Puručiai kefyro blyneliai su medumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Purūs kefyro blynai be cukraus
Purūs kefyro blynai be cukraus
Purūs kefyro blynai be cukraus
Purūs kefyro blynai be cukraus
Purūs kefyro blynai be cukraus
Autorius apie receptą: Šie blyneliai purūs kaip debesėliai, truputi primena mielinius, tačiau žymiai lengvesni. O kai šviežias medaus korys lengvai tirpsta ant karštų blynų viršaus, žinai kad Šie blyneliai purūs kaip debesėliai, truputi primena mielinius, tačiau žymiai lengvesni. O kai šviežias medaus korys lengvai tirpsta ant karštų blynų viršaus, žinai kad šitie vėlyvi pusryčiai tikrai nusisekė... (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė kefyro (matavimui naudojau 250 ml stiklinę)
1 stiklinė miltų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas medaus
1 šaukštas kokosų aliejaus (tinka ir kitoks augalinis)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos (nubraukto)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Patiekiant:
šiek tiek medaus korio (arba skysto medaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausia, jei medus nera visiškai skystas jį lengvai pakaitinu virš garų vonelės. Kartu dedu ir kokosų aliejų, kadangi šis dažniausiai irgi būna gan kietas. Tam užtenka vos kelių minučių. Jei medus su aliejum neužkaito per daug, į tą patį dubenėlį mušu kiaušinį (megstu naudoti kiek galima mažiau indų...) ir jį išplaku iki putų.
2.
Į puodelį kefyro įdedu šaukštelį sodos (tam kad rūgštis nugesintų specifinį sodos skonį) ir viską supilu į kiaušinio plakinį. Atsargiai išmaišau.
3.
Kepimo milteliius sumaišau su miltais ir druska ir viska suberiu į drėgną mišinį. Dabar labai svarbu tešlos nepermaišyti, todel maišau ją lyg tai būtų morengas, miltus tarsi įlankstau į tešlą kabindama truputi nuo šonų ir "lenkdama" link vidurio. Kai daug maž nebesimato sausų miltų iškart nustoju maišyti, tešla turi atrodyti truputi gumuluota ir pilna oro.
4.
Į įkaitintą keptuvę dedu šaukštelį kokosų aliejaus ir su kabindama po šaukšta dedu tešlą į keptuvę. Kepti blynus geriausia ant vidutiniškai silpnos ugnies, kol šie tampa tamsiai auksinės spalvos iš abieju pusių. Nevartyti per daug - apversi vieną kartą ir palikti.
5.
Valgyti kol karšti užsidėjus gabalą medaus korio ant viršaus. Ir be abejo valgyti su visu koriu! Galima uždėti ir šviežių uogų, jos pridės malonaus rūgštumo prie saldaus medaus.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis