Kondensuoto pieno skanėstai - 39 nuostabūs receptai, kuriems per sunku atsispirti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-11-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Kondensuoto pieno desertai pyragai
@Shutterstock

Varškės tortai ir burnoje tirpstantys sausainiai, pyragai ir vos kelių ingredientų saldainiai... Tiek ir dar daugiau kondensuoto pienų skanėstų rasite čia!

 

Vienas skaniausių ir paprasčiausiai paruošiamų obuolių pyragų! Saldintas kondensuotu pienu ir maloniai drėgnas. Į pyragą galite papildomai įmaišyti truputį tarkuotų apelsinų žievelių - pyragas bus dar kvapnesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gražiai atrodantis, bet tikrai nesunkiai pagaminamas ir itin gardus varškės pyragas, savyje suderinantis tiek saldumą tiek malonią kreminę konsistenciją. Recepte visą varškę ar dalį varškės pakeisti maskarponės sūriu.

Receptą rasite čia.

Atrodo įmantriai, o pagaminti labai paprasta! Pyragas ne tik kremiškas, bet ir labai gaivus, citrusinis kvapas tobulai dera prie puodelio kvapnios arbatos.

Receptą rasite čia.

Vos kelių ingredientų desertas, kuris puikiai atgaivina! Spalvingas skanėstas patinka ne tik mažiems, bet ir dideliems, nes jis labai skanus ir dailus.

Receptą rasite čia.

Itin lengvaii pagaminami triufeliukai, kuriems gurmaniškos natos suteikia apvoliojimas. Tradiciškai brigadeiros gaminami verdant saldintą kondensuotą pieną, tačiau jį pakeitus karamelizuotu kondensuotu pienu gamimino laikas ženkliai sutrumpėja! Šie saldainiai ruošiami su pirktiniu karamelizuotu kondensuotu pienu, bet su naminiu pavyks dar skaniau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tikrų tikriausia desertų klasika! Juk dažniausiai genialumas slypi paprastume... Kad tinginys būtų minkštas, nepadauginkite sausainių, patariame kuo tiksliau laikytis recepte nurodytų proporcijų ir maloniai nustebinti savo mylimuosius.

Receptą rasite čia.

Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skanus šokoladinis tortas smaližiams - su kondensuotu pienu ir džiovintomis slyvomis. Jei slyvų nemėgstate, jas galite pakeisti razinomis.

Receptą rasite čia.

Varškės tinginys yra mano vienas mėgstamiausių greitų desertų. Skoniu jis kažkuo primena Kuršėnų vyniotinį. Pagaminamas be galo paprastai ir mano šeimai itin patinkantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Vienas paprasčiausių tokių gardžių pyragų receptų! Jį pagaminti visai pigu, nesudėtinga ir gausybė erdvės improvizuoti - galite skanauti tiesiog su arbata, įmaišyti uogų ar, perpjovaus į kelis lakštus, perpjauti uogiene!

Receptą rasite čia.

Visas tortas - lyg vienas didelis Snickers šokoladas. Karamelė, šokoladas ir riešutai - kiekvieno smaližiaus svajonė!

Receptą rasite čia.

Šiuos labai minkštus ir skanius keksiukus paruošti užtruks vos kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. O nuo stalo jie išgaruos dar greičiau. Tobulai skanu su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos, stikline pieno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Vienas skaniausių mūsų ragautų varškės pyragų. Fantastiškai gražiai atrodo ir yra labai lengvai pagaminamas. Jeigu dalį varškės pakeistumėte maskarponės sūriu, įdaras taptų dar kremiškesnis ir skoniu sužavėtumėte kiekvieną ragaujantį. Šis pyragas - tortas puikus tuo, kad stovėdamas tik skanėja, tad jį drąsiai galite kepti dieną ar net dvi dienas prieš ir laikyti šaldytuve.

Receptą rasite čia.

Ypatingas gardėsis, kurio šaukštelis labai tinka prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Paruošti labai paprasta, o ragauti labai gardu!

Receptą rasite čia.

Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanūs ir nuo stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu! Vietoje varškės kremo galima dėti ir kitokio mėgstamo, net tiesiog plaktos grietinėlės, prieš dedant kremą vidų galima truputį aptepti uogiene.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamas tortas be jokio kepimo. Papuoštas šokoladiniu glaistu, bet labai skanus ir be jo. Jei norite kiek gaivesnio kremo, į jį tinka įspausti šiek tiek citrinos sulčių, o jei mėgstate ypač saldžiai, galima ruošti ir be jų.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, greitai ir nesudėtingai pagaminamas tortukas! Kondensuoto pieno biskvitas tobulai dera su grietininiu kremu, o puošti galima, kaip tik patinka - kremu, tirpintu šokoladu ar kitais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis dvispalvis tinginys sujungia du gėrius viename - nostalgišką šokoladinį vaikystės tinginį ir gaivesnį, kremišką varškės tinginį. Ir tikrai taip - ne tik vaizdas, bet ir skonis puikūs sunku susilaikyti nuo dar ir dar vieno gabalėlio. Kad būtų dar žaviau bei skaniau, varškės tinginio sluoksnį aš paįdominau spanguolėmis, o šokoladinio tinginio - migdolų riešutais, bet net ir be šių priedų tinginys bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Minkštutėlis keksas su kvapniu citrinų glaistu! Į tešlą galite berti razinų, smulkintų riešutų, uogų ar šokolado gabaliukų - jie čia puikiai dera. Jei naudosite džiovintas uogas ar vaisius, juos prieš tai galite pamirkyti saldžioje arbatoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Itin lengvai paruošiami saldainiukai, kurie tiesiog tirpsta burnoje! Vos trys ingredientai ir papuošimai, keliolika minučių paruošimo ir truputis kantrybės sulaukti, kol jie sustings! Patikėkite, palaukti verta! Papildomai galite pagardinti džiovintomis slyvomis ar spanguolėmis - jos čia labai tinka.

Receptą rasite čia.

Jei esate grietinėlės ir maskarponės desertų mėgėjas, tai šis kremiškas desertas būtent jums.

Receptą rasite čia.

Labai šventiškas ir be galo paprastai pagaminamas varškinis tinginys, kuriam puikų skonį suteikia imbieriniai sausainiai bei džiovinti vaisiai, o papuošus mandarinais virsta beveik tortu. Žinoma, vaisius galite keisti kitais mėgiamais, tačiau spanguolių ir abrikosų derinys yra tikrai puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkštas, malonios ir švelnios tekstūros, saldus varškės ir kondensuoto pieno kremas. Puikiai tinka tortams pertepti - net paprasčiausias biskvitas pavirs į puikiausią tortą su šiuo kremu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tortas buvo išbandytas ir išgirtas kitų, tad nebeliko nieko kito kaip pačiai išbandyti ir įsitikinti ar jis toks geras ( šaltinis). Ir ką gi rezultatas - mūsų šeimai labai patiko. Torto skonį pilnai nusako jo pavadinimas - tortas varškinis, gaivus ir labai skanus. Artėjant vaikų dienai siūlau savo mylimiausius palepinti būtent šituo tortu.

Receptą rasite čia.

Įprasto tinginio pusbrolis. Gaminimas net paprastesnis nei rudojo, o skonis visiškai kitoks - lengvesnis, dar švelnesnis. Puikus pasirinkimas nemėgstantiems kakavos arba tiesiog norintiems išbandyti kažką naujo, per daug nenutolstant nuo seno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šie greiti pyragėliai tobulai kremiški, skalsūs, žaviai atrodantys ir nuostabiai skanūs. Skoniu jie kažkuo primena Raffaello saldainius, kas nieko nuostabaus nes šiam receptui mus ir įkvėpė garsusis Raffaello tortas. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.

Receptą rasite čia.

Nuostabūs sausainukai vos iš dviejų ingredientų! Jie tobulai tinka prie arbatos ar kavos. Patiks ir mažiems, ir dideliems smaližiams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Ypač skanus, Raffaello saldainukus primenantis kokosinis tortas tikriems smaližiams. Kokią nors šio torto variaciją tikriausiai yra ragavę daugelis, na o mes rekomenduojame jį išbandyti su skanutėliu kondensuoto pieno kremu.

Receptą rasite čia.

Pyragas ne tik labai skanus, bet ir labai puošniai atrodys ant vaišių stalo! Kondensuoto pieno saldumas ir varškės kremiškumas tobulai dera su obuolių gaiva.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vaikystės skonio pertepti vafliai, kokius ruošdavo mamos ir močiutės. Receptas tikrai labai paprastas, pavyks ir pradedantiesiems virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Nuostabiai skanus, Napoleoną primenantis tortas. Šis paruošiamas greičiau ir paprasčiau. Puikiai tiks ir savaitgalio pasilepinimui prie kavos, ir šventinėms vaišėms!

Receptą rasite čia.

Spurgas tikriausiai mėgsta daugelis smaližių, ne išimtis ir mes, tad vis grįžtame prie šio puikaus recepto! Šioms spurgytms nereikia varškės, jos ruošiamos su kondensuotu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nuostabūs kokosiniai saldainukai, kurie nustebins ne tik puikiu skoniu, bet ir dailia, šventiška išvaizda. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminami, labai skanūs, tiesiog puikūs sausainiai. Ir iš išvardintų produktų jų pagaminama visa lėkštė, kurios užteks pasmaližiauti visai šeimynai!

Receptą rasite čia.

Skanus, puošnus ir labai lengvai gaminamas želė tortukas. Sluoksnius galite ruošti ir kitokių spalvų ir skonių želė sluoksnius, kokius tik mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Minkštas, lengvas, purus, greitai pagaminamas, skanus, nesudėtingas tortas - vieni pliusai. Vienintelis minusas - tortas nedidelis ir labai greitai suvalgomas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Paprastas, gaivus ir labai skanus varškės pyragas. Galima gardinti uogomis ar vaisių gabaliukais, puikiai tiks ir konservuoti, pvz., persikai, tik juos reikėtų gerai nuvarvinti.

Receptą rasite čia.

Daugelis mėgsta klasikinį "Napoleono" tortą, tačiau jį užtrunka pagaminti, o šis variantas greitutėlis! Galbūt kažkam jis net pasirodys dar gardesnis, nes čia naudojamas kitoks, kondensuoto pieno kremas. Pagaminti tortą prireiks jam vos keturių ingredientų, pusvalandžio laiko ir trupučio kantrybės, kol pastovės ir į tešlą susigers pasakiškai skanus kremas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Vos keli ingredientai ir nereikia kaisti orkaitės! Švelnus jogurto tortas su kondensuotu pienu pakerės kiekvieną ragautoją. Puošiame uogomis ar šokolado drožlėmis, bet labai skanus ir be papuošimų.

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus kondensuoto pieno kremas, šįkart - ypač tinkantis keksiukams puošti. Kremas sviestinis, todėl jo ilgai nelaikykite kambario temperatūroje, prieš vaišes papuoštus keksiukus geriausia laikyti šaldytuve, kad kremas nepradėtų tirpti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tortas saldus, sodraus skonio ir sotus! Jis primena tinginį, tačiau yra gerokai šventiškenis ir puošnesnis! Papuošimui galite naudoti recepte siūlomą šokolado glajų arba kitokios rūšies šokoladu bei riešutais. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Labai gardus, pagaminti nesunku, o ir produktai paprasti, neįmantrūs. Pertepimui rinkitės mėgstamą uogienę, ypač su kondensuotu pienu derės rūgštesnio skonio uogienės, pvz., raudonųjų serbentų ar vyšnių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nostalgiškas vaikystės Kuršėnų vyniotinis - visai kaip vaikystėje! Ir taip puikų varškės kremą papildomai galite pagardinti vaisių gabaliukais, pvz., konservuotais persikais ar mandarinais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tango su Helena

Neturite orkaitės? Ne bėda - gardžiam tortui paruošti užteks ir keptuvės! Torto biksvitai labai gardūs, o kremą galite ruošti kokį tik mėgstate - plikytą, kaip siūlo recepto autorė, arba kitokį: maskarponės sūrio, sviestinį ar net šokoladinį!

Receptą rasite čia.

Vos penkių ingredientų sausainiai, kuriems nereikia miltų! Sausainiai minkšti ir labai skanūs. Beje, šventėms juos galite puošti spalvotu glaistu ar tirpintu šokoladu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Janina
2019-10-29 20:07
Nuostabūs kepiniai. Nuoširdžiai dėkoju. ATSAKYTI
Va va ko reikia
2017-11-16 15:42
Puikus straipsnis! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital