Varškės pyragas su kondensuotu pienu - tirpstantis burnoje!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 207)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 207)
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Autorius apie receptą: Labai labai skanus pyragas, galima sakyti tortas. Jeigu norite paįvairinti receptą, ant pagrindo, prieš pildami varškės masę, galite išdėlioti konservuotų vaisių (labai Labai labai skanus pyragas, galima sakyti tortas. Jeigu norite paįvairinti receptą, ant pagrindo, prieš pildami varškės masę, galite išdėlioti konservuotų vaisių (labai tinka persikai ar abrikosai) arba užtepti rūgštesnės uogienės sluoksnį. Nors man jis labai skanus ir savaime. Beje, jeigu neturite maskarponės, galite ją pakeisti varške, bet su maskarpone pyragas bus daug kremiškesnis ir tortiškesnis. (...daugiau) Kamilė
Redakcijos nuomonė: Neįtikėtinai lengvai pagaminamas ir visapusiškai puikus pyragas. Nors mums jis labiau primena tortą. Tik iškepę būtinai leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar Neįtikėtinai lengvai pagaminamas ir visapusiškai puikus pyragas. Nors mums jis labiau primena tortą. Tik iškepę būtinai leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar palaikykite bent keletą valandų šaldytuve. Tą padarius šis gardėsis atsiskleis visu skonio gražumu. Prieš patiekdami valgytojams mes jį dar papuošėme plakta grietinėle ir karamele, bet skanus jis ir be šių pagardų. Taip pat jį labai tinka puošti uogomis ar šviežiais/konservuotais vaisiais. Būtinai būtinai paragaukite! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
500 gramų varškės (kreminės, kur parduodama kibirėliuose)
250 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas citrinų sulčių
Pagrindui:
200 gramų sausainių
90 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu turime galimybę, įdaro ingredientus išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje 1-2 val. iki gaminimo. Jeigu pamiršote, nieko tokio, tiesiog pyragas tada truputį lygesnis iškepa ir kremas šiek tiek lengviau išsimaišo :-)
2.
Sausainius susmulkiname iki trupinių (lengviausia tą padaryti virtuviniu kombainu, bet galima ir rankomis). Išlydome sviestą, jį sumaišome su sausainių trupiniais. Apvalią 24 skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių masę. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir suformuojame kraštelius.
3.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Šauname sausainių pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kad pagrindas sutvirtėtų.
4.
Mikseriu arba šaukštu sumaišome varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Maišome tik iki masė bus vientisa ir nebus gumuliukų, permaišyti nereikia. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno įmušimo gerai išmaišome (jau būtinai ne mikseriu, o rankomis, kad neperplakti masės ir kad į ją nepatektų per daug oro, nes kepant pyrago paviršius gali skilinėti kitaip).
5.
Iš orkaitės ištraukiame pagrindą ir orkaitės temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių. Ant jo supilame varškės masę. Kepame apie 1 valandą, iki varškės masė sutvirtėja. Labai tvirta būti neprivalo, nes galutinai sutvirtės vėsdama, tiesiog, kad pajudinus nebanguotų. Tada išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite jos dureles ir leiskite pyragui orkaitėje visiškai atvėsti.
6.
Atvėsusį bent porą valandų, o geriausia - per naktį, palaikykite šaldytuve, jog pyragas sutvirtėtų. Prieš patiekiant galite papuoši plakta grietinėle, karamele, uogomis, vaisiais ar dar kitomis dekoracijomis.
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (41)
Vaiva
2019-11-18 00:12
As ka tik iskepiau, skonis visai geras bet man isejo beproto saldus, dariau viska pagal recepta. Mes vartojam cukru visur, bet su siuo pyragu i arbata cukraus tikrai nebereikia deti. Bandysiu gal kita karta gal su puse kondensuoto pieno daryti. ATSAKYTI
Neringa
2019-10-28 13:18
Geras patiekalas. Ir labai skanu ATSAKYTI
Aistė
2019-05-30 12:38
Nuostabus! visi visom progom prašo būtent šio torto. Ačiū, Kamile :) ATSAKYTI
Kamilė
2019-05-30 14:44
Na labai labai smagu, kad patinka :) ATSAKYTI
Neringa
2019-10-28 13:18
Tai jau tikrai
ATSAKYTI
Neringa
2019-02-14 00:52
Aš norėjau pasitikslinti dėl kiaušinių įmaišymo ar tik rankomis būtinai ar galima šaukštu? ATSAKYTI
Greta
2019-02-14 10:51
Geriau šakute tuomet - su šaukštu ilgiau užtruksit, kol tolygiai įsimaišys :) ATSAKYTI
Vita B.
2019-02-06 14:19
Nepakartojamas ATSAKYTI
Inga
2019-01-19 23:12
Puikus pyragas visiems patiko. Kepiau daug kartų.Ačiū už gerą ir greita receptą. ATSAKYTI
Viktorija
2018-11-03 09:06
Ar nieko,jei sausainių pagrindą ne kepsiu,o tiesiog palaikysiu šaldytuve? ATSAKYTI
Kamilė
2018-11-04 20:16
Galima ir taip, esu taip gaminusi. Tada jis būna šiek tiek šlapesnis, labiau ne trapus, o į drėgną pusę. Bet irgi tikrai skanu :) ATSAKYTI
Alina
2018-08-12 20:40
Ačiū už receptą. Pasakiškai skanus pyragas. Tik idomu viršus turi švelniai apskrusti ar jau per ilgai kepiau? ATSAKYTI
Kamilė
2018-08-13 17:23
Labai smagu, jog patiko :) O viršus rustelti neprivalo, bet kartais taip būna :) Jeigu keptumėte dar kartelį, pabandykite kokiais 10 laipsnių sumažinti orkaitės temperatūrą, nes ji ne visada atitinka tikrąją. O jeigu koks kamputis vis tiek rusteltų, kai norisi gražaus idealiai balto, tiesiog ant viršaus galima užtepti ploną sluoksnį standžiai išplaktos grietinėlės ir viskas atrodys pasakiškai :) ATSAKYTI
Mėgėja
2018-07-07 19:54
Sveiki,o galėčiau šį tortą aplieti šokoladu? ATSAKYTI
Kamilė
2018-07-12 13:45
Žinoma, o kodėl gi ne :) ATSAKYTI
Vilija
2018-02-18 13:41
Ačiū, už puikų receptą! Išbandžiau, visai šeimai laaabai patiko. Šį pyragą tikrai kepsiu dar ne kartą. ATSAKYTI
Violeta
2018-01-22 09:25
Ačiū už receptą,gavosi puikiai.Beje,nedejau maskarpones,naudojau tik varškę,o į varškės masę dar imaisiau pakelį vanilinio pudingo miltelių.Pyragas gavosi labai skanus,kreminis.Net ir šiltas pjaustesi puikiai.skanus ir šiltas ir šaltas. ATSAKYTI
Monika
2018-01-17 17:25
Tobulas! Puikiai gavosi! Dar RUDUDU kremo ant pyrago virsaus patepiau - isvis TURBO :)) ATSAKYTI
Kristina
2017-12-23 14:02
Labai skanus, bet mano šeimai labiau patinka dar šiltas :) ATSAKYTI
Kamilė
2017-12-23 14:12
Smagu, kad patiko :) O mes visi juk ir žavūs tuo, kad esame skirtingi :) Jeigu skaniau šiltas, tada būtent tokiu ir mėgaukitės :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital