Kondensuoto pieno keksas

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 145)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 145)
Kondensuoto pieno keksas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Purus, drėgnas ir tiesiog akimirksniu dinsgta nuo stalo, o pagaminsite greitai ir labai paprastai. Labai siūlau paragauti šio skanėsto. Purus, drėgnas ir tiesiog akimirksniu dinsgta nuo stalo, o pagaminsite greitai ir labai paprastai. Labai siūlau paragauti šio skanėsto. Kristina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 g sviesto
200 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 indelis kondensuoto pieno
3 kiaušiniai

Glaistui:
50 g cukraus pudros
2 valgomi šaukštai citrinos sulčių
kiaušinio baltymas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ištirpintą sviestą sumaišiau su druska, supyliau kondensuotą pieną. Maišytuvu maišiau, kol masė pasidarė puri.

Subėriau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi į plakinį.

Įmušiau kiaušinius. Dar kartą viską gerai išmaišiau, kad masė būtų vientisa.

Kepimo skardą patepiau sviestu. Supyliau tešlą.

Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

Papuošiau glaistu pagal receptą žemiau.

Glaistas:

Cukraus pudrą sumaišiau su citrinos sultimis ir kiaušinio baltymu. Išplakiau iki purios tąsios masės ir apliejau ja dar šiltą keksą.

SKANAUS!

AUTORIUS: Kristina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (45)
Eglė
2021-08-14 14:58
Aš jį kaskart kepu kai norisi kažko namie gaminto ir visada tobulai gaunasi ATSAKYTI
Nijolė
2021-03-09 07:45
Sveiki o ar butina deti viena indeli kondensuoto pieno ar uztektu ir puse puodelio? ATSAKYTI
Greta
2021-03-09 10:34
Jei dėti pusę indelio, bus mažiau saldumo ir tešla kiek tirštesnė :) ATSAKYTI
Aura
2021-03-08 18:49
Visada pavyksta! Kartais įmaišau spaustų apelsinų sulčių. ATSAKYTI
Lina
2021-01-09 20:20
Man tai labai riebu, jaučiasi sviestas, sakyčiau jo per daug. Pyragas su kondensuotu pienu skaniau ATSAKYTI
Skanu
2021-01-06 14:43
Skanus keksas, bet mes jį kepame pyrago formoje ATSAKYTI
Reda
2020-12-22 18:07
Pavyyyko!!!
Ir skanus!
Ačiū.
ATSAKYTI
Rita
2020-11-26 22:55
Gavosi puikiai.Ačiū už receptą! ATSAKYTI
pagrandukas
2020-11-13 13:09
pavykoooooooo ATSAKYTI
Aukse
2020-10-24 17:24
Labai puikus receptas! Keksas iseina purus, slapias, labai skanus! ATSAKYTI
G...
2020-05-29 18:04
Puikus receptas, viskas gavosi tobulai, papuošiau tirpintu šokoladu.Kepsiu dar ne kartą. ATSAKYTI
Adriana
2020-05-18 20:28
Tiesiog tobula!Kepu ir kepu.Niekada nenusibosta.Kartais paįvairinu receptą.Į pusę tešlos įdedu kakavos ir taip padarau glazūrinį keksą ATSAKYTI
V.B.
2020-05-08 12:37
O jį gerau valgit šilta ATSAKYTI
D.G:
2020-05-06 11:54
Labai, labai skanus, tobulas ATSAKYTI
A. K.
2020-05-04 08:19
Kepant apvalioj kekso formoj su skyle, tai daugiau laiko reikejo, kad iskeptu, apie 50-60min. Bet jau paskiau pradejo labai ruduoti. Gerisusiai kepti pailgoj neaukstoj formoj, tada greiciau iskepa ir ne toks sausas keksas gaunasi. ATSAKYTI
Irma
2020-05-02 19:22
labai skanus gavosi. Tik aš papildžiau: masę padalinau po 1/2 d., ir į vieną įdėjau kakavos, į kitą įtarkavau citrinos žievelės, užpyliau glaistu pagamintu tik iš citrinos sulčių ir cukraus pudros. Pabandykitk ATSAKYTI
Rugilė
2020-03-26 14:26
Ar tik aš nematau kada dėti vanilinį cukrų ATSAKYTI
Gabi
2020-03-27 13:21
Su kepimo milteliais. ATSAKYTI
Renata
2020-03-19 13:07
Laba diena, o sakykite kokio dydžio kepimo forma? Ačiū ATSAKYTI
Giedrė
2020-03-11 14:34
Tobulas keksas! Tik vietoj glajaus naudojau ištirpdytą šokoladą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital