Grikių kepsneliai su pievagrybiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Grikių kepsneliai su pievagrybiais
Grikių kepsneliai su pievagrybiais
Grikių kepsneliai su pievagrybiais
Grikių kepsneliai su pievagrybiais
Autorius apie receptą: Grikiai turi daug baltymų, yra gausūs vitaminų ir mineralinių medžiagų, yra lengvai virškinami. Tai puiki kruopa, kuri nenusipelnė būti valgoma nuobodžiai. Šie grikių Grikiai turi daug baltymų, yra gausūs vitaminų ir mineralinių medžiagų, yra lengvai virškinami. Tai puiki kruopa, kuri nenusipelnė būti valgoma nuobodžiai. Šie grikių kepsneliai būtent tokie - skanūs, sveiki ir nenuobodūs. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė grikių (išbrinkusių svoris 750 g)
2 stiklinės vandens (verdančio)
250 gramų rudųjų pievagrybių
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų (didesnių)
1/4 vieneto raudonosios paprikos
4 šaukštai speltų miltų (šviesių)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis prieskonių (naudojau viduržemio jūros prieskonių mišinį)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gerai perplaukite grikius tekančiu vandeniu. Užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite druskos ir palikite išbrinkti. Aš tai padariau iš vakaro. Jei skubate - tiesiog išvirkite. Atvėsinkite.
2.
Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus ir papriką smulkiai supjaustykite.
3.
Aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Suberkite pievagrybius. Pievagrybiams apkepus, suberkite smulkiai supjaustytą papriką. Įberkite druskos, juodųjų pipirų. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir išgaruos visas pievagrybių skystis. Palikite truputį atvėsti.
4.
Ranka šiek tiek išplakite kiaušinius, kol suputos. Supilkite į grikius ir paskaninkite prieskoniais.
5.
Atidėkite apie 3 šaukštus keptų daržovių ir pievagrybių. Likusius suberkite į grikius. Rankiniu elektriniu trintuvu masę šiek tiek patrinkite, kad taptų lengviau formuojama. Suberkite miltus ir išmaišykite.
6.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Rankas drėkinkite vėsiame vandenyje ir formuokite nedidelius kepsnelius, lyg kotletus. Kepkite iš abiejų pusių.
7.
Kepsnelius patiekite su atidėtais pievagrybiais ir daržovėmis, mėgiamais žalumynais ar salotomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital