Vienos skardos blynas orkaitėje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Vienos skardos blynas orkaitėje
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vienos skardos blynas orkaitėje
Vienos skardos blynas orkaitėje
Vienos skardos blynas orkaitėje
Vienos skardos blynas orkaitėje
Autorius apie receptą: Savaitgalio pusryčiai, Užgavėnės, Valentino diena, momentai, kai norisi pasilepinti - visoms šioms progoms tinka šis blynas. O kas gali būti geriau, nei viską sumaišyti, Savaitgalio pusryčiai, Užgavėnės, Valentino diena, momentai, kai norisi pasilepinti - visoms šioms progoms tinka šis blynas. O kas gali būti geriau, nei viską sumaišyti, pagardint mėgiamais priedais, pašauti į orkaitę ir užsiimti kitais reikalais iki kol iškeps. Šis blynas be galo gardus - keturių skirtingų skonių, tad ragauti įdomu, smagiai atrodo, iškepa purus, net primena puikų biskvitą. Priedus blyno viršui drąsiai rinkitės savo nuožiūra. O skanaunami gali pagardinti uogomis ar vaisiais, klevų sirupu, jogurtu, uogiene ar kaip tik sugalvosite. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 mililitrų pieno
250 gramų kvietinių miltų (paprastų aukščiausios rūšies, t.y. 550C arba 550D)
2 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
60 gramų sviesto
50 gramų rudojo cukraus (galima keisti paprastu)
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių (nubraukto)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
0.5 vieneto bananų
1 saujelė šilauogių (ar kitų šviežių ar šaldytų uogų)
1 saujelė braškių (ar kitų šviežių ar šaldytų uogų)
1 saujelė šokolado lašelių (arba smulkinto šokolado)
2 šaukštai braškių džemo (arba kitokio džemo ar uogienės, galima nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 C laipsnių temperatūros (kaitininimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kepimo formą (naudojau 22 x 33 cm) patepkite sviestu.
3.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, baltąjį cukrų, kepimo miltelius ir druską.
4.
Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite.
5.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, sviestą ir vanilę, išplakite iki vientisos masės, o tuomet per kelis kartus supilkite į dubenį su miltų mišiniu, gerai išmaišydami iki vientisos masės.
6.
Braškes ir bananą supjaustykite griežinėliais. Braškių džemą dėkite į dubenėlį ir trumpai pašildykite, kad būtų skystesnis.
7.
Įsivaizduokite, kad tešla padalinta į 4 lygias dalis - ant pirmos dalies išdėliokite šilauoges, ant antros dalies pabarstykite šokolado lašelius, ant trečios dalies išdėliokite bananus, o ketvirtoje dalyje pašlakstykite braškių džemu, mediniu pagaliuku ar tiesiog šakute perbraukite per džemą formuojant marmurinį raštą, ant rašto sudėliokite braškių griežinėlius.
8.
Kepkite orkaitėje apie 15–18 minučių arba iki kol į centrą įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.
Patarimai:
Priedai viršui gali būti įvairūs. Galima naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas atitirpintas avietes, mėlynes, vyšnias ar kitas uogas arba vaisius, gardinti riešutais, pabarstukais, džiovintais vaisiais ir pan.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital