Citrininiai lietiniai su aguonomis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Citrininiai lietiniai su aguonomis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Citrininiai lietiniai su aguonomis
Citrininiai lietiniai su aguonomis
Citrininiai lietiniai su aguonomis
Autorius apie receptą: Labai skanūs ir maloniai gaivūs - šie lietiiai sunkiai atsivalgomi. Puikiai tiks lėtiems savaitgalio pusryčiams ar Užgavėnėms. Labai skanūs ir maloniai gaivūs - šie lietiiai sunkiai atsivalgomi. Puikiai tiks lėtiems savaitgalio pusryčiams ar Užgavėnėms. Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 mililitrų pieno
120 mililitrų vandens
140 gramų kvietinių miltų (pusės stiklinės, naudojau aukščiausios rūšies)
2 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
2 šaukštai sviesto (apie 30g, ištirpinto ir atvėsinto)
1.5 šaukšto aguonų
2 šaukšteliai citrinos žievelės (nutarkuotos nuo 1 citrinos)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai citrinų (sultingų, vidutinio dydžio)
150 gramų cukraus pudros (arba cukraus)
100 gramų sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)
Įdarui:
200 gramų rikotos sūrio (arba varškės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Citrinų kremui paruošti, į dubenį nutarkuoti dviejų citrinų žieveles (tik geltoną dalį), įspausti visų citrinų sultis, dėti cukraus pudrą (arba cukrų), kiaušinius ir ištirptą pravėsusį sviestą. Išplakti šluotele arba mikseriu, kad viskas susijungtų (jei naudotumėte ne cukraus pudrą, o cukrų, plakite iki cukraus kristalai ištirps).
2.
Paruoštą masę supilti į nedidelį puodą ir kaitinti ant nedidelės kaitros nuolat maišant šluotele iki kremas sutirštės. Svarbu neleisti užvirti. Sutirštėjusį nuimti nuo kaitros ir palikti atvėsti kambario temperatūroje. Atvėsusį perkošti per sietelį.
3.
Lietiniams paruošti, į dubenį berti miltus, druską, cukrų ir išmaišyti. Tuomet pilti pieną, vandenį, įmušti kiaušinius, dėti tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Išmaišyti konditerine šluotele iki vientisos masės (galima sumaišyti ir elektriniame trintuve, taip dar greičiau).
4.
Į masę berti aguonas, įtarkuoti vienos citrinos žievelę, išmaišyti. Uždengti su dangčiu ar virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 20 minučių pastovėti. Tešla turėtų būti į skystesnę pusę. Jei atrodo tirštoka, įpilkite dar pieno ar vandens, o jei per skysta - įdėkite dar miltų.
5.
Įkaitinti keptuvę. Dėti po samtelį tešlos ir tolygiai paskirstyti per keptuvę. Kepti ant vidutinės kaitros, kol apatinė pusė iškeps. Tuomet atsargiai apversti ir kepti dar apie 2 min.
6.
Taip iškepti visus lietinius (iškeptus dėti vieną ant kito ir laikyti uždengtus, jog neatvėstų).
7.
Ant pusės kiekvieno užtepti rikotos sūrio (arba varškės) ir aptepti citrinų kremu. Perlenkti pusiau, tada kartą pusiau ir patiekti.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital