Prancūziška svogūnų sriuba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
Autorius apie receptą: Kada, jei ne darganotą rudenį mėgautis tokia pikantiška sriuba. Galbūt ne kas savaitę, ne kas mėnesį, bet kartą per metus ar kartą gyvenime būtina jos paragauti.
Ir
Kada, jei ne darganotą rudenį mėgautis tokia pikantiška sriuba. Galbūt ne kas savaitę, ne kas mėnesį, bet kartą per metus ar kartą gyvenime būtina jos paragauti.
Ir prisipažinsiu, kad lupti svogūnus kaip bulves yra ganėtinai komiška, bet kita vertus - išriedės ne viena ašara ir paverkimas bus garantuotas. :)
(...daugiau) Loreta, Kartą virtuvėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
750 gramų svogūnų
2 litrai jautienos sultinio
1 stiklinė balto vyno
50 gramų sviesto
3 šaukštai miltų
3 skiltelės česnako
3 vienetai lauro lapų
1 šaukštelis čiobrelių
1 žiupsnelis druskos
0.5 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
100 gramų kietojo sūrio (naudojau "Džiugą")
1 vienetas prancūziško batono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame supjaustytus svogūnus ir kepiname ant nedidelės ugnies apie 25 minutes arba kol svogūnai įgauna auksinę spalvą ir pradeda karamelizuotis (nepamirštame nuolat maišyti). Sudedame smulkintus česnakus, suberiame miltus, nuolat maišome kepiname dar kelias minutes. Pamažu supilame vyną.
2.
Puode pasiruošiame sultinį, į jį supilame kepintus svogūnus, dedame lauro lapus, čiobrelius. Pagal skonį druskos ir pipirų. Uždengiame puodą, sumažiname ugnį ir verdame dar apie 25 minutes. Pabaigoje išimame lauro lapus.
3.
Supjaustome prancūzišką batoną riekelėmis, įkaitiname orkaitės viršutinę dalį, sudedame į skardą batono riekeles ir keletą minučių jas skrudiname. Trumpam išimame, apibarstome sūriu ir dedame atgal 2 minutėms, kad išsilydytų sūris.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital