Maistingos avinžirnių ir morkų salotos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Maistingos avinžirnių ir morkų salotos
Maistingos avinžirnių ir morkų salotos
Maistingos avinžirnių ir morkų salotos
Autorius apie receptą: Avinžirnių salotas tikrai reikia mokėti paruošti. Gana ilgai su jais negalėjau susidraugauti, nes šios kruopos yra itin sočios ir ganėtinai sausos. Tačiau po ilgų Avinžirnių salotas tikrai reikia mokėti paruošti. Gana ilgai su jais negalėjau susidraugauti, nes šios kruopos yra itin sočios ir ganėtinai sausos. Tačiau po ilgų eksperimentų supratau, jog jas geriausia maišyti su šviežiomis daržovėmis, ir nepagailėti padažo, kad nesijaustų to sausumo. Na, o man labai patiko šis jų derinys su morkomis ir žalumynais. Nepagailėjau krapų, o tai buvo genialus sprendimas! Jie čia labai tinka. Taip pat, visur kur įmanoma dedu lengvai pakepintas sėklas, nes jų aromatas bet kokias salotas gerokai pagyvina. Jeigu stengiatės suvartoti daugiau daržovių, šios salotos bus gera pradžia ir puikus pagalbininkas. Spalvingos ir žavios, o padažui leiskite šiek tiek pabūti salotose, kad avinžirniai jo įsigertų, o morkos lengvai pasimarinuotų. Salotos skanios ir sekančią dieną, likutį laikyti šaldytuve, sandarioje dėžutėje. (...daugiau) Skaniai sveikai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
240 gramų avinžirnių (virtų arba konservuotų, žr. patarimus)
50 gramų moliūgų sėklų (apytikriai)
30 gramų svogūnų laiškų (smulkintų, apytikriai)
1 vienetas morkų
1 vienetas salierų stiebų
2 šaukštai krapų (smulkintų)
2 šaukštai sezamo sėklų
Padažui:
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 šaukštas baltojo vyno acto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Pagrindui:
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką sutarkuoti, salierą smulkiai supjaustyti.
2.
Į dubenį suberti virtus avinžirnius, tuomet suberti morką, salierą, smulkintus laiškinius svogūnus, krapus.
3.
Į sausą, įkaitintą keptuvę suberti moliūgų sėklas, pakepti kol pradės sproginėti ir paskleis aromatą, atvėsinti ir suberti į salotas. Suberti sezamo sėklas.
4.
Padažui į dubenėlį pilti alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, įspausti česnaką, berti druską, pipirus, gerai išmaišyti ir paruoštu padažu apšlakstyti salotas, išmaišyti.
Patarimai:
Jei naudosite konservuotus avinžirnius juos pirmiausia perplaukite po šaltu vandeniu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital