Varškės tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 106)
Varškės tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Varškės tinginys
Varškės tinginys
Varškės tinginys
Autorius apie receptą: Varškės tinginys yra mano vienas mėgstamiausių greitų desertų. Skoniu jis kažkuo primena Kuršėnų vyniotinį. Pagaminamas be galo paprastai ir mano šeimai itin patinkantis. Varškės tinginys yra mano vienas mėgstamiausių greitų desertų. Skoniu jis kažkuo primena Kuršėnų vyniotinį. Pagaminamas be galo paprastai ir mano šeimai itin patinkantis. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
370 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
400 gramų varškės
200 gramų sviesto
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę dedu į dubenį drauge su kubeliais pjaustytų sviestu. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinu iki vientisos masės, kad neliktų varškės grūdelių.
2.
Dedu kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir dar kartą pertrinu.
3.
Sausainius sulaužau nedideliais gabalėliais (kaip įprastam tinginiui), suberiu į varškės kremą ir gerai išmaišau.
4.
Masę krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso (arba kitoką) formą. Standžiai suspaudžiu, kad neliktų tarpelių.
5.
Dedu į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų ir sutvirtėtų.
Patarimai:
Čia yra klasikinis varškės tinginio receptas, bet jį galite paįdominti savo nuožiūra - įmaišykite smulkintų riešutų, aguonų, džiovintų vaisių, įtarkuokite citrinos žievelės ar įdėkite pora saujų šaldytų uogų. Varškės tinginys improvizacijoms labai atviras.
RECEPTO DRAUGAS: Gaidelis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Karolina
2020-06-29 18:25
Nuostabaus skoknio, dariau jau keleta kartu :) ATSAKYTI
Erika
2020-05-22 22:54
O jei deciau desertine varske? Ji tokia skystesne gal nieko tokio? ATSAKYTI
Renata
2020-05-25 08:58
Jei naudosite desertinę varškę, dėkite mažiau kondensuoto pieno, jog kremas per daug nesuskystėtų ir nebūtų per saldu. ATSAKYTI
justas
2020-05-12 18:28
Gaideli pakeiciam pakeliu klasikines Selgos, pakeliu imbierines Selgos, vanilinio cukraus nededam ir gaunam "meduti". ATSAKYTI
Dziuga
2018-06-04 22:44
Jis nerealaus skonio, superinis! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital