O ką vakarienei? 36 nuostabios idėjos iš skaniausių lietuviškų tinklaraščių

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-10-05
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
O ką vakarienei? 36 nuostabios idėjos iš skaniausių lietuviškų tinklaraščių
@Shutterstock

Svarstote, ką šiandien paruošti vakarienei? O gal net planuojate kitos savaitės valgiaraštį? Skubame į pagalbą - atrinkome daugybę nuostabių idėjų iš puikių lietuviškų tinklaraščių, todėl, pasirinkę bet kurią iš jų galite būti tikri, kad pavyks puikiai! Nors receptų sąraše išties daug, dar daugiau jų rasite ir pačiuose tinklaraščiuose - norėtųsi pasidalinti visais, tokie jie nuostabūs!

Vsi į sąrašą paprasčiausiai netilptų, todėl kviečiame pasižvalgyti net tik LaMaistas.lt, bet ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių tinklaraščiuose!

 

Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Receptą rasite čia.

Blynai puikūs, minkštučiai, purūs ir labai kvapnūs. Galima kepti ir su kvietiniais miltais, tuomet bus labiau klasikinio skonio.

Receptą rasite čia.

Aromatinga, greitai pagaminama ir labai skani skandinaviška sriuba. Sriuba kremiška, švelnaus aromato ir skonio!

Receptą rasite čia.

Jaukus ir naminis rudens maistas dažniausiai sutelpa į vieną puodą – jame gardu ne tik virti sriubas, bet ir ruošti kvapnius sezoniškų skonių troškinius. Moliūgai – tikri rudens karaliai virtuvėje, tad receptų su jais niekad nebus per daug. Išbandykite greitai ir paprastai paruošiamą, labai gardų troškinį su moliūgais, vištiena ir perlinėmis kruopomis. Sotus ir šildantis, jis puikiausiai tiks ir žvarbesnėms rudens dienos.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai, kurių receptu dalinasi "Samčio užrašai" autorė Odeta. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene, kaip tai tradiciškai daroma Vokietijoje - išbandykite!

Receptą rasite čia.

Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudojame paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriame gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas, kuris skoniu praktiškai prilygsta pyragui. Šis Astos receptas yra sulaukęs labai daug pelnyto dėmesio ir pagyrų!

Receptą rasite čia.

Šakninės daržovės, pupelės, vištiena ir prieskoniai kartu susipina į nuostabiai jaukų ir sušildantį troškinį - dalinasi "kitchenJulie" autorė Julija. O kur dar subtili pomidorų rūgštelė... Jei patiekalą ruošite tirštesnį - ragausite troškinį, jei skystesnį - sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Sotus ir labai gardus makaronų apkepas su užburiančiai tąsiu ir kreminiu sūrio ir grietinėlės padažu... Tikra amerikos virtuvės klasika dalinasi Liucija iš "Lithuanian in the USA". Nenustebkite recepte pamatę maltus džiūvėsėlius - jie apkepo paviršiui suteikia traškumo, papildomo skonio ir įdomesnę tekstūrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šį kart kviečiame išbandyti štai tokius sūrio tacos su aštria jautiena. Pilnai tinka keto mitybai, yra be galo skanūs. Jie tokio gerumo kaip mano legendinė keto lazanija - paragavę daugiau nenori tradicinių ir rikiuojasi eilė prie keto adaptuotų.

Receptą rasite čia.

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir dar su varške! Reda iš "Miss Dish" dalinasi paslaptimi, kad dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Visada pavyksta labai skaniai! Tinka patiekti su bulvių koše ir/ar šviežiomis salotomis. Dar labai skanu su raugintais agurkais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Indrė, Gaminu sau

Šalin makaronus ir mėsą – kepimo inde sluoksniuosime keptų baklažanų riekeles, naminį pomidorų padažą, pilnas saujas šviežio baziliko lapelių ir daug sūrio. Rezultatas – nuostabiai skanus, sultingas ir aromatingas vegetariškas patiekalas. Anglakalbėse šalyse tokio tipo valgiai turi iškalbingą pavadinimą – „comfort food“. Jaukus, naminis, šildantis maistas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Labai sotus, skanus ir jaukus patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Virtuve_N

Labai skanu, puošnu, o pagaminti visai nesudėtinga! Nuostabių aromatų prispildys visi namai ir šeima vis suksis virtuvėje. Tinklaraščio "Apie viską" autorės Alinos rekomenduojamas patiekalas puikiai tiks tiek šventinei, tiek jaukiai šeimos vakarienei. Tiekiame užbėrę žalumynų ir su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita iš "Ritos receptai". Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Tokie maloniai traškūs, labai skanūs ir sunkiai atsivalgomi. Puikus garnyras prie mėgstamų mėsos ar kitų patiekalų, ar nuostabiai gardus užkandis arba lengva vakarienės idėja.

Receptą rasite čia.

"Šaltiems vakarams – jaukus maistas" - taip šį puikų patiekalą pristato tinklaraščio "Duonos ir žaidimų" autorė Jurga. Itališki bulvinukai išties puikiai tinka jaukiai vakarienei, kai už lango žvarbus vėjas ar dargana. Patiekalas sotus, kuriam, beje, tinka ir pirktiniai gnocchi, tereikės paruošti padažą ir vakarienė garuos ant stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Duonos ir žaidimų

Ypatingai kremiška žiedinio kopūsto sriuba tiems, kas mėgsta Azijos virtuvės patiekalus, o tokius puikiai ruošti tikrai moka tinklaraščio "Wild Spoons" autorė Greta, tad galite pasitikėti jos rekomendacijomis. Sriubą paruošite itin greitai, o išragausite dar greičiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Jei pabodo įprasta bulvių košė, siūlome iškepti gardžių jos krepšelių su įdaru! Tai pagrindinis patiekalas ir garnyras viename. Ypatingai skanu su grybų padažu.

Receptą rasite čia.

Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.

Receptą rasite čia.

Takai tinka, kai nesinori daug laiko sukiotis virtuvėje ir tuomet, kai norisi greitos ir neapsunkinančios vakarienės. Takai taip pat puikūs ir tuo, jog juos lengva paruošti, o pagardinti tinka įvairiausios daržovės ir padažai. Be to, vietoje kalakutienos galima naudoti vištienos, kiaulienos ar jautienos faršą, ar kelių faršų mišinį.

Receptą rasite čia.

Dalinamės greitųi jautienos kebabų receptu, kuris, tikime, pravers ir jums. Tinka patiekti karštus su tortilijomis, tzatziki padažu ar daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Kvapnus ir gardus vištienos troškinys kitaip - užkeptas su bulvių košės kepure. Dar vienam puikiam tinklaraščio "Samčio užrašai" autorės Odetos patiekalui galima sunaudoti bulvių košės likučius ir ilgai suktis virtuvėje nereikės - sumaišyti kelis ingredientus, pašauti į orkaitę ir truputį palaukti, kol iškeps.

Receptą rasite čia.

Ypatingai rudeniška sriuba grybų sezonui! Kremiška, švelnios tekstūros, su puikia baravykų aromato ir gardumo nata. Sriuba patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Šis šonkaulių paruošimo būdas - be konkurencijos pats geriausias, sako Kristina! Gamybai reikia skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Ši pomidorų sriuba su ryžiais - labai skani. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Mums ji - lyg šaltojo sezono šaltibarščiai: galima valgyti nors kasdien. Kad ji taip patiks ir Jums, prižadėti, žinoma, negalime, bet išbandyti labai rekomenduojame! Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Kai už lango šalta, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu Ritos iš tinklaraščio "Ritos receptai" troškiniu! Mėsos gabaliuką rinkitės, kokį mėgstate, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Jei pagalvojus apie žodžius GUA BAO burnoje kaupiasi seilės, tai šis receptas skirtas jums. Rezultatas labai panašus - traški plutelė ir saldžiai aitrus padažas. Garnyrui puikiai tiks ryžiai, o tobulam skonių deriniui nepatingėkite pasigaminti kiniškų agurkų - morkų salotų ir pasiruoškite skonio sprogimui! Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto blogu „Ant medinės lentelės“.

Receptą rasite čia.

Tobula sriuba vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis. Vermišelių į sriubą galite ir nedėti arba pakeiskite juos stikliniais makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Avinžirnių salotas tikrai reikia mokėti paruošti. Gana ilgai su jais negalėjau susidraugauti, nes šios kruopos yra itin sočios ir ganėtinai sausos. Tačiau po ilgų eksperimentų supratau, jog jas geriausia maišyti su šviežiomis daržovėmis, ir nepagailėti padažo, kad nesijaustų to sausumo. Na, o man labai patiko šis jų derinys su morkomis ir žalumynais. Nepagailėjau krapų, o tai buvo genialus sprendimas! Jie čia labai tinka. Taip pat, visur kur įmanoma dedu lengvai pakepintas sėklas, nes jų aromatas bet kokias salotas gerokai pagyvina. Jeigu stengiatės suvartoti daugiau daržovių, šios salotos bus gera pradžia ir puikus pagalbininkas. Spalvingos ir žavios, o padažui leiskite šiek tiek pabūti salotose, kad avinžirniai jo įsigertų, o morkos lengvai pasimarinuotų. Salotos skanios ir sekančią dieną, likutį laikyti šaldytuve, sandarioje dėžutėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Skaniai sveikai

Vištiena ir moliūgas kartu dera labai skaniai. Troškinukas kvapnus, sotus ir sušildantis, puikiai dera su ryžiais. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Grybai bei porai kišui suteikia gurmaniško skonio. Pagaminti paprasta, bet valgyti nepaprastai gardu.

Receptą rasite čia.

Tai vienas Rasos mėgiamiausių užkandžių! Traškūs salotų lapai idealiai dera su lengvai saldžiu/aštriu kepta malta vištiena. Kadangi toks užkandis turi mažai kalorijų, todėl be didelės sąžinės graužaties galima suvalgyti ne vieną ir ne du tokius salotų laivelius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, drėgni viduje, su traškia plutele išorėje - skanutėliai cukinijų ir obuolių sklindžiai be pieno produktų ir kiaušinių.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas patiekalas. Grietinėlės padažas pagardintas špinatais ir vyšniniais pomidorais. Labai kvapnu, gardu, patiekti skanu su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Kremiško, švelnaus ir labai skanaus apkepo receptu dalinasi "Su šaukštu aplink pasaulį" autorė Kristina. Beje, ji pataria, kad receptui kuo puikiausiai galima sunaudoti likučius, pvz., likusias virtas bulves, sūdytos lašišos gabalėlius. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams, o gal kitokiai vakarienei? Nesunku paruošti ir tikrai neužtruksite, tiekiame vieną ar su duonos riekele. Beje, labai skanu ruošti ir be sūrio. Jeigu ruošite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite.

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas vaikystės skonis naujai - šilkiniai bulvių virtinukai su džiovintomis mėtomis. Jei mėgstate labiau klasikinius skonius, mėtų galite ir nedėti, skanu bus ir be jų bei be ciberžolės!

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai labai norisi balandėlių, tačiau nėra nei laiko, nei noro ilgai suktis prie puodo, juo dalinasi tinklaraščio "Kviečių į virtuvę" autorė Ingrida. Taip paruošti balandėliai galbūt ne tokie dailūs, kaip klasikiniai, bet savo puikiu skoniu tikrai jiems nenusileidžia!

Receptą rasite čia.

Nėra laiko ilgai suktis virtuvėje, bet laukiate svečių? Šis receptas kaip tik Jums! TInklaraščio "Skanūs kąsneliai" autorė Ieva dalinasi labai greitai pagaminamų suktinukų, kuriuos iškepsite keptuvėje be didelio vargo, receptu. Su sūrio ir špinatų įdaru šie suktinukai sužavės ragaujančius.

Receptą rasite čia.

Grikiai turi daug baltymų, yra gausūs vitaminų ir mineralinių medžiagų, yra lengvai virškinami. Tai puiki kruopa, kuri nenusipelnė būti valgoma nuobodžiai. Šie grikių kepsneliai būtent tokie - skanūs, sveiki ir nenuobodūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Nuostabaus skonio patiekalu tiesiai iš vaikystės dalinasi tinklaračio "Taip norėjau" autorė Ina. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Ypač kvapnus ir gardus vištienos troškinys su avinžirniais - maistingas ir tiesiog neatsivalgomas. "Širšių lizdo" autorė Vilma dalinasi idėja puikiai vakarienei - troškinys nepareikalaus daug laiko, todėl puikiai tiks ruošti ne tik savaitgaliui, bet ir šiokiadieniais. Patiekti rekomenduojama su kuskusu, bet bus skanu ir su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Širšių lizdas

Nuostabiai kvapni ir skalsi svogūnų sriuba, kurioje svogūnų skonio beveik nesijaučia, tad jos mielai paragauja ir tie, kurie svogūnų nelabai mėgsta. Tinklaraščio "Kartą virtuvėje" autorė Loreta pripažįsta, kad paruošti sriubą užtruks, tačiau rezultatas to vertas.

Receptą rasite čia.

Puikiai sušildys vėsiais rudens vakarais. Sriuba pavyksta kreminė, subtiliai salstelėjusi, norisi kartoti dar ir dar.

Receptą rasite čia.

Greiti ir skanūs pietūs ar vakarienė orkaitėje pagal Andželiką iš "Andželikos virtuvėlės"! Nereikės suktis prie viryklės, o dar tas nuostabiai kremiškas grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardus kiaulienos ragu, o svarbiausia - nesudėtinga pagaminti. Tinklaraščio "Pasididžiuojanti namų šeimininkė" Rūta rekomenduoja valgyti su ryžiais ir daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Paprasta, labai skanu ir puošnu - puikiu patiekalu dalinasi Audronė iš "Gamink su Audorne" tinklaraščio! Mums šis patiekalas šiek tiek priminė plovą - tik daug greitesnę jo versiją, kuomet nereikia stoviniuoti prie viryklės. Visus ingredientus sudėsite į kepimo formą, pašausite į orkaitę, truputis kantrybės, kol iškeps ir puikus, kvapnus patiekalas jau ant Jūsų šeimos stalo! Jei mėgstate aštriau, formos viduryje, prieš pašaunant į orkaitę, dėkite galvą česnako. Tiekite su marinuotimis daržovėmis, čia ypač tiks agurkėliai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Kvapnus indų virtuvės patiekalas su žuvimi. Tinklaračio "Baking Secrets" autorės rekomenduojamas patiekalas švenus, kremiškas, o ir paruošti jį tikrai neužtruks, nes žuvis iškepa itin greitai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Šis Viktorijos iš tinklarašio "Viktorijos virtuvė" patiekalas tinkamas ir kaip užkandis ant vaišių stalo, ir kaip pagrindinis patiekas tiekiant su ryžiais, jis nuo stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu. Paruoškite ir įsikinkite patys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Verdant šią sriubą tikrai pasakiškai pakvips visi namai, žada Dalia iš "Dalia's Home Foods"! Beje, ji ne tik labai skani, bet ir puikiai tiks likučiams sunaudoti - į vieną sriubą galima sudėti kelių rūšių ir skirtingais būdais apdorotą mėsą - ir virtą, ir keptą, ir rūkytą, nuo to sriuba bus tik dar skanesnė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Ūla
2018-11-19 09:28
Labai paivairinot mano kasdienį meniu . Ačiū . ATSAKYTI
Diana
2018-11-18 19:09
Nuo kada zmones, kurie receptus rasantys tik fb. yra tinklarastininkai?Tinklarastininkai/blogeriai yra tie zmones, kurie raso bloga/tinklarasti, o ne fb. puslapi su receptais. ATSAKYTI
Laura
2018-11-18 20:02
O kodėl gi ne? :) Koks skirtumas, į kokią pltaformą kelia, jei rašo receptus, juos ftografuoja ir jais dalinasi :) Labai ačiū visiems tinklaraštininkams už puikius receptus ir kad taip paįvairina mūsų meniu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital