Cacciatore vištiena su mozzarella sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Cacciatore vištiena  su mozzarella sūriu
Cacciatore vištiena  su mozzarella sūriu
Cacciatore vištiena  su mozzarella sūriu
Autorius apie receptą: Cacciatore - tai itališkas patiekalas pagamintas "medžiotojų stiliumi". Yra nemažai istorijų kaip kilo toks pavadinimas. Vienos teigia, kad jis kilo renesanso laikais, kai tik Cacciatore - tai itališkas patiekalas pagamintas "medžiotojų stiliumi". Yra nemažai istorijų kaip kilo toks pavadinimas. Vienos teigia, kad jis kilo renesanso laikais, kai tik turtingi galėjo sau leisti medžioti. Ir cacciatore stilius atspindi jų būdą džiaugtis savo medžioklių laimikiais. Kiti pasakoja, kad jei medžiotojas grįždavo namo tuščiomis, tai žmona papjaudavo vištą ar triušį, kaip "kompensaciją". Nors tais laikais vištos buvo labai vertinamos (dėl jų kiaušinių), todėl taip "kompensuoti" galėjo tik pasiturinčios šeimos. (...daugiau) Alina, Apie viską
Redakcijos nuomonė: Fantastiškai skanu, kvapnu, tobulai atrodo patiekus ant stalo, o pagaminti labai nesudėtinga. Mums tai buvo idealiausi rudeniško sekmadienio pietūs, kokius tik galima Fantastiškai skanu, kvapnu, tobulai atrodo patiekus ant stalo, o pagaminti labai nesudėtinga. Mums tai buvo idealiausi rudeniško sekmadienio pietūs, kokius tik galima įsivaizduoti - aromatingi ir be galo jaukiai sušildantys. Patiekdami pabarstėme šviežiais bazilikais, o valgėme su Basmati ryžiais. (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 vienetai vištų šlaunelių
1.2 kilogramo konservuotų pomidorų
250 gramų mocarela sūrio
3 vienetai paprikos (supjaustyti kubeliais)
3 šaukštai aliejaus
1 skiltelė česnako (išspausti česnakų spaustuku)
1 žiupsnelis cukraus
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
Patiekiant:
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos ketvirčius įtrinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę ir iš visų pusių apkepkite/paskrudinkite.
2.
Kitame puode ar keptuvėje, tinkamame gaminti orkaitėje, įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepkite papriką ir česnaką. Įdėkite pomidorus ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, kol šiek tiek sutirštės.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.
4.
Sudėkite vištienos ketvirčius į puodą su padažu, uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę 1 valandai (kadangi turėjau išlėkti į parduotuvę, aš troškinau 150 C - 1 valandą ir 20 minučių).
5.
Išimkite iš orkaitės, įmaišykite susmulkintas petražolės (pagal skonį), paskaninkite druska, pipirais ir cukrumi. Mozzarella suplėšykite gabaliukais ir sudėkite į puodą. Atidengtą puodą grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar apie 6 minutes, kol sūris išsilydys.
6.
Galima pateikti su polenta, makaronais, duona arba ryžiais. Mes valgėme su ryžiais. Labai skanu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Paulina
2016-10-24 17:55
niam niam kaip skannuuu!! isbandziau vakar, nu nerealiai gerai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis