagaminimas ATSAKYTI
K.
2021-03-08 15:51
Matau, kad atnaujintame variante nebeliko citrinų sulčių. Ar jų tikrai nebūtina dėti? :) O už receptą ačiū, senesnis variantas irgi pavykdavo puikiai, išbandysiu patobulintą - gal bus dar TOBULIAU :) ATSAKYTI
Dovilė
2021-10-28 17:41
Jei tik norisi, drąsiai įspauskite šiek tiek citrinų sulčių į varškės masę :-) ATSAKYTI
Iveta
2021-03-01 11:09
Nuostabus pyragas, lengvutis kaip debesėlis ir labai skanus ATSAKYTI
Agnė
2021-01-15 18:38
Dar prieš mėnesį po šiuo pavadinimu ir nuoroda buvo gan panašus, bet kiek kitoks receptas. Ar būtų galima jį grąžinti arba bent jau įdėti kitu pavadinimu? ATSAKYTI
Dovilė
2021-02-05 18:11
Agne, pyrago ingredientai liko visiškai tokie patys, tik šiek tiek patobulinau ir detalizavau gaminimo aprašymą, nes ne visiems pyragas pavykdavo dailiai baltas, kai kuriems viršus įskildavo ir pan. Tad ištestavau daug variantų ir užrašiau būtent tokią kepimo eigą, temperatūrą ir trukmę, kuri man visada užtikrina tooobulą rezultatą. Na ir tuo pačiu atnaujinau pyrago nuotraukas :) ATSAKYTI
Egliuks
2021-01-11 20:43
Darau su grudėta varške indeliuose, sutrinu viską blenderiu su kitais produktais ir gaunasi čiki. Nereikia paprastos varškės su grietinėlėm ten maišyt. ATSAKYTI
Ana
2021-01-04 21:10
TOBULAS!!! Dariau su paprasta varske ir sutryniau ja su 100g grietines, kaip patarete. Tikras surio pyragas, kremikas ir nerealus ATSAKYTI
Kristina
2020-07-24 14:03
O gal kiaušinius galima atskirai išplakti mikseriu, ir tada įmaišyti į masę atsargiai? ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-31 19:50
Nerekomenduočiau, nes plakant kiaušinius į juos pateks daug oro ir pyrago viršus kepant gali suskilinėti. Aišku, skanu bus ne mažiau, tiesiog ne taip gražu :) ATSAKYTI
Simona
2020-04-14 12:32
Labai skanus ir labai lengvai pagaminamas pyragas. Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
ERIKA
2019-12-22 16:28
Gal žinot kuo galima pakeisti kremine varske?nes šiuo momentu nerandu niekur nusipirkti,o noriu pasigaminti šventėms ATSAKYTI
Ana
2019-12-22 22:13
Sublenderiuokite 400g paprastos varškės drauge su 100g grietinės ir bus super :) Dažnai taip darau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital