Keptuvėje keptas kondensuoto pieno tortas su Medučio kremu

AUTORIUS:
Aida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Tortas keptuvėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tai vienas greičiausių ir paprasčiausiai pagaminamų tortų. Jo receptas internete jau tapęs klasika, bet įprastai jis gaminamas su plikytu kremu, kuris man ne visai patinka. Nuo Tai vienas greičiausių ir paprasčiausiai pagaminamų tortų. Jo receptas internete jau tapęs klasika, bet įprastai jis gaminamas su plikytu kremu, kuris man ne visai patinka. Nuo tada kai pabandžiau šiuos keptuvėje keptus kondensuoto pieno papločius pertepti tradiciniu Medučio kremu, kitaip niekada negaminu, nes na tikrai pats skaniausias variantas iš visų bandytų. (...daugiau) Aida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 stiklinės miltų (apytikriai)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pertepimui:
900 gramų grietinės (riebios)
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenėlį supilame kondensuotą pieną, įdedame kiaušinį ir sumaišome.
2.
Įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išminkome tešlą. Miltų nesudėkite visų iškart, nes jų gali reikėti ir šiek tiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo miltų rūšies. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų minkšta, bet nelimpanti prie rankų.
3.
Išminkytą tešlą padalinam į 8 gabaliukus ir kiekvieną iškočiojame iki daugmaž naudojamos keptuvės dydžio (maniškė buvo 24 cm skersmens) apskritimų. Kiekvieną blyną dedam į karštą sausą keptuvę. Po daugmaž minutės apverčiame ir apkepame kitą pusę. Kepkite atsargiai, nes blynai kepa gana greitai, tad nesudeginkite. Iškepusių blynų kraštelius gražiai apipjaustom, kad būtų vienodi apskritimai. Trupinius atsidėkite, nes juos galima panaudoti torto papuošimui.
4.
Kremui gerai atšaldytą grietinę išplakame su cukrumi ir citrinų sultimis iki standumo. Būtinai naudokite pilno riebumo grietinę, nes liesesnės standžiai neišsiplaka (arba papildomai reikėtų įdėti išbrinkintos bei ištirpintos želatinos arba grietinėlės standiklio).
5.
Renkame tortą - dedame lakštą, pertepame kremu, lengvai spustelime, tada dedame kitą lakštą ir taip kol susluoksniuosime visą tortą. Torto šonus irgi aptepame kremu. Beje, kartais gamindama šį tortą į vieną arba du pertepimo sluoksnius įmaišau rūgštesnės uogienės arba šaldytų trintų uogų (labai tinka spanguolės ar juodiejį serbentai), tada tortas būna dar gaivesnis.
6.
Tortą galime puošti nuo lakštų apipjaustymo likusiais trupiniais, šokolado drožlėmis ar kaip tik fantazija įkvepia.
7.
Paruoštą tortą paliekame pastovėti bent per naktį arba galima ir dar ilgiau, nes stovėdamas šis tortas tik skanėja, kadangi kremas susigeria į lakštus ir juos suminkština.
AUTORIUS: Aida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Jurgita
2018-10-04 12:23
Labai skanus tortas, bet miltų aš dėjau gal 5 stiklinęs,kol nelipo prie ranku ATSAKYTI
Tomas Alijošaitis
2018-11-30 19:04
ar rekomenduotumetė ATSAKYTI
ERIKA
2018-07-28 13:03
tikrai labai skanus:) ATSAKYTI
Natalija
2018-03-16 14:34
Aš irgi į du sluoksnius įdėjau trintų uogų (šaldytų juodų serbentų), nu super tortas ir labai paprastai padaromas. ATSAKYTI
Ceslava
2017-08-27 18:03
Gaminau. Super gavos. Visiem labai patiko ATSAKYTI
Silvija
2017-04-04 15:07
Labai paprastas ir labai skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis