Kuršėnų vyniotinis su švelniu varškės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Kuršėnų vyniotinis su švelniu varškės kremu
Redakcijos nuomonė: Puikus nostalgiškas vaikystės saldumyno receptas. Išbandę nustebome, jog pagaminti šitaip lengva, o skonis... Jam tikrai nėra lygių. Pirmąkart gaminome jį tiksliai pagal Puikus nostalgiškas vaikystės saldumyno receptas. Išbandę nustebome, jog pagaminti šitaip lengva, o skonis... Jam tikrai nėra lygių. Pirmąkart gaminome jį tiksliai pagal receptą ir nei vienas iš ragautojų neliko abejingas. Visgi, kadangi esame kremo mylėtojai, gamindami antrąkart lengvai paimprovizavome ir padidinome varškės kiekį du kartus (t.y. naudojome 400g 9% riebumo varškės, bet sviesto ir konsensuoto pieno kiekį palikome tą patį) bei įlašinome šiek tiek vanilės esencijos. Mums šie papildymai labai tiko ir patiko, ragautojams irgi, o kuris variantas gardesnis jums - pabandykite ir atraskite patys. Pažadame, skonis abejingų nepaliks. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Įdarui:
200 gramų sviesto
200 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių trynius iki baltumo išplakame su cukrumi. Suberiame miltus ir išmaišome. Kitame inde iki standumo išplakame baltymus. Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišome į trynius. Atsargiai su šaukštu išmaišome, gaunasi labai puri masė.
2.
Kepimo skardą (naudoju standartinę prie orkaitės esančią daugmaž 40 cm x 30 cm) išklojame su kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome tešlą. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių (iki biskvito viršus gražiai pagels). Iškeptą bikvitą išverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio (kepimo popieriumi į viršų) ir dar šiltą iškart sukame į vyniotinį. Vyniodami pamažu nuimame kepimo popierių. Apklojame rankšluostėliu ir paliekame atvėsti.
3.
Įdarui varškę ir minkštą kambario temperatūros sviestą dedame į dubenį ir blenderiu sutriname iki vientisumo. Galiausiai supilame kondensuotą pieną, pertriname. Jei masė atrodytų skystoka, padėkite ją 20-30 min į šaldytuvą.
4.
Atvėsusį biskvitą išvyniojame ir tolygiai padengiame varškės kremu. Standžiai susukame į vyniotinį.
5.
Bent porai valandų dedame į šaldytuvą. Patiekdami galime pabarstyti cukraus pudra ir papuošti uogomis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Eugenija
2017-10-23 17:40
Saukstas su kaupu ar nubraktas ? ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-24 07:45
Toks labiau nubrauktas šaukštas šio vyniotinio biskvitui reikalingas :-) Be galo skanus gardumynas pavyksta pagal šį receptą! Tik patarimas nuo manęs - kepimo popierių dar truputį patepkite sviestu (lengviau nusiims). Įdarą prieš tepdama aš palaikau pusvalanduką šaldutuve (tik ne ilgiau,nes per daug sukietės), tada labai gražiai užsitepa :) ATSAKYTI
Audra
2017-02-24 10:32
Vika, as kai gaminu, tai dazniausiai virtuviniu saukstu matuoju ir vyniotins pavyksta labai skanus :-) ATSAKYTI
Vika
2017-02-23 23:09
norejau paklausti. miltus dedant matuojate tiksliai su matavimo saukstais ir tiesiog paprastai virtuviniu saukstu? ATSAKYTI
Dovilė
2016-12-16 14:18
Lina, aš kepu tokioje didelėje standartinėje skardoje, kur prie orkaičių perkant pridėtos būna. Namie pas mane orkaitė plati ir ta skarda labai didelė (koks 40 cm x 40cm), tai biskvitą kartais darau iš 5 kiaušinių, kad storesnis būtų ir atitinkamai įdaro truputį padauginu. O pas mamą orkaitė siauresnė ir ta skarda mažesnė truputį (apie 30cm x 40cm), tai iš keturių kiaušinių gaunasi viskas puikiai. ATSAKYTI
Lina
2016-12-16 00:04
Kokio dydzio kepimo skarda? ATSAKYTI
Gitana
2016-09-22 14:36
Koks skanus gavosi!! Tik varskes dejau ne 200g, o 400 g, o viso kito tiek pat, nes norejau kad kremo daugiau butu. Nesiausi i svecius, tai belekaip visi isgyre. Aciu, Helena, uz toki gera recepta!!! ATSAKYTI
Laima
2016-04-08 13:56
Aha, pusė skardinė atmatavay gamindama t.y. apie 200g . Nors kitąsyk turbūt ir su trečdaliu skardinės bandyčiau - čia jau kaip kas saldžiai mėgsta. Tiesiog paragaukite kremą pildmai konsensuotą ir žiūrėkite, ar jums užtenka. ATSAKYTI
to Rasa
2016-04-08 09:49
Parašyta ingredientuose 0.5 skardinės. ATSAKYTI
Rasa
2016-04-05 21:38
Kiek turi detis kondensuoto pieno? Puse skardines ar puse litro? ATSAKYTI
Laima
2016-04-04 12:20
Nu koks skanus gavosi, isbandykite butinai. Tikras tikras Kursenu vyniotinis is vaikystes, tik be jokios parduotuvines chemijos. Pirstus apsilaizysit ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital