Pusryčių blyneliai - 39 burnoje sutirpstantys receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-03-14
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Pusryčių blyneliai - 39 burnoje sutirpstantys receptai
@ Shutterstock

Blyneliai pusryčiams – tai ne tik skanus, bet ir puikiai dienai nuteikiantis gardumynas. Jie suteikia energijos, pakelia nuotaiką ir leidžia mėgautis įvairiais skoniais, pritaikant mėgstamiausius priedus ar gaminimo būdą. Skubame dalintis išskirtiniais saldžių blynų receptais, kurie privers jus iš naujo įsimylėti pusryčius ir suteiks puikią priežastį ypatingą rytą pradėti prie pusryčių stalo su šypsena. Taigi, paruoškite keptuves (ar net ir orkaitės skardą) ir leiskitės į kulinarinę kelionę, kurios metu atrasite ne vieną naują blynelių skonį!
 

Tobuli, ypatingai purūs japoniški blyneliai, kurių skonis šiek tiek primena biskvitą ir yra labai populiarūs Japonijoje. Šiuos blynelius dar galite būti girdėję vadinamais castella blyneliais. Tai nuostabus būdas prisijaukinti Japonijos virtuvę ir išbandyti kažką naujo bei gardaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.

Receptą rasite čia.

Lietiniai su varške – nostalgiški vaikystės blyneliai. Įdarą galite sutrinti trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros, bet siūlau daryti priešingai – išmaišyti ir palikti nedidelius karamelizuotų bananų gabalėlius. Jei tokių lietinių norite iškepti savaitgalio pusryčiams, didžiąją dalį darbo galite atlikti iš vakaro – išsikepti lietinius, pasiruošti įdarą ir sulankstyti blynelius. Pernakt laikykite juos šaldytuve, uždengtus maistine plėvele. Ryte beliks įkaitinti keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių, kol apskrus iki nuostabiai gražios auksinės spalvos.

Receptą rasite čia.

Tobuli savaitgalio pusryčiai daugeliui tikriausiai asocijuojasi su blyneliais. Šie blyneliai – mažyčiai Dutch babies, kepti keksiukų formelėje. Atrodo dar patraukliau ir pasidalyti juos lengviau

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gražuoliai čirviniai blynai, kuriuos tikriausiai mėgsta daugelis mažų ir suaugusių. Tokie blyneliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, tiek su uogiene, tiek vieni patys. Tikras skanėstas iš vaikystės!

Receptą rasite čia.

Šie amerikietiški blyneliai nuostabūs - paruošiami super paprastai, o iškepa purūs ir minkštučiai. Patiekti apšlaksčius klevų sirupų ar medumi, jie tiesiog sutirpsta burnoje. Svarbu - kepdami amerikietiškus blynelius būtinai leiskite užmaišytai tešlai bent 10-15 min pastovėti ir naudokite tik keptuvę nesvylančia danga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs ir maloniai gaivūs - šie lietiiai sunkiai atsivalgomi. Puikiai tiks lėtiems savaitgalio pusryčiams ar Užgavėnėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gardžiuosius blynelius paruošti visiškai nesudėtinga ir neužtruks, o jie tiesiog neatsivalgomai skanūs. Obuolių rūgštelė suteikia puikų gaivumą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Minkštučiai ir labai skanūs blyneliai - lietiniai su varške, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems. Valgome juos vienus, su uogiene, grietine, jogurtu, vaisių gabaliukais (tinka ir konservuoti).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikrai labai gardūs blyneliai. Pagal šį receptą pagaminti jie gaunasi gana ploni, minkštučiai ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jeigu mėgstate puresnius, storesnius blynelius, galite vietoje pieno pilti kefyrą, įdėti šiek tiek kepimo miltelių bei daryti truputį tirštesnę tešlą. Bet prieš eksperimentus būtinai paragaukite blynelių, iškeptų pagal originalų receptą, nes jie tikrai labai geri ir net mus pačius, dažniausiai purių blynų mylėtojus, nustebino, kokie jie skanūs. O tarp vaikų šie skanuoliai turi išvis neįtikėtina pasisekimą. Beje, cukraus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Mums paprastai pakanka ir 1 šaukšto cukraus, ypač jeigu valgome su saldesne uogiene. Bet jeigu mėgstate saldžiau, galite dėti ir visus 2 šaukštus, kaip kad nurodyta recepto autoriaus. Iš recepte nurodyto kiekio mums paprastai gaunasi 18-20 blynelių, kurių užtenka 2 alkaniems arba 3 mažiau alkaniems valgytojams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Savaitgalio pusryčiai, Užgavėnės, Valentino diena, momentai, kai norisi pasilepinti - visoms šioms progoms tinka šis blynas. O kas gali būti geriau, nei viską sumaišyti, pagardint mėgiamais priedais, pašauti į orkaitę ir užsiimti kitais reikalais iki kol iškeps. Šis blynas be galo gardus - keturių skirtingų skonių, tad ragauti įdomu, smagiai atrodo, iškepa purus, net primena puikų biskvitą. Priedus blyno viršui drąsiai rinkitės savo nuožiūra. O skanaunami gali pagardinti uogomis ar vaisiais, klevų sirupu, jogurtu, uogiene ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šiuos lietinius galima valgyti ir su saldžiais priedais, ir su sūriais. Močiutė visada ištirpindavo daug sviesto, pagardindavo druska. Arba sumaišydavo braškių uogienę su grietine. Taip pat dieviškai skanu.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamas, sotus ir labai skanus blynas. Kepa orkaitėje, tad ilgai virtuvėje sukiotis neprireiks. Puikiai tinka visos šeimos pusryčiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sklindžiai - tai mėgstamiausi savaitgalio pusryčiai. Ypač mėgstame su varške, jie visada tokie minkšti ir pūrus.

Receptą rasite čia.

Be galo skanūs, o geriausia, kad lengvai paruošiami ir neužima daug laiko. Gardu tiekti su mėgstama uogiene, augaline alternatyva jogurtui ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo paprastai paruošiami, tačiau labai skanūs, sotūs ir tiesiog nepakartojami! Blynams iškepus, labai skanu pabarstyti cukraus pudra, o apelsinai suteikia labai gaivią natą.

Receptą rasite čia.

Galima ir taip - moliūginiai blyneliai be kiaušinių ir  pieno produktų. Jie putlūs, stori, todėl puikiai sugers sirupą ir bus labai skanūs su juo!

Receptą rasite čia.

Jeigu dar neragavote marokietiškų blynelių be kiaušinių, pats laikas tai padaryti! Puikaus skonio!

Receptą rasite čia.

Mityba be glitimo jau seniai nebereiškia skurdesnės mitybos – tai tik kvietimas eksperimentuoti, atrasti naujų skonių ir kaskart save maloniai nustebinti.  Jei seniau iškepti blynų be glitimo galėjo atrodyti tikras iššūkis, šiomis dienomis tas iššūkis yra tik mūsų pačių įprotis rinktis senus, pažįstamus, patogius sprendimus. O iš tiesų – viskas yra įmanoma! Skanūs, plonyčiai, lengvi, burnoje sutirpstantys lietiniai blynai be glitimo? Žinoma, štai ir jie, prašom!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Ypatingai gardūs blynukai - varškėtukai, kuriuos tikrai verta išbandyti. Paruošti juos ypatingai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu! Tiekiame pabarstę cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Širdelės formos blynai praskaidrins rytą ir dideliems, ir mažiems. Šių blynelių tešlai Ieva naudojo graikišką jogurtą ir atskirai išplakė kiaušinių baltymus, todėl jie yra minkšti ir purūs. Galima kepti iš didesnio kiekio tešlos, nes pastovėję neapdžiūsta.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Ar saldu? Taip ir labai, bet namai kvepės visą dieną ir skonis, tikrų tikriausių cinamoninių bandelių, na tik čia labai greitas variantas pusryčiams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Simona Lubauskaitė

Labai skannūs ir greitai paruošiami. Šie blynukai pavyksta tokie minkšti ir sultingi, kad taip ir norisi dar ir dar vieno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ receptai.milo

Skanu ir labai paprasta paruošti. Tai austriškas patiekalas, bet ir Vokietijoje labai populiarus ir mėgstamas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs ir tinkantys lėtiems savaitgalio pusryčiams. Šie blynai pavyksta sutirpstantys burnoje.

Receptą rasite čia.

Purūs, minkštučiai ir be galo skanūs! Jei nori kitokio skonio, vietoj mėlynių išbandykite šilauoges ar avietes.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alpro

Blynai puikūs, minkštučiai, purūs ir labai kvapnūs. Galima kepti ir su kvietiniais miltais, tuomet bus labiau klasikinio skonio.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, greitai paruošiami ir puikiai tinkantys lėtiems savaitgalio pusryčiams. Šiuos veganiškus lietinius blynus gardu tiekti su karamelizuotais obuoliais arba bananais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gardieji blyneliai tobuliems savaitgalio pusryčiams ar pietums. Įbėrus į tešlą šiek tiek džiovintų burokėlių miltelių blyneliai nustebins visus valgytojus išskirtine spalva. Puikus būdas maloniai nustebinti artimuosius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nesudėtingai paruošiami ir labai purūs blyneliai smaližiams. Labai tinka ragauti su jogurtu, medumi, sirupu ar tiesiog uogiene!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja tiems, kas mėgsta dieną pasitikti saldžiais, bet sočiais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie blyneliai purūs kaip debesėliai, truputi primena mielinius, tačiau žymiai lengvesni. O kai šviežias medaus korys lengvai tirpsta ant karštų blynų viršaus, žinai kad šitie vėlyvi pusryčiai tikrai nusisekė...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Blyneliai iškepa purūs ir labai skanūs, tobula valgyti vienus, pabarstytus cukraus pudra, su uogiene ar jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ypatingi pasukų lietiniai (galima kepti ir su kefyru), patiekiami su šokoladiniu kremu. Beje, jie labai skanūs bus ir su kitokiais mėgstamais priedais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ be MOM be FIT

Blynelius paruošti paprasčiau nei paprasta! Ruošiant juos su vaikais bus ne tik smagu, bet ir labai lengva. Tik nepermaišykite tešlos, pakanka, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais. Ir galite visiškai nesijaudinti dėl kelių likusių miltų gumulėlių, blyneliai iškeps labai gražiai (permaišius tešlą blyneliai nebus purūs).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šie blyneliai, savo skoniu kiek primenantys varškėtukus, mūsų šeimyoje sulaukė begalinio pasisekimo - sako Natalija. Tikisi, jie sužavės ir jūsų pusryčių lėkštes.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai, kurie akimirksniu ištirpsta burnoje! Nuo pasukų blyneliai iškepa itin minkšti.

Receptą rasite čia.

Purūs, putlūs ir minkšti kefyro blynai tobuliems pusryčiams. Tešla ypatinga, dėl joje esančių bananų - kremiška ir labai gardi. Tiekiame su uogiene, jogurtu ar tiesiog grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Alina dalinasi dar 1952 m. Vokietijoje pripažintų gardžiausiais blynų receptu. Receptas visai paprastas, užtruksite vos 20 minučių ir jau galėsite skanauti! Blynai purūs, drėgni, obuoliniai, labai skanūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Nuostabiai traškūs išorėje ir minkšti viduje čirviniai blyneliai. Mėgstamą čirvinių blynų receptą turi tikriausiai kiekviena šeima, o jeigu tokio dar neturite, siūlome išbandyti šį.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital