Traškūs žiedinio kopūsto gabalėliai sojos ir medaus padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Traškūs žiedinio kopūsto gabalėliai sojos ir medaus padaže
Traškūs žiedinio kopūsto gabalėliai sojos ir medaus padaže
Traškūs žiedinio kopūsto gabalėliai sojos ir medaus padaže
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Pagrindui:
650 gramų žiedinių kopūstų
125 mililitrai pieno
110 gramų džiūvėsėlių (naudojome „City Taste“ su paprika)
80 gramų kvietinių miltų
0.5 šaukštelio česnako granulės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
115 gramų medaus
60 mililitrų vandens
60 mililitrų sojos padažo (sumažinto sūrumo)
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis sezamo sėklų
1/4 šaukštelio malto imbiero
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį sojos padažo (sumažinto sūrumo)
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal poreikį svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 230 °C.
2.
Žiedinį kopūstą supjaustome į stambius žiedynus.
3.
Į dubenį beriame miltus kartu su česnako granulėmis, druska ir pipirais. Pilame pieno ir gerai išmaišome.
4.
Pasiruošiame kitą dubenį su džiūvėsėliais.
5.
Žiedynėlius pradžioje merkiame į miltų ir pieno mišinį ir tuomet tolygiai apvoliojame džiūvėsėliuose.
6.
Žiedinio kopūsto gabalėlius dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame orkaitėje 20–25 min.
7.
Į prikaistuvį pilame medų, sojos padažą, vandenį, beriame maltą imbierą, pipirus, kukurūzų krakmolą, sezamo sėklas. Kaitiname nuolat maišydami apie 5 min., kol padažas kiek sutirštėja. Nuimame nuo kaitros ir leidžiame padažui atvėsti (vėstant jis dar labiau sutirštės).
8.
Išimame žiedinio kopūsto gabalėlius iš orkaitės. Skardoje leidžiame jiems šiek tiek atvėsti.
9.
Žiedinį kopūstą perkeliame į didelį dubenį (nededame ant kepimo popieriaus likusio džiūvėsėlių pertekliaus). Pilame pasiruošto padažo ir tolygiai paskirstome ant gabalėlių.
10.
Grąžiname žiedynėlius į orkaitę, kol traški žiedinio kopūsto išorė nepermirko. Apkepame dar 5 min. (stebime, kad padažas nepridegtų).
11.
Patiekiame iš karto. Jei norisi, beriame sezamo sėklų, smulkintų svogūnų laiškų ir galime patiekti su sojos padažu.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
L.
2023-06-03 12:28
Krakmolo tiesiai i keptuvę tikrai geriau nepilti, gumulai susidaro maišant. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital