O ką vakarienei? 36 nuostabios idėjos iš skaniausių lietuviškų tinklaraščių

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-09-27
O ką vakarienei? 36 nuostabios idėjos iš skaniausių lietuviškų tinklaraščių
@Shutterstock

Svarstote, ką šiandien paruošti vakarienei? O gal net planuojate kitos savaitės valgiaraštį? Skubame į pagalbą - atrinkome daugybę nuostabių idėjų iš puikių lietuviškų tinklaraščių, todėl, pasirinkę bet kurią iš jų galite būti tikri, kad pavyks puikiai! Nors receptų sąraše išties daug, dar daugiau jų rasite ir pačiuose tinklaraščiuose - norėtųsi pasidalinti visais, tokie jie nuostabūs!

Vsi į sąrašą paprasčiausiai netilptų, todėl kviečiame pasižvalgyti net tik LaMaistas.lt, bet ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių tinklaraščiuose!

 

Ši maistinga sriuba, kuria su mumis dalinasi Dovilė iš tinklaraščio "Be dietų", pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti ir jūsų mėgstamiausia!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šakninės daržovės, pupelės, vištiena ir prieskoniai kartu susipina į nuostabiai jaukų ir sušildantį troškinį - dalinasi "kitchenJulie" autorė Julija. O kur dar subtili pomidorų rūgštelė... Jei patiekalą ruošite tirštesnį - ragausite troškinį, jei skystesnį - sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Blynai puikūs, minkštučiai, purūs ir labai kvapnūs. Galima kepti ir su kvietiniais miltais, tuomet bus labiau klasikinio skonio.

Receptą rasite čia.

Labai skanu, puošnu, o pagaminti visai nesudėtinga! Nuostabių aromatų prispildys visi namai ir šeima vis suksis virtuvėje. Tinklaraščio "Apie viską" autorės Alinos rekomenduojamas patiekalas puikiai tiks tiek šventinei, tiek jaukiai šeimos vakarienei. Tiekiame užbėrę žalumynų ir su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Dar vadinamas Vienos kepsniu, šis skanėstas tradiciškai tiekiamas su skiltele citrinos, žaliosiomis salotomis ir bulvytėmis. Mėsa iškepa sultinga, nuostabia traškia plutele su kiekvienu kąsneliu tirpsta burnoje! Dangira iš "DuokDruskos.com" pataria naudoti kuo plonesnius mėsos gabalėlius.

Receptą rasite čia.

"Šaltiems vakarams – jaukus maistas" - taip šį puikų patiekalą pristato tinklaraščio "Duonos ir žaidimų" autorė Jurga. Itališki bulvinukai išties puikiai tinka jaukiai vakarienei, kai už lango žvarbus vėjas ar dargana. Patiekalas sotus, kuriam, beje, tinka ir pirktiniai gnocchi, tereikės paruošti padažą ir vakarienė garuos ant stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Duonos ir žaidimų

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - čia ji sultinga ir minkštutėlė, tuo mus įtikina tinklaraščio "Oditėlės blogas" autorė Edita. Nuostabaus padažo apgaubta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai, kurių receptu dalinasi "Samčio užrašai" autorė Odeta. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene, kaip tai tradiciškai daroma Vokietijoje - išbandykite!

Receptą rasite čia.

Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas, kuris skoniu praktiškai prilygsta pyragui. Šis Astos receptas yra sulaukęs labai daug pelnyto dėmesio ir pagyrų!

Receptą rasite čia.

Sotus ir labai gardus makaronų apkepas su užburiančiai tąsiu ir kreminiu sūrio ir grietinėlės padažu... Tikra amerikos virtuvės klasika dalinasi Liucija iš "Lithuanian in the USA". Nenustebkite recepte pamatę maltus džiūvėsėlius - jie apkepo paviršiui suteikia traškumo, papildomo skonio ir įdomesnę tekstūrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Sotus ir sušildantis jautienos troškinys, kai norisi kažko jaukaus. Troškinyje susipina trys svarbūs elementai - minkštutėlė mėsa, kvapnios daržovės ir tirštas padažas, kurį suvalgyti norėsite iki paskutinio lašelio. "Širžių lizdo" autorė Vilma dalinasi puikia J. Oliver recepto adaptacija, kurią rekomenduojame išbandyti ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Širšių lizdas

Kiek kitoks maltos mėsos kepsnelių receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės - tokia greitos vakarienės paslaptimi dalinasi Reda iš "Miss Dish". Tokį kotletų paruošimo būdą išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita iš "Ritos receptai". Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Ypatingai kremiška žiedinio kopūsto sriuba tiems, kas mėgsta Azijos virtuvės patiekalus, o tokius puikiai ruošti tikrai moka tinklaraščio "Wild Spoons" autorė Greta, tad galite pasitikėti jos rekomendacijomis. Sriubą paruošite itin greitai, o išragausite dar greičiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Jei pabodo įprasta bulvių košė, siūlome iškepti gardžių jos krepšelių su įdaru! Tai pagrindinis patiekalas ir garnyras viename. Ypatingai skanu su grybų padažu.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus patiekalas. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. - patariai tinklaraščio "The Tasty Angle" autorė Valerija. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius ar greitą, lengvą patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.

Kvapnus ir gardus vištienos troškinys kitaip - užkeptas su bulvių košės kepure. Dar vienam puikiam tinklaraščio "Samčio užrašai" autorės Odetos patiekalui galima sunaudoti bulvių košės likučius ir ilgai suktis virtuvėje nereikės - sumaišyti kelis ingredientus, pašauti į orkaitę ir truputį palaukti, kol iškeps.

Receptą rasite čia.

Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.

Receptą rasite čia.

Ypatingai rudeniška sriuba grybų sezonui! Kremiška, švelnios tekstūros, su puikia baravykų aromato ir gardumo nata. Sriuba patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Greitai paruošiami pietūs ar vakarienė - makaronai su puikiu daržovių padažu. Ruošiama be mėsos, todėl tiks vegetarams ar tiesiog norintiems paįvairinti savo mitybą! Rinkitės ne tik recepte siūlomas, bet ir kitokias mėgstamas ir turimas daržoves.

Receptą rasite čia.

Kai už lango šalta, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu Ritos iš tinklaraščio "Ritos receptai" troškiniu! Mėsos gabaliuką rinkitės, kokį mėgstate, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Vištiena ir moliūgas kartu dera labai skaniai. Troškinukas kvapnus, sotus ir sušildantis, puikiai dera su ryžiais. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas patiekalas. Grietinėlės padažas pagardintas špinatais ir vyšniniais pomidorais. Labai kvapnu, gardu, patiekti skanu su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Kremiško, švelnaus ir labai skanaus apkepo receptu dalinasi "Su šaukštu aplink pasaulį" autorė Kristina. Beje, ji pataria, kad receptui kuo puikiausiai galima sunaudoti likučius, pvz., likusias virtas bulves, sūdytos lašišos gabalėlius. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Šis šonkaulių paruošimo būdas - be konkurencijos pats geriausias, sako Kristina! Gamybai reikia skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams, o gal kitokiai vakarienei? Nesunku paruošti ir tikrai neužtruksite, tiekiame vieną ar su duonos riekele. Beje, labai skanu ruošti ir be sūrio. Jeigu ruošite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, drėgni viduje, su traškia plutele išorėje - skanutėliai cukinijų ir obuolių sklindžiai be pieno produktų ir kiaušinių.

Receptą rasite čia.

Daugelis mūsų puikiai žino, koks yra garsiųjų kukulių skonis, tačiau ar labai toli jis yra nuo autentiškų tradicinių švediškų kukulių? Rasite ne tik, kaip paruošti klasikinį variantą, bet ir kaip jį adaptuoti mitybai be glitimo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Jokių miltų ar kiaušinių, tik daug tąsaus sūrio ir iškepęs ruduo! Soti, bet kartu nelabai nuodėminga moliūgų lazanija kaip mat užkariavo mūsų simpatijas. Lazanijos turėtų užtekti 4-6 asmenim, bet ji tokia skani, kad gali visai nesinorėti ja dalintis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Magic Mint

Nostalgiškas vaikystės skonis naujai - šilkiniai bulvių virtinukai su džiovintomis mėtomis. Jei mėgstate labiau klasikinius skonius, mėtų galite ir nedėti, skanu bus ir be jų bei be ciberžolės!

Receptą rasite čia.

Yra šimtai skirtingų būdų paruošti vištienos krūtinėlę – neabejoju, kad bent kelias dešimtys žinote ir kiekvienas iš jūsų. Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ yra ypatingai gardus ir lėkštes neabejotinai puošiantis patiekalas – lyg mažas jaukus restoranas savuose namuose. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Pyragą paruošti užtruks, bet rezultatas to vertas - pyragas su labai gardžiu, gana ryškaus skonio įdaru - svogūnais, šonine ir, žinoma, sūriu! Justina iš "Sugar to Dust" rekomenduoja patiekti jį tinka kaip užkandį ar su šviežių lapinių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai labai norisi balandėlių, tačiau nėra nei laiko, nei noro ilgai suktis prie puodo, juo dalinasi tinklaraščio "Kviečių į virtuvę" autorė Ingrida. Taip paruošti balandėliai galbūt ne tokie dailūs, kaip klasikiniai, bet savo puikiu skoniu tikrai jiems nenusileidžia!

Receptą rasite čia.

Nėra laiko ilgai suktis virtuvėje, bet laukiate svečių? Šis receptas kaip tik Jums! TInklaraščio "Skanūs kąsneliai" autorė Ieva dalinasi labai greitai pagaminamų suktinukų, kuriuos iškepsite keptuvėje be didelio vargo, receptu. Su sūrio ir špinatų įdaru šie suktinukai sužavės ragaujančius.

Receptą rasite čia.

Grikiai turi daug baltymų, yra gausūs vitaminų ir mineralinių medžiagų, yra lengvai virškinami. Tai puiki kruopa, kuri nenusipelnė būti valgoma nuobodžiai. Šie grikių kepsneliai būtent tokie - skanūs, sveiki ir nenuobodūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Nuostabaus skonio patiekalu tiesiai iš vaikystės dalinasi tinklaračio "Taip norėjau" autorė Ina. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Ypač kvapnus ir gardus vištienos troškinys su avinžirniais - maistingas ir tiesiog neatsivalgomas. "Širšių lizdo" autorė Vilma dalinasi idėja puikiai vakarienei - troškinys nepareikalaus daug laiko, todėl puikiai tiks ruošti ne tik savaitgaliui, bet ir šiokiadieniais. Patiekti rekomenduojama su kuskusu, bet bus skanu ir su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Širšių lizdas

Nuostabiai kvapni ir skalsi svogūnų sriuba, kurioje svogūnų skonio beveik nesijaučia, tad jos mielai paragauja ir tie, kurie svogūnų nelabai mėgsta. Tinklaraščio "Kartą virtuvėje" autorė Loreta pripažįsta, kad paruošti sriubą užtruks, tačiau rezultatas to vertas.

Receptą rasite čia.

Tinklaraščio "Vaikai ir vanilė" autorė Aušra rekomenduoja paragauti tikros amerikietiškos klasikos - giliosios storapadės picos su pomidorais ir sūriu. Jeigu negalite be mėsos, ant picos pado, po padažu, labai tinka dėti rūkytos šoninės ar dešros gabalėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

Greiti ir skanūs pietūs ar vakarienė orkaitėje pagal Andželiką iš "Andželikos virtuvėlės"! Nereikės suktis prie viryklės, o dar tas nuostabiai kremiškas grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardus kiaulienos ragu, o svarbiausia - nesudėtinga pagaminti. Tinklaraščio "Pasididžiuojanti namų šeimininkė" Rūta rekomenduoja valgyti su ryžiais ir daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir dar su varške! Reda iš "Miss Dish" dalinasi paslaptimi, kad dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Paprasta, labai skanu ir puošnu - puikiu patiekalu dalinasi Audronė iš "Gamink su Audorne" tinklaraščio! Mums šis patiekalas šiek tiek priminė plovą - tik daug greitesnę jo versiją, kuomet nereikia stoviniuoti prie viryklės. Visus ingredientus sudėsite į kepimo formą, pašausite į orkaitę, truputis kantrybės, kol iškeps ir puikus, kvapnus patiekalas jau ant Jūsų šeimos stalo! Jei mėgstate aštriau, formos viduryje, prieš pašaunant į orkaitę, dėkite galvą česnako. Tiekite su marinuotimis daržovėmis, čia ypač tiks agurkėliai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Ypatingai greitai pagaminama ir labai kvapni sriuba. Sriuba ruošiama iš imunitetą stiprinančių maisto produktų, o ir užtruksite vos kelioliką minučių. Liucijos iš "Lithuanian in the USA" receptas kviečia improvizuoti ir visus ingredientus bei jų proporcijas derinti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Kvapnus indų virtuvės patiekalas su žuvimi. Tinklaračio "Baking Secrets" autorės rekomenduojamas patiekalas švenus, kremiškas, o ir paruošti jį tikrai neužtruks, nes žuvis iškepa itin greitai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Šis Viktorijos iš tinklarašio "Viktorijos virtuvė" patiekalas tinkamas ir kaip užkandis ant vaišių stalo, ir kaip pagrindinis patiekas tiekiant su ryžiais, jis nuo stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu. Paruoškite ir įsikinkite patys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Verdant šią sriubą tikrai pasakiškai pakvips visi namai, žada Dalia iš "Dalia's Home Foods"! Beje, ji ne tik labai skani, bet ir puikiai tiks likučiams sunaudoti - į vieną sriubą galima sudėti kelių rūšių ir skirtingais būdais apdorotą mėsą - ir virtą, ir keptą, ir rūkytą, nuo to sriuba bus tik dar skanesnė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė nebūtinai bus sausa - ją galia iškepti ypač minkštą ir sultingą, ypač, jei vadovausitės Rasos iš "Rasos virtuvės užrašai" tinklaraščio receptu! Su labai skaniu įdaru, tad garnyrui tereikės ryžių ar šviežių daržovių salotų.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Ūla
2018-11-19 09:28
Labai paivairinot mano kasdienį meniu . Ačiū . ATSAKYTI
Diana
2018-11-18 19:09
Nuo kada zmones, kurie receptus rasantys tik fb. yra tinklarastininkai?Tinklarastininkai/blogeriai yra tie zmones, kurie raso bloga/tinklarasti, o ne fb. puslapi su receptais. ATSAKYTI
Laura
2018-11-18 20:02
O kodėl gi ne? :) Koks skirtumas, į kokią pltaformą kelia, jei rašo receptus, juos ftografuoja ir jais dalinasi :) Labai ačiū visiems tinklaraštininkams už puikius receptus ir kad taip paįvairina mūsų meniu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital