Greitas sluoksniuotos tešlos tortas su kondensuoto pieno kremu

AUTORIUS:
Aistė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 170)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 170)
Sluoksniuotos tešlos tortas su kondensuoto pieno kremu
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai mėgstu tortą "Napoleoną", tik ne visada turiu laiko jam pasigaminti. Čia daug paprastesnis ir gal net skanesnis "Napoleono" variantas. Pagaminti užtrukau apie pusvalandį, o Labai mėgstu tortą "Napoleoną", tik ne visada turiu laiko jam pasigaminti. Čia daug paprastesnis ir gal net skanesnis "Napoleono" variantas. Pagaminti užtrukau apie pusvalandį, o skonis tikrai puikus. Jeigu norisi, vieną ar du sluoksnius galima pertepti ne kremu, o kokią nors rūgštesne uogiene (pavyzdžiui spanguolių ar serbentų). Šiam tortukui aš sunaudojau apie 1.5 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos (8 lapelius), bet galima daryti ir iš vieno pakelio, tiesiog tortukas bus truputį žemesnis. (...daugiau) Aistė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 lapeliai bemielės sluoksniuotos tešlos (apie 700 g)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lapelius atitirpiname ir pakočiojame, kad būtų plonesni (daugmaž 2-3 mm storio). Visus lakštus apipjauname pagal norimą formą, jog būtų vienodi. Atraižėlių neišmeskite, jas galite iškepti drauge - bus trupiniams torto papuošimui. Lakštus gausiai subadome šakute, jog kepdami nesipūstų.
2.
Lakštus po vieną ar po kelis guldame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 200 C laipsnių temperatūroje apie 8-10 minučių, kol išsipučia ir lengvai paruduoja. Tik atsargiai neperkepkite, tas nutinka labai greitai. Mano orkaitė gana plati, tad vienu kartu pavykdavo iškepti po du lakštus, sudėtus vienas šalia kito. Keliais aukštais orkaitėje kepti kažkaip pabijojau, bet turbūt galima būtų pabandyti :) Jeigu iškart iškočiojote visus lakštus, tuos, kurių nekepate, laikykite šaldytuve, jog per daug neatitirptų, kitaip kepdami jie laibau trauksis. Iškepusius lakštus labai atsargiai nuimame nuo kepimo formos ir atvėsiname ant grotelių. Jeigu kepdami lakštai labai išsipūtė ar susidarė didesnių pūslelių, ranka juos švelniai spustelkite ir sulyginkite.
3.
Kremui minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakame iki purumo ir per kelis kartus, nuolat plakdami, į sviestą supilame kondensuotą pieną. Išplakame iki vientisos, purios masės. Tarkuotą citrinos žievelę (nuo citrinos tarkuokite tik geltoną žievelę, be baltos dalies, nes ji karti) ir įmaišome į sviesto - kondensuoto pieno masę. Pora šaukštų kremo atsidėkime torto šonų papuošimui.
4.
Kai iškepti lakštai visiškai atvės, galime jų kraštus truputį apipjaustyti, jog būtų visi vienodos gražios formos. Trupinukus atsidėkite torto papuošimui.
5.
Imame vieną lakštą, dedame lygia puse į apačią ir jo viršų tepame paruoštu kremu. Ant viršaus dedame kitą lakštą, ranka šiek tiek paspaudžiame ir aptepame kremu. Taip pat darome su kitais lakštais. Jeigu trupinių nuo lakštų apipjaustymo mažoka, galime vieną lakštą pasilikti trupiniams.
6.
Torto šonus aptepame atsidėtu kremu. Viršų ir šonus apibarstome trupiniais.
7.
Tortas pats skaniausias būna pastovėjęs bent per naktį, o idealu - vieną-dvi paras, nes kaip ir Napoleonas, stovėdamas jis skanėja.
AUTORIUS: Aistė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Violeta
2023-01-04 10:05
Viena sluoksnį pertepiau trintų spanguolių uogiene,skonis su rūgštele labai tinka ATSAKYTI
NIJOLĖ
2022-09-15 19:09
Sveiki norėjau paklausti kremas turi būti skystas? Nes man skystokas gavosi ką tokiu atvėju daryti? Ar sustings? ATSAKYTI
Indrė
2022-09-16 09:23
Reikėtų tokį minkštesnį sviestą suplakti elektriniu plaktuvu iki purios masės, ten gan galingai porą minučių reikia paplakti, tuomet sudėti kondensuotą pieną ir vėl gerai išplakti. Neturėtų būti labai skystas. Aš gal bandyčiau dėti kremą į šaldytuvą, kad sušaltų, o tada dar kartą paplakčiau elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bet turėtų ir sustingti, sviestas stingsta, kondensuotas pienas taip pat pakietėja. ATSAKYTI
Lina
2022-02-05 00:25
Laaaabai saldus kremas. Turejau Philadelphia tepamo surio. Dejau apie 200g tai tikrai labai pegerino skoni. Vietoj citrinos zieveles dejau vaniles pastos siek tiek. ATSAKYTI
Simona
2022-02-07 09:30
Saldumas, žinoma, individualus pojūtis, bet citrinos žievelė būtent padeda jį subalansuoti, o vanilė kaip tik padidina saldumo įspūdį :) ATSAKYTI
Nuostabu
2021-12-30 16:50
Labai skanu ATSAKYTI
Dzemyte
2020-12-28 18:45
Pasidariau ir aš,dieviškas skonis.Vieną sluoksnį dariau su šaldytomis vyšniomis.Puikus receptas ATSAKYTI
Dainius
2018-02-10 11:22
Jau porą kartų kepiau ir abu kartus gavosi puikiai. Labai skanus pyragas, kaip tikras napoleonas tik greitai pagaminamas ir nebrangus. Rekomenduoju. ATSAKYTI
Laura
2018-02-10 07:45
Labai labai skanus! Taip, saldus ir pjaustomas nedideliais gabalėliais, bet mūsų šeimynai patiko. Jeigu norėtųsi mažiau saldaus, kaip Lina minėjo, dėkite mažiau kondensuoto pieno arba kondensuoto pieno kremą perpus maišykite su pvz. maskarpone (arba kremine varške). Bet mums labai patiko ir va tiesiog toks pagal receptą. ATSAKYTI
Lina
2018-02-10 00:11
Isbandziau ir as, tiesa pasakius nevertas gadinti produktu.. Tokio saldumo gavosi, kad net vaikams nepatiko. Sio kepinio nebegaminciau ir nerekomenduoju. ATSAKYTI
Laura
2017-12-31 09:10
Nuostabus tortas!! Į kremą dar įmaišiau mažą 250g indelį maskarponės, dieviškas!! Vieną sluoksnį pertepiau spanguolių uogiene. Tik tą sluoksnį, kurį tepate uogiene, po uogiene ir ant uogienės irgi patepkite šiek tiek kremo - plonai taip, užtat tada lakštai geriau sulimpa ir tortas lengviau pjaustysis. Tik būtinai leiskite tortui minium parą pastovėti, kad susigertų. ATSAKYTI
Ana
2021-04-03 09:19
Ar patiko su maskarpone? ATSAKYTI
Inga
2022-01-08 14:46
aš taip pat, prie visko pridėjau 250gr. maskarponės, nuėmė saldumą. Tiesa, dar dėjau citrinos rūgštelės, citrinos žievelės netarkavau, nes nemėgstu. Pertepiau vieną sluoksnį su vyšnų uogiene. Rezultatas - superinis greitas tortas. Skaniausias buvo po paros. ATSAKYTI
Jana
2017-09-05 12:51
O tepant lakštus kremu jie netrupa?
Ar tortas paskui pjaustosi gerai?:)
Ačiū! ATSAKYTI
Rita
2017-09-05 14:44
Stenkitės neperkepti, atsargiai tepti ir tuomet netrupės :) Kažkiek trupinukų bus, bet jie puikiai tinka viršui pabarstyti. Tam, kad tortas gerai pjaustytųsi, jis turi pastovėti, kaip ir recepte rekomenduojama, porą dienų, tuomet visi sluoksniai persigeria ir pjaustosi lengvai. ATSAKYTI
Simone
2017-05-09 15:43
Norejau suzinoti uogiene tepasi ant su kremu išteptos sluoksniuotos teslos ar ant sausos teslos ATSAKYTI
Vida
2017-05-11 12:28
As tepu vietoje kremo, bet galima turbut ir taip ir taip pameginti :) Be galo skanus ir tikrai greitas tortas! Tik reikia jam, kaip ir tikram Nepoleonui, duoti laiko truputi susistoveti, kad skoniai susigertu, tada bus pats geriausias ATSAKYTI
..
2017-06-09 17:05
Nelabai suprantu kaip kepti lakstus? Deti i skarda, ar telpa vienu kartu 8-10 lakstu? Ar deti viena ant kito? ATSAKYTI
Vida
2017-06-09 19:42
Tiesiog dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą vieną šalia kito (paliktdami poros centimetrų tarpus, nes kepdami išsipūs) ir iškepkite per keletą kartų. Vieno ant kito lakšto nedėkite, nes sulips :-) ATSAKYTI
Odeta.
2017-05-09 09:39
Aš irgi kaip ir Toma dar pertepu uogiene rūgštesne,tai gaunasi toks kaip tinginių Napaleonas.Šiandien vėl gaminsiu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital