Purūs morkų blyneliai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Purūs morkų blyneliai
Purūs morkų blyneliai
Purūs morkų blyneliai
Autorius apie receptą: Blynelius paruošti paprasčiau nei paprasta! Ruošiant juos su vaikais bus ne tik smagu, bet ir labai lengva. Tik nepermaišykite tešlos, pakanka, kad sausi ingredientai susijungtų Blynelius paruošti paprasčiau nei paprasta! Ruošiant juos su vaikais bus ne tik smagu, bet ir labai lengva. Tik nepermaišykite tešlos, pakanka, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais. Ir galite visiškai nesijaudinti dėl kelių likusių miltų gumulėlių, blyneliai iškeps labai gražiai (permaišius tešlą blyneliai nebus purūs). Pagal receptą blynelių užtektų keturiems valgytojams, todėl turintiems daugiau pusryčiautojų siūlau dvigubinti porciją. Skanaus!! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 mililitrų pieno
180 gramų kvietinių miltų
150 gramų morkų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai rudojo cukraus (arba balto)
2 šaukštai razinų (geltonų ar rudų)
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas vanilės ekstrakto ( arba vanilinio cukraus)
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio druskos (smulkios)
pagal poreikį sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas nulupame, supjaustome dideliais gabalėliais ir sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą. Sutriname iki vientisos masės. Po to supilame pieną, vanilę, sudedame razinas, įmušame kiaušinį sutriname iki vientisos masės.
2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, rudąjį cukrų (arba baltąjį cukrų), kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
3.
Į miltų mišinį supilame sutrintas morkas ir aliejų. Lengvai išmaišome su šluotele arba šaukštu. Tešlą reikėtų maišyti kuo įmanoma trumpiau, kitu atveju blynai bus kieti ir subliuškę. Tereikia, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais (gali netgi likti šiek tiek miltų gumulėlių).
4.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkaista, patepame sviestu ir pilame vieną samtelį tešlos į keptuvės vidurį. Blyną apverčiame plona mentele, kuomet ant paviršiaus atsiranda mažos skylutės. Blyną kepame iš abiejų pusių, kol gražiai parunda. Taip iškepame visus blynus. Jei naudojate didelę keptuvę, tuomet galite kepti kelis blynus vienu metu. Po kiekvieno kepimo keptuvę patepame sviestu. Blynus patiekiame su mėgstama uogiene, sirupu, vaisiais ar riešutais.
Patarimai:
Šie blynai labai skanūs pagardinti klevų sirupu ir graikiniais riešutais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Virginija
2024-02-12 14:56
Labai skanūs blynai. Kepami ant vidutinės ugnies. Tik kiaušinius įmušu po miltų sudėjimo, nes kitaip man tešlą sutraukia gumulais. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Indrė
2022-09-24 19:25
O pieno tikrai tiek? Nes gavosi sriuba, o ne blynų košė :D ATSAKYTI
Virginija
2024-02-12 14:53
Man irgi skystoki gavosi, turėjau miltų pridėti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital