Gaminame sezoniškai - 43 vakarienių iš vasaros gėrybių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-08-13
Sezoninės vasariškos vakarienės
@Shutterstock

Kol daržai pilni gėrybių, norisi, kad kiekviena vakarienė būtų įkvėpta vasaros skonių - cukinijų, pomidorų, paprikų, žirnelių ir daugybės kitų! Kepame skaniausius blynelius, saldžius apkepus, ruošiame troškinius, ką tik sugalvosite. Na, o jei pritrūks idėjų, skubame į pagalbą - siūlome net 43 puikius receptus vakarienei!

 

Ypatingai minkšti, kvapnūs ir skanūs nugarinės suktinukai su puikiomis šparaginėmis pupelėmis. Kiaulienos nugarinės mėsa idealiai tinka įvairiems suktinukams, kurių sugalvoti galima pačių įvairiausių, tiks ir paprikos juostelės ar kitos mėgstamos daržovės.

Receptą rasite čia.

Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi arba 2 - 3 gerai prinokusiais, šakute sutrintais bananais.

Receptą rasite čia.

Tai labai soti, sušildanti sriuba, ji tiršta, net primena troškinį. Puiki ir tuo, kad daugelį produktų galima paruošti iš anksto, o, kai jau norėsis sriubos, viską sukrauti į puodą ir trumpai pašildyti. Beje, ši sriuba bus nemažiau skani ir be ryžių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis apkepas – lengvai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Čia ir karštas patiekalas ir garnyras vienoje formoje! Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Ypatingai vasariškas receptas - pomidorai ne tik gaivūs, lengvi ir skanūs, bet ir spėsite viską suruošti, kol įkais orkaitė! Pomidorai truputį pikantiško skonio, minkštučiai, sultingi. Papildomai galima dėti gerai nuvavintų saulėje džiovintų pomidorų, smulkintų krapų, svogūnų laiškų, alyvuogių ar kitų priedų, tik juos rinkitės ne vandeningus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs pietūs, kai norisi greitai, sočiai, skaniai, o dar ir proga sunaudoti įvairiausių daržovių likučius. Daržoves galima rinktis ne tik čia siūlomas, bet ir kitokias, ar keisti jų proporcijas pagal tai, ko turite ir ką mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ratatouille - tai daržovių troškinys, kurio pagrindą sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai bei aromatingas pomidorų padažas. Nors šis receptas - tikra prancūzų klasika, tačiau jis net labai tinkamas ir mums, lietuviams, ypač kai artėja minėtų daržovių sezonas. Kartais tikrai tenka pasukti galvą, kur sunaudoti kalnus cukinijų ir pomidorų - šis troškinys gali būti labai skanus atsakymas.

Receptą rasite čia.

Sultingi mėsos kukuliai, kuriems nepakartojamą skonį suteiks pomidorų ir žaliųjų pipirų padažas. Patiekti tinka su šviežiomis bulvytėmis ar bulvių koše, ryžiais, makaronais ar tiesiog duonos riekele. Jeigu gaminsite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles kryžmai įpjaukite, nuplikykite, nulupkite ir toliau gaminkite, kaip nurodyta recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Labai skanus žiedinių kopūstų paruošimo būdas. Dar kepant drauge su svogūnu tinka pakepinti tarkuotą morką arba įdėti šaukštelį kario prieskonių ar smulkinto česnakiuko - irgi labai tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus receptas smaližių pusryčiams - užkepti lietiniai su varške, obuoliais ir cinamonu. Iškepusius pabarstome cukraus pudra, valgome vienus, su jogurtu ar uogiene.

Receptą rasite čia.

Puikus įdarytų paprikų receptas. Paprikos taip iškepa sočios, gardžios, o vištiena jose išlieka sultinga ir įgauna puikų paprikų kvapą bei prieskonį. Patiekti labai tinka su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kepimo popieriaus vokelyje bulvytės išsigarina savo pačių drėgmėje. Jos ypač švelnaus skonio, puikiai tiks prie paukšties, žuvies patiekalų ar tiesiog daržovių salotų, bet tai ne tik puikus garnyras, bet ir pagrindinis patiekalas su mėgstamu padažu. Puikiai tiktų, pvz., šoninės padažas, reikėtų, kol suminkštės, pakepinti smulkintą svogūną, tuomet dėti smulkintos rūkytos šoninės, o prieš patiekiant, sumaišyti su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstat lakytis kinų virtuvės restoranuose, Jums šis patiekalas turėtų patikti! Paruošti daug paprasčiau nei atrodo, o skonis tiesiog puikus. Viską spėsite paruošti, kol išvirs ryžiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus pyragas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Ir darbo visai nedaug - tereikia supjaustyti, sutarkuoti, sumaišyti ir į orkaitę. Pyragas sotus bei puikiai tinka valgyti ir atvėsęs, todėl tiks pasiimti į darbą ar kelionę, kur neturėsite galimybės pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su vasaros karaliene - cukinija. Jiems naudojami avižiniai miltai, bet jei tokių neturite, galite naudoti ir kvietinius, jų reikės šiek tiek mažiau. Kepsneliai skaniausi dar šilti su česnakiniu varškės padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai kvapni pomidorų sriuba lengviems pietums ar vakarienei. Skani ir šilta, ir atvėsinta. Visus priedus pateikite greta dubenėliuose – tegu valgytojai patys susikuria savo tobulą sriubą.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti, pagal šaldytuvo turinį, ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Ryškios spalvos, kreminė žirnelių sriuba su virtais kiaušiniais, pagardinta sodraus skonio maltais juodaisiais pipirais. Spalvinga sriuba patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Kvapnios ir gardžios orkaitėje keptos blauzdelės, kurias paruošti labai paprasta, o patiekalas labai skanus ir kvapnus. Tereikia pašauti į orkaitę, šiek tiek palaukti ir ypatinga vakarienė paruošta!

Receptą rasite čia.

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu.

Receptą rasite čia.

Minkštas, lengvas ir purus lyg debesų gabalėlis, o tirpsta burnoje su kiekvienu kąsneliu! Šis apkepas tiks tiek sotiems pusryčiams, pietums ar vakarienei, tiek pasiimti į gamtą ar į darbą pietums. Apkepas labai gardus ir šaltas, todėl nė nereikės vargti jo šildant!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais. Nesudėtingai paruošiamas ir nuostabus vasaros skanėstas.

Receptą rasite čia.

Šios salotos puikios, kai šaldytuve nėra daugybės ingredientų. Jeigu neturite rūkyto kumpio, galima naudoti virtos ar keptos mėsos likučius, pvz., vištieną, liežuvį, ar ko turite. Jos labai skanios šiek tiek pikantiškos - su česnaku, o jei Jūs norite švelnesnio skonio, jo galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Cukinijų lazanijoje įprasti lazanijos lakštai - makaronai, keičiami plonai pjaustytomis cukinijų juostelėmis, o kiti lazanijos ingredientai išlieka. Todėl savo skoniu šis patiekalas primena klasikinę lazaniją, bet maistinėmis savybėmis yra gerokai vertingesnis, turi ženkliai mažiau kalorijų ir daugiau naudingųjų medžiagų. Paprastai ji patinka net tiems, kurie tvirtina nemėgstantys cukinijų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvas, minkštas ir purus apkepą primenantis pyragas, kurį tinka tiekti tiek kaip labai gardų užkandį, tiek kaip karštą patiekalą. Tiks, kai išsiruošite į gamtą, kai užsinorėsite lengvos, vėsios vakarienės ar pasiimti į darbą, kur nėra galimybės pasišildyti pietų, nes skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs. Beje, vietoje rikotos šiam pyragui puikiai tinka ir varškę, tik ją rinkitės drėgnesnę, kreminę ar iš kvardatinių pakelių.

Receptą rasite čia.

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabų kugelį galima iškepti ne tik iš bulvių! Cukinijų sezono įkarštyje kugelį kepti rekomenduojame būtent iš jų! Pagaminti šį kugelį tikrai labai paprasta, o skonis maloniai nustebins net išrankiausius. Kaip ir tradicinį, tiekiame su grietine, spirgučių padažu ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžiai įdarytos cukinijos be mėsos? Galima ir taip! Receptas itin paprastas, ingredientų reikia vos kelių, o iškepę laiveliai tikrai labai labai skanūs! Įdarui galite naudoti pievagrybius arba apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Minkštutėlis, lengvas, švelnaus skonio cukinijų tešlos pagrindas ir ryškaus skonio lašišos gabalėliai - šis vyniotinis tikras atradimas! Skanaukite sotiems pusryčiams, lengvai vakarienei su salotomis ar vaišinkite svečius - vyniotinis atrodo labai dailiai. Pertepimui puikiai tinka ne tik tepamas sūris, jei norite liesesnio varianto, tiks ir kreminė varškė.

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsiomis dienomis! Sriuba gana soti, todėl atstos kartu ir pagrindinį patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanūs, minkšti ir greitai pagaminami varškėčiai, kurie paįvairins jūsų kasdieninį stalą. Toks patiekalas puikiai tiks ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai yra daug prinokusių pomidorų ir norisi jų kuo daugiau suvalgyti šviežių, o ne saugoti žiemai. Tinka ruošti su kiauliena, bet galima ruošti ir su vištiena, kalakutiena ar riebesne jautiena. Įdarui vietoje ryžių galima naudoti ir kitas kruopas, payzdžiui, grikius ar bolivinę balandą (vadinamą kinvą). Tik įdarui kruopų nepervirkite, nes jos dar troškinsis orkaitėje. Jeigu norisi skalsiau, į įdarą dar galima įdėti tarkuoto sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks kugelio variantas - iš bulvių ir cukinijų! Su nuostabiai traškia plutele ir minkštutėlis viduje... Tiekite su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu - visaip bus labai skanu! Į apkepo masę galite papildomai įmaišyti tarkuotų morkų ar smulkintos paprikos - jos čia taip pat labai tiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu norisi gardžiai paįvairinti savo pietų ar vakarienės meniu, galite išsikepti šį gardų pyragą. Nereikia nei daugybės pastangų, nei didelių išlaidų. Gali būti ir puikus pagrindinis patiekalas, ir garnyras. Tinka sūrį maišyti perpus su nuo skysčio nupilta grūdėta varške.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuos kukuliukus galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje ar net virti. Karšti ar šalti, patieti su padažu ar be jo - visokie jie puikūs ir pagaminimo verti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Burnoje tirpstantys žiedeliai - spurgytės. Puiki idėja, jei už lango dargana ir norisi kokio skanėsto prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Iškepusias pabarstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, purus ir drėgnas daržovių kugelis. Proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ir mėgstamas daržoves. Kepti tinka tiek kaip vieną didelį apkepą, tiek atskiruose indeliuose. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Sultingiems bokšteliams galite naudoti dideles cukinijas! Kepsnelių įdarui galite rinktis mėgstamos mėsos faršą, o jei norisi be mėsos - varškę. Kepsneliai labai gardūs ir puošniai atrodo, todėl puikiai tiks ir šventiniam stalui!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital