Smėlininis - kondensuoto pieno tortas su plikytu kremu ir uogiene

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Smėlininis kondensuoto pieno tortas su plikytu kremu ir uogiene
Autorius apie receptą: Šį tortą dariau vienai šeimos šventei. Net nežinau, kaip jį pavadinti, nes surinktas iš daugelio receptų. Bet tikrai labai gardus, pagaminti nesunku, o ir produktai paprasti, Šį tortą dariau vienai šeimos šventei. Net nežinau, kaip jį pavadinti, nes surinktas iš daugelio receptų. Bet tikrai labai gardus, pagaminti nesunku, o ir produktai paprasti, kasdieniniai. Tortui kepti naudojau 20 centimetrų skersmens formą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
160 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
12 gramų kepimo miltelių
šiek tiek vanilės aromato
Tešlai:
170 gramų miltų
105 gramai sviesto (šalto)
45 gramai grietinės
1 vienetas kiaušinių trynių
šiek tiek druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (arba tirštos grietinės)
180 gramų cukraus
120 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų (reikės žievelės ir sulčių)
40 gramų kukurūzų krakmolo
Pertepimui:
140 gramų spanguolių uogienės (arba kitos rūgštesnės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Biskvitinei tešlai kondensuotą pieną išplakti su kiaušiniais ir vanile, suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka.
2.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, dėti maždaug po 3 - 4 šaukštus tešlos, paskirstyti tolygiai ir kepti 180 - 190 C laipsnių orkaitėje, kol pradės gražiai ruduoti. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Padui iškepus iškart nuimkite kepimo popierių. Taip iškepkite 4 lakštus.
3.
Smėlinei tešlai šaltą sviestą sukapoti, įmušti trynį, įdėti grietinę, suberti druską su miltais ir užminkyti tešlą. Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir padėti į kamerą 10 - 15 minučių.
4.
Padalinti tešlą į 4 lygias dalis, iš kiekvienos dalies iškočio maždaug 21,5 - 22 centimetrų apskritimus. Dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir pabarstytą miltais, ir kepti 190 C laipsnių orkaitėje, kol pradės gražiai ruduoti. Iš karto iškepus apipjaustyti į 20 centimetrų skersmens apskritimus. Likučius sutrupinti ir palikti torto papuošimui.
5.
Kremui į pieną įmušti kiaušinius, suberti cukrų, krakmolą ir uždėjus ant viryklės nuolat maišant kaitinti, kol kremas sutirštės. Dar į karštą kremą įmaišyti sviestą, uždėti ant kremo maistinę plėvelę ir palikti visiškai atvėsti. Įmaišyti citrinos žievelę, truputėlį citrinos sulčių ir išplaktą iki standumo grietinėlę.
6.
Ant lėkštės uždėti 1 šaukštą kremo, kad tortas laikytųsi stabiliau. Ant jo dėti biskvitinį padą, sutepti kremu, uždėti smėlinės tešlos padą, jį sutepti uogienės sluoksniu. Vėl dėti biskvitinį padą, sutepti kremu, ant jo - smėlines tešlos padą ir taip surinkti visą tortą, dar vieną sluoksnį pertepti uogiene. Torto šonus ir viršų sutepti kremu, apibarstyti trupiniais ir padėti į šaldytuvą. Geriausia palaikyti per naktį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital