Autorius apie receptą:
Varškės tinginys yra mano vienas mėgstamiausių greitų desertų. Skoniu jis kažkuo primena Kuršėnų vyniotinį. Pagaminamas be galo paprastai ir mano šeimai itin patinkantis.
Varškės tinginys yra mano vienas mėgstamiausių greitų desertų. Skoniu jis kažkuo primena Kuršėnų vyniotinį. Pagaminamas be galo paprastai ir mano šeimai itin patinkantis.
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
370 gramų
sausainių
(naudojau "Gaidelis")
400 gramų
varškės
200 gramų
sviesto
200 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę dedu į dubenį drauge su kubeliais pjaustytų sviestu. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinu iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių.
2.
Dedu kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir dar kartą pertrinu.
3.
Sausainius sulaužau nedideliais gabalėliais (kaip įprastam tinginiui), suberiu į varškės kremą ir gerai išmaišau.
4.
Masę krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso (arba kitoką) formą. Standžiai suspaudžiu, kad neliktų tarpelių.
5.
Dedu į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų ir sutvirtėtų.
Patarimai:
•
Čia yra klasikinis varškės tinginio receptas, bet jį galite paįdominti savo nuožiūra - įmaišykite smulkintų riešutų, aguonų, džiovintų vaisių, įtarkuokite citrinos žievelės ar įdėkite pora saujų šaldytų uogų. Varškės tinginys improvizacijoms labai atviras.