Varškės blyneliai karamelės padaže

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Varškės blyneliai karamelės padaže
Varškės blyneliai karamelės padaže
Varškės blyneliai karamelės padaže
Varškės blyneliai karamelės padaže
Autorius apie receptą: Puiki idėja tiems, kas mėgsta dieną pasitikti saldžiais, bet sočiais pusryčiais. Puiki idėja tiems, kas mėgsta dieną pasitikti saldžiais, bet sočiais pusryčiais. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų varškės
100 gramų kefyro
100 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis malto cinamono
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus (arba sviesto)
Padažui:
100 gramų cukraus
100 gramų grietinėlės (riebios)
300 gramų vandens
50 gramų šokolado
1 vienetas cinamono lazdelių
Patiekiant:
50 gramų jogurto, natūralaus
50 gramų mėlynių uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų.
2.
Visi tešlai skirti produktai, išskyrus baltymus,elektriniu plaktuvu išplakami iki vientisos, purios masės.
3.
Į masę įmaišomi standžiai išplakti baltymai.
4.
Keptuvėje įkaitinamas sviestas (arba aliejus) ir Iš paruoštos tešlos kepami maži blyneliai. Apkepami iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
5.
Padažui pagaminti puode kaitinamas cukrus iki ištirpsta ir karamelizuojasi (tampa gražiai gintarinės spalvos).
6.
Tada pilamas vanduo, dedama cinamono lazdelė ir verdama ant vidutinės ugnies, kol vanduo nugaruos ir padažas sutirštės (apie 20-30 minučių).
7.
Cinamono lazdelė išimama, pilama grietinėlė, dedamas pasmulkintas šokoladas ir dar pakaitinama keletą minučių, kad padažas sutirštėtų.
8.
Blyneliai sudedami į padažą ir patroškinami 5 minutes.
9.
Blyneliai dedami gražiai į lėkštes ir paskaninama mėlynių uogiene, sumaišyta su natūraliu jogurtu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital