Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Lašiša grietinėlės padaže
Lašiša grietinėlės padaže
Lašiša grietinėlės padaže
Lašiša grietinėlės padaže
Autorius apie receptą: Greitai pagaminamas patiekalas. Į grietinėlės padažą įdėjau špinatų ir vyšninių pomidorų. Kadangi šios daržovės labai greitai tyžta, jas troškinau labai trumpai. Greitai pagaminamas patiekalas. Į grietinėlės padažą įdėjau špinatų ir vyšninių pomidorų. Kadangi šios daržovės labai greitai tyžta, jas troškinau labai trumpai. Norėdama, kad padažas būtų tirštesnis, naudojau šiek tiek kukurūzų krakmolo. Jo negalima berti tiesiai į padažą, reikia pirmiausia sumaišyti su vandeniu. (...daugiau) Aušra, Skanauk su Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
750 gramų lašišos filė (supjaustytos į 5-6 gabaliukus)
200 gramų vyšninių pomidorų
70 gramų špinatų (nedidelių lapelių)
0.5 stiklinės grietinėlės (naudojau neriebią)
0.5 stiklinės sultinio (karštame vandenyje ištirpinau 1/4 sultinio kubelio)
2 šaukštai krapų (smulkiai supjaustytų)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo (arba miltų)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos (naudojau jūros druską)
šiek tiek juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišos gabaliukus apibarstyti druska, trupučiu pipirų, apšlakstyti šaukštu citrinos siulčių.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti lašišos gabaliukus. Pakepti po keletą minučių iš abiejų pusių.
3.
Lašišos gabalėlius atidėti į šalį, išvalyti keptuvę.
4.
Švarią keptuvę ikaitinti iki vidutinės temperatūros. Ištirpinti sviestą. Pakepti smulkiai sukapotą česnaką apie 30 sekundžių.
5.
Mažame indelyje sumaišyti kukurūzų krakmolą (arba miltus) su 2 šaukštais vandens. Į keptuvę supilti grietinėlę, sultinį bei krakmolą. Gerai išmaišyti ir užkaisti iki virimo.
6.
Sumažinti ugnį ir suberti nuplautus bei nusausintus špinatus. Maišant kaitinti apie 1 minutę.
7.
Tada suberti perpus perjautus vyšninius pomidorus, krapus, šaukštą citrinos sulčių, įberti žiupsnelį pipirų. Viską sumaišyti. Sudėti lašišos gabaliukus ir patroškinti apie 3-4 minutes.
8.
Aš šią lašišą patiekiau su orkaitėje keptomis bulvytėmis.
Patarimai:
Esu bandžiusi šį padažą gaminti ir be krakmolo. Jis buvo tiesiog skystesnis. Man, asmeniškai, skaniau tirštesnis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kamilė
2019-04-29 10:28
Nerealiai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital