Jogurtiniai blyneliai su obuoliais - purūs ir labai skanūs

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Jogurtiniai blynai su obuoliais
Autorius apie receptą: Iš dubenėlio liūdnai žvelgė alyviniai obuoliai – krituoliai, šaldytuve – paskutines galiojimo dienas skaičiuojantis jogurtas, o spintelėje aptikau į patį kampą Iš dubenėlio liūdnai žvelgė alyviniai obuoliai – krituoliai, šaldytuve – paskutines galiojimo dienas skaičiuojantis jogurtas, o spintelėje aptikau į patį kampą nugrūstą pusmaišį avižinių miltų. Užmaišiau tešlą, iškepiau pirmą šešiukę blynų ir, užuodę aromatus, kaip mat prisistatė valgytojai. Blynai gavosi puikūs, minkštučiai, purūs ir labai kvapnūs. Tik jau kartodama receptą visgi naudojau kvietinius miltus, arčiau klasikos buvo arčiau įprastų skonių mėgėjams. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
8 vienetai obuolių (mažų alyvinių ar 1-2 standartinių rudeninių ar žieminių veislių)
300 gramų graikiško jogurto (ar natūralaus, riebesnio)
8 šaukštai miltų (apytikriai, priklausomai nuo rūšies, gali reikėti ir daugiau)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jogurtą sukrečiu į dubenį, kuriame maišysiu tešlą blynams ir suberiu sodą, išmaišau ir palieku vykti reikalingoms reakcijoms. Tuo metu stambia tarka ar šiaudeliais sutarkuoju obuolius, iškarto, kad nepatamsėtų, įmaišau į jogurtą.
2.
Dubenin beriu druską, vanilinį cukrų, įmušu kiaušinius ir neskubant maišau, kol viskas virsta vientisa mase. Tuomet po šaukštą beriu miltus, maišau, kol masė tampa grietinės tirštumo.
3.
Įkaitinu keptuvę, šliūkšteliu truputį aliejaus ir dedu po šaukštą tešlos, blynus kepu iš abiejų pusių, kol gražiau paruduoja.
4.
Tiekiu karštus su mėgstamais priedais, šalti skoniu nesužavėjo, tad likusius sekančiam valgymui blynus vertėtų pašildyti.
Patarimai:
5 keptuvėms arba 30-35 blynams.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vika
2023-10-04 17:01
Viskas pavyko.Blineliai pūrūs ir skanūs,nesaldūs.Vietoi cukraus naudojau pora šaukštų saldiklio ir viso grūdo kvietinius miltus. ATSAKYTI
Si
2022-03-01 14:43
man pavyko purus blynukai skanus, tik cukraus truko nes pagal jusu recepta tik 1saukstelis, kita kart deciau daugiau, skanu ATSAKYTI
Mimi
2020-11-06 10:28
Nepavyko man, gavosi pliurza, nors miltų ir daugiau dėjau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital