Gaminame sezoniškai - 43 vakarienių iš vasaros gėrybių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-08-01
Sezoninės vasariškos vakarienės
@Shutterstock

Kol daržai pilni gėrybių, norisi, kad kiekviena vakarienė būtų įkvėpta vasaros skonių - cukinijų, pomidorų, paprikų, žirnelių ir daugybės kitų! Kepame skaniausius blynelius, saldžius apkepus, ruošiame troškinius, ką tik sugalvosite. Na, o jei pritrūks idėjų, skubame į pagalbą - siūlome net 43 puikius receptus vakarienei!

 

Ypatingai minkšti, kvapnūs ir skanūs nugarinės suktinukai su puikiomis šparaginėmis pupelėmis. Kiaulienos nugarinės mėsa idealiai tinka įvairiems suktinukams, kurių sugalvoti galima pačių įvairiausių, tiks ir paprikos juostelės ar kitos mėgstamos daržovės.

Receptą rasite čia.

Ši pomidorų sriuba kol kas yra visiška mūsų favoritė. Tinginukų - nes tereikia daržoves pašauti į orkaitę, kuriam laikui pamiršti ir iškepusias sutrinti - viskas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis apkepas – lengvai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Čia ir karštas patiekalas ir garnyras vienoje formoje! Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Vakarienė greičiau nei per pusvalandį! Maistingas, skanus ir greitai paruošiamas. Labai skanu tiekti su ryžiais, bulvytėmis ar šviežios duonos riekele, kurią gardu mirkyti į padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkštučiai, vasariški, natūraliai spalvingi ir labai skanūs virtinukai su puikiu įdaru - varške ir mėlynėmis! Patiks ir mažiems, ir dideliems. Ruošti galima ne tik su mėlynėmis, bet ir serbentais, vyšniomis, avietėmis ir kitomis mėgtamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė ala cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet jeigu mėsos nevalgote ar neturite po ranka, galima ruošti ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingai vasariškas receptas - pomidorai ne tik gaivūs, lengvi ir skanūs, bet ir spėsite viską suruošti, kol įkais orkaitė! Pomidorai truputį pikantiško skonio, minkštučiai, sultingi. Papildomai galima dėti gerai nuvavintų saulėje džiovintų pomidorų, smulkintų krapų, svogūnų laiškų, alyvuogių ar kitų priedų, tik juos rinkitės ne vandeningus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs pietūs, kai norisi greitai, sočiai, skaniai, o dar ir proga sunaudoti įvairiausių daržovių likučius. Daržoves galima rinktis ne tik čia siūlomas, bet ir kitokias, ar keisti jų proporcijas pagal tai, ko turite ir ką mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ratatouille - tai daržovių troškinys, kurio pagrindą sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai bei aromatingas pomidorų padažas. Nors šis receptas - tikra prancūzų klasika, tačiau jis net labai tinkamas ir mums, lietuviams, ypač kai artėja minėtų daržovių sezonas. Kartais tikrai tenka pasukti galvą, kur sunaudoti kalnus cukinijų ir pomidorų - šis troškinys gali būti labai skanus atsakymas.

Receptą rasite čia.

Sultingi mėsos kukuliai, kuriems nepakartojamą skonį suteiks pomidorų ir žaliųjų pipirų padažas. Patiekti tinka su šviežiomis bulvytėmis ar bulvių koše, ryžiais, makaronais ar tiesiog duonos riekele. Jeigu gaminsite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles kryžmai įpjaukite, nuplikykite, nulupkite ir toliau gaminkite, kaip nurodyta recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Labai skanus žiedinių kopūstų paruošimo būdas. Dar kepant drauge su svogūnu tinka pakepinti tarkuotą morką arba įdėti šaukštelį kario prieskonių ar smulkinto česnakiuko - irgi labai tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus receptas smaližių pusryčiams - užkepti lietiniai su varške, obuoliais ir cinamonu. Iškepusius pabarstome cukraus pudra, valgome vienus, su jogurtu ar uogiene.

Receptą rasite čia.

Kepimo popieriaus vokelyje bulvytės išsigarina savo pačių drėgmėje. Jos ypač švelnaus skonio, puikiai tiks prie paukšties, žuvies patiekalų ar tiesiog daržovių salotų, bet tai ne tik puikus garnyras, bet ir pagrindinis patiekalas su mėgstamu padažu. Puikiai tiktų, pvz., šoninės padažas, reikėtų, kol suminkštės, pakepinti smulkintą svogūną, tuomet dėti smulkintos rūkytos šoninės, o prieš patiekiant, sumaišyti su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstat lakytis kinų virtuvės restoranuose, Jums šis patiekalas turėtų patikti! Paruošti daug paprasčiau nei atrodo, o skonis tiesiog puikus. Viską spėsite paruošti, kol išvirs ryžiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Spagečiai su naminiu šviežių pomidorų padažu, kurį paruošite daug paprasčiau negu atrodo. Ir jis maloniai nustebins ne tik skoniu, bet ir tobulu aromatu. Aš spagečius patiekiau su fetos sūriu, bet žinoma, į padažą galima įmaišyti ir mėsytės, pvz. maltos vištienos ar kalakutienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tikrai taip - puikaus skonio, traškių lazdelių pavidalo užkandį galima paruošti ir be bulvyčių! Tuo labiau cukinijų sezono įkarštyje. Reikės vos kelių ingredientų, trupučio pastangų ir tiesiog burnoje tirpsantis užkandis paruoštas. Beje, savo traškia plutele ir bene kremine vidaus tekstūra jos netgi kiek primena mocerelos sūrio lazdeles, tik gerokai liesesnę jų versiją.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, švelnus ir greitai paruošiamas troškinys, kurį pamėgusi visa šeima. Jei norisi, galima tiekti su ryžiais, bulvėmis, šviežiomis daržovėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus pyragas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Ir darbo visai nedaug - tereikia supjaustyti, sutarkuoti, sumaišyti ir į orkaitę. Pyragas sotus bei puikiai tinka valgyti ir atvėsęs, todėl tiks pasiimti į darbą ar kelionę, kur neturėsite galimybės pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Salotoms pagaminti naudokite mėgstamiausius pomidorus - tinka ir kelių veislių. Rausvąją svogūną galite pakeisti geltonu ar baltu svogūnu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su vasaros karaliene - cukinija. Jiems naudojami avižiniai miltai, bet jei tokių neturite, galite naudoti ir kvietinius, jų reikės šiek tiek mažiau. Kepsneliai skaniausi dar šilti su česnakiniu varškės padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši skanioji sriuba verdama su ryžiais ir mėsos kukuliais yra pakankamai tiršta ir soti, pagardinta cukinijomis ji - tikras vasaros skonių atradimas. Išbandykite ir Jūs!

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti, pagal šaldytuvo turinį, ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Labai skani, vasariškai - rudeniška "galetė" su tobulu skonių deriniu: bulvytėmis ir voveraitėmis. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Skanus ne tik įdaras, bet ypatingai gardi ir tešla. Pyragas tinka vegetarams: ruošiamas be kiaušinių ir mėsos, bet, jei norite, papildomai galima pagardinti kepinta šonine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai vasariška trinta cukinijų sriuba, kuriai kremiškumo suteikia avokadas. Žalumynus jai galite naudoti pačius įvairiausius - tinka tiek petražolės, tiek mėtos, kalendros ar bazilikai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kvapnios ir gardžios orkaitėje keptos blauzdelės, kurias paruošti labai paprasta, o patiekalas labai skanus ir kvapnus. Tereikia pašauti į orkaitę, šiek tiek palaukti ir ypatinga vakarienė paruošta!

Receptą rasite čia.

Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Gaivus, kremiškas, greitai paruošiamas, super skanus apkepas! Galima kepti su rūkyta šonine ar kumpeliu, o jei mėsos nevalgote - galima ir be jų. Apkepas labai skanus su jaunais kopūstais, nes jie švlenios tekstūros, minkštučiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu.

Receptą rasite čia.

Vasariškai gaivios, skanutėlės ir maistingos cukinijų salotos su pomidorais ir feta. Pagardintos pesto padažu - tinka pirktinis ar naminis. Iš šio kiekio paruošite 1 labai sočią porciją vakarienei arba 2 porcijas garnyrui prie mėsos ar žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Minkštas, lengvas ir purus lyg debesų gabalėlis, o tirpsta burnoje su kiekvienu kąsneliu! Šis apkepas tiks tiek sotiems pusryčiams, pietums ar vakarienei, tiek pasiimti į gamtą ar į darbą pietums. Apkepas labai gardus ir šaltas, todėl nė nereikės vargti jo šildant!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais. Nesudėtingai paruošiamas ir nuostabus vasaros skanėstas.

Receptą rasite čia.

Šios salotos puikios, kai šaldytuve nėra daugybės ingredientų. Jeigu neturite rūkyto kumpio, galima naudoti virtos ar keptos mėsos likučius, pvz., vištieną, liežuvį, ar ko turite. Jos labai skanios šiek tiek pikantiškos - su česnaku, o jei Jūs norite švelnesnio skonio, jo galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Cukinijų lazanijoje įprasti lazanijos lakštai - makaronai, keičiami plonai pjaustytomis cukinijų juostelėmis, o kiti lazanijos ingredientai išlieka. Todėl savo skoniu šis patiekalas primena klasikinę lazaniją, bet maistinėmis savybėmis yra gerokai vertingesnis, turi ženkliai mažiau kalorijų ir daugiau naudingųjų medžiagų. Paprastai ji patinka net tiems, kurie tvirtina nemėgstantys cukinijų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Labai skanios salotos iš kelių pagrindinių ingredientų - avokadai, šoninė, feta ir puikus padažas, o pagardinamos sezoninėmis daržovėmis. Pavyks puikiai!

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabų kugelį galima iškepti ne tik iš bulvių! Cukinijų sezono įkarštyje kugelį kepti rekomenduojame būtent iš jų! Pagaminti šį kugelį tikrai labai paprasta, o skonis maloniai nustebins net išrankiausius. Kaip ir tradicinį, tiekiame su grietine, spirgučių padažu ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžiai įdarytos cukinijos be mėsos? Galima ir taip! Receptas itin paprastas, ingredientų reikia vos kelių, o iškepę laiveliai tikrai labai labai skanūs! Įdarui galite naudoti pievagrybius arba apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsiomis dienomis! Sriuba gana soti, todėl atstos kartu ir pagrindinį patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanūs, minkšti ir greitai pagaminami varškėčiai, kurie paįvairins jūsų kasdieninį stalą. Toks patiekalas puikiai tiks ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai yra daug prinokusių pomidorų ir norisi jų kuo daugiau suvalgyti šviežių, o ne saugoti žiemai. Tinka ruošti su kiauliena, bet galima ruošti ir su vištiena, kalakutiena ar riebesne jautiena. Įdarui vietoje ryžių galima naudoti ir kitas kruopas, payzdžiui, grikius ar bolivinę balandą (vadinamą kinvą). Tik įdarui kruopų nepervirkite, nes jos dar troškinsis orkaitėje. Jeigu norisi skalsiau, į įdarą dar galima įdėti tarkuoto sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuos kukuliukus galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje ar net virti. Karšti ar šalti, patieti su padažu ar be jo - visokie jie puikūs ir pagaminimo verti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Burnoje tirpstantys žiedeliai - spurgytės. Puiki idėja, jei už lango dargana ir norisi kokio skanėsto prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Iškepusias pabarstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, purus ir drėgnas daržovių kugelis. Proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ir mėgstamas daržoves. Kepti tinka tiek kaip vieną didelį apkepą, tiek atskiruose indeliuose. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital