Gaminame sezoniškai - 43 vakarienių iš vasaros gėrybių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Sezoninės vasariškos vakarienės
@Shutterstock

Kol vasara dovanoja mums sultingiausias bei spalvingiausias daržoves, jog kiekviena vakarienė būtų įkvėpta vasaros skonių - cukinijų, pomidorų, paprikų, žirnelių ir daugybės kitų, reikia jas tinkamai išnaudoti! Kepame skaniausius blynelius, saldžius apkepus, ruošiame troškinius ar kitus spalvingus, gardžius patiekalus. Na, o jei pritrūksite idėjų, skubame į pagalbą - siūlome net 43 puikius receptus vakarienei!

 

Ypatingai minkšti, kvapnūs ir skanūs nugarinės suktinukai su puikiomis šparaginėmis pupelėmis. Kiaulienos nugarinės mėsa idealiai tinka įvairiems suktinukams, kurių sugalvoti galima pačių įvairiausių, tiks ir paprikos juostelės ar kitos mėgstamos daržovės.

Receptą rasite čia.

Cukinijų sezonui įsibėgėjus norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, šį kartą bandėme šiuos cukinijų kepsnelius, kurie pavyksta traškūs išorėje, drėgni viduje ir labai skanūs. Puikiai tinka pietums, o jei norisi, galima tiekti net ir kaip garnyrą prie mėgstamų patiekalų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis apkepas – lengvai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Čia ir karštas patiekalas ir garnyras vienoje formoje! Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Ši pomidorų sriuba kol kas yra visiška mūsų favoritė. Tinginukų - nes tereikia daržoves pašauti į orkaitę, kuriam laikui pamiršti ir iškepusias sutrinti - viskas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kas gali būti puikiau, nei sultingi mėsos maltinukai su daržovėmis ir išsilydžiusiu sūriu. O ypač, kai kepama folijoje, tad po to ir kepimo indų ilgai plauti nereikės. Nereikės net ir nieko pjaustyti. Paruošimas be galo paprastas, o ir prireiks vos kelių ingredientų - lengviau būti jau turbūt ir negali.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nors ir vienos paprasčiausių salotų, tačiau ir skaniausių! Įprasti ingredientai, kai naudojami švieži ir kokybiški, dažnu atveju sukuria tikrus stebuklus. Tokios ir yra šios salotos - be galo gardžios! O jei po ranka neturite šviežio baziliko, galite keisti džiovintu baziliku ar trupučiu raudonėlio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai tinka sriubą patiekti su skrudinto batono kubeliais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sriubą taip pat labai tiktų pagardinti grietinėle, skrudintos šoninės gabalėliais, patiekti su česnakiniu batonu ar duonos traškučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Vakarienė greičiau nei per pusvalandį! Maistingas, skanus ir greitai paruošiamas. Labai skanu tiekti su ryžiais, bulvytėmis ar šviežios duonos riekele, kurią gardu mirkyti į padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais. Nesudėtingai paruošiamas ir nuostabus vasaros skanėstas.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, vasariški, natūraliai spalvingi ir labai skanūs virtinukai su puikiu įdaru - varške ir mėlynėmis! Patiks ir mažiems, ir dideliems. Ruošti galima ne tik su mėlynėmis, bet ir serbentais, vyšniomis, avietėmis ir kitomis mėgtamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė ala cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet jeigu mėsos nevalgote ar neturite po ranka, galima ruošti ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos puiki idėja pavasariškiems ar vasariškiems pietums. Pavyksta labai sočios, skanios ir lengvos. Labai nesudėtinga paruošti, o patiks kiekvienam.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Ar gali būti kažkas lengviau, nei supjaustyti ingredientus, sudėti į kepimo skardą ir likusį darbą palikti orkaitėje? Turbūt ne. Labai paprasta, greita ir taip skanu! Daržoves drąsiai rinkitės savo nuožiūra, pagal tai, ką turite po ranka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanus žiedinių kopūstų paruošimo būdas. Dar kepant drauge su svogūnu tinka pakepinti tarkuotą morką arba įdėti šaukštelį kario prieskonių ar smulkinto česnakiuko - irgi labai tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši klasikinė itališka sriuba maloniai nustebins savo sodriu skoniu ir tiršta konsistencija. Mes šįkart gaminome veganišką variantą, bet jei norisi sočiau, patiekiant galima pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ar ruošti su maltos mėsos kukuliais. Papildomai galite įdėti ir kitų mėgstamų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikūs pietūs, kai norisi greitai, sočiai, skaniai, o dar ir proga sunaudoti įvairiausių daržovių likučius. Daržoves galima rinktis ne tik čia siūlomas, bet ir kitokias, ar keisti jų proporcijas pagal tai, ko turite ir ką mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ratatouille - tai daržovių troškinys, kurio pagrindą sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai bei aromatingas pomidorų padažas. Nors šis receptas - tikra prancūzų klasika, tačiau jis net labai tinkamas ir mums, lietuviams, ypač kai artėja minėtų daržovių sezonas. Kartais tikrai tenka pasukti galvą, kur sunaudoti kalnus cukinijų ir pomidorų - šis troškinys gali būti labai skanus atsakymas.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, švelnus ir greitai paruošiamas troškinys, kurį pamėgusi visa šeima. Jei norisi, galima tiekti su ryžiais, bulvėmis, šviežiomis daržovėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus receptas smaližių pusryčiams - užkepti lietiniai su varške, obuoliais ir cinamonu. Iškepusius pabarstome cukraus pudra, valgome vienus, su jogurtu ar uogiene.

Receptą rasite čia.

Lengvos, traškios ir labai skanios salotos, paruošiamos vos per 5 minutes. Kietasis sūris joms suteikia puikaus skonio natą, tad nors receptas skamba paprastai, salotos pavyksta neatsivalgomai gardžios. Galima jas valgyti vienas, ar patiekti kaip garnyrą prie mėgiamų mėsos ar žuvies patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstat lakytis kinų virtuvės restoranuose, Jums šis patiekalas turėtų patikti! Paruošti daug paprasčiau nei atrodo, o skonis tiesiog puikus. Viską spėsite paruošti, kol išvirs ryžiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Spagečiai su naminiu šviežių pomidorų padažu, kurį paruošite daug paprasčiau negu atrodo. Ir jis maloniai nustebins ne tik skoniu, bet ir tobulu aromatu. Aš spagečius patiekiau su fetos sūriu, bet žinoma, į padažą galima įmaišyti ir mėsytės, pvz. maltos vištienos ar kalakutienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tikrai taip - puikaus skonio, traškių lazdelių pavidalo užkandį galima paruošti ir be bulvyčių! Tuo labiau cukinijų sezono įkarštyje. Reikės vos kelių ingredientų, trupučio pastangų ir tiesiog burnoje tirpsantis užkandis paruoštas. Beje, savo traškia plutele ir bene kremine vidaus tekstūra jos netgi kiek primena mocerelos sūrio lazdeles, tik gerokai liesesnę jų versiją.

Receptą rasite čia.

Labai skanus pyragas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Ir darbo visai nedaug - tereikia supjaustyti, sutarkuoti, sumaišyti ir į orkaitę. Pyragas sotus bei puikiai tinka valgyti ir atvėsęs, todėl tiks pasiimti į darbą ar kelionę, kur neturėsite galimybės pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Salotoms pagaminti naudokite mėgstamiausius pomidorus - tinka ir kelių veislių. Rausvąją svogūną galite pakeisti geltonu ar baltu svogūnu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši skanioji sriuba verdama su ryžiais ir mėsos kukuliais yra pakankamai tiršta ir soti, pagardinta cukinijomis ji - tikras vasaros skonių atradimas. Išbandykite ir Jūs!

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti, pagal šaldytuvo turinį, ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Kvapnios ir gardžios orkaitėje keptos blauzdelės, kurias paruošti labai paprasta, o patiekalas labai skanus ir kvapnus. Tereikia pašauti į orkaitę, šiek tiek palaukti ir ypatinga vakarienė paruošta!

Receptą rasite čia.

Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nesudėtingai paruošiamas ir labai greitas patiekalas. Šią be galo skanią ir greitai paruošiamą kinišką vištieną su cukinijomis labai tinka tiekti su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivus, kremiškas, greitai paruošiamas, super skanus apkepas! Galima kepti su rūkyta šonine ar kumpeliu, o jei mėsos nevalgote - galima ir be jų. Apkepas labai skanus su jaunais kopūstais, nes jie švlenios tekstūros, minkštučiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu.

Receptą rasite čia.

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Vasariškai gaivios, skanutėlės ir maistingos cukinijų salotos su pomidorais ir feta. Pagardintos pesto padažu - tinka pirktinis ar naminis. Iš šio kiekio paruošite 1 labai sočią porciją vakarienei arba 2 porcijas garnyrui prie mėsos ar žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Su petražolių ir česnako pagardu lengvai traškus cukinijos gabalėlis yra tobulas skonių derinys. Tiesa, jeigu mėgstate įmantresnius skonius – papildomai naudokite įvairius prieskonius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Minkštas, lengvas ir purus lyg debesų gabalėlis, o tirpsta burnoje su kiekvienu kąsneliu! Šis apkepas tiks tiek sotiems pusryčiams, pietums ar vakarienei, tiek pasiimti į gamtą ar į darbą pietums. Apkepas labai gardus ir šaltas, todėl nė nereikės vargti jo šildant!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Šios salotos puikios, kai šaldytuve nėra daugybės ingredientų. Jeigu neturite rūkyto kumpio, galima naudoti virtos ar keptos mėsos likučius, pvz., vištieną, liežuvį, ar ko turite. Jos labai skanios šiek tiek pikantiškos - su česnaku, o jei Jūs norite švelnesnio skonio, jo galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Cukinijų lazanijoje įprasti lazanijos lakštai - makaronai, keičiami plonai pjaustytomis cukinijų juostelėmis, o kiti lazanijos ingredientai išlieka. Todėl savo skoniu šis patiekalas primena klasikinę lazaniją, bet maistinėmis savybėmis yra gerokai vertingesnis, turi ženkliai mažiau kalorijų ir daugiau naudingųjų medžiagų. Paprastai ji patinka net tiems, kurie tvirtina nemėgstantys cukinijų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabų kugelį galima iškepti ne tik iš bulvių! Cukinijų sezono įkarštyje kugelį kepti rekomenduojame būtent iš jų! Pagaminti šį kugelį tikrai labai paprasta, o skonis maloniai nustebins net išrankiausius. Kaip ir tradicinį, tiekiame su grietine, spirgučių padažu ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžiai įdarytos cukinijos be mėsos? Galima ir taip! Receptas itin paprastas, ingredientų reikia vos kelių, o iškepę laiveliai tikrai labai labai skanūs! Įdarui galite naudoti pievagrybius arba apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Baklažanų kepsneliai su pomidorais ir sūriu - puiki idėja šeimos pietums. Greitai, nesunkiai ir labai skaniai pagaminamas patiekalas.Puikus būdas panaudoti nuostabias vasaros gėrybes.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Būtent cukinijos kotletus padaro sultingesnius bei minkštesnius. Kotletukus galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus - skonis tikrai nuostabus

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai yra daug prinokusių pomidorų ir norisi jų kuo daugiau suvalgyti šviežių, o ne saugoti žiemai. Tinka ruošti su kiauliena, bet galima ruošti ir su vištiena, kalakutiena ar riebesne jautiena. Įdarui vietoje ryžių galima naudoti ir kitas kruopas, payzdžiui, grikius ar bolivinę balandą (vadinamą kinvą). Tik įdarui kruopų nepervirkite, nes jos dar troškinsis orkaitėje. Jeigu norisi skalsiau, į įdarą dar galima įdėti tarkuoto sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuos kukuliukus galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje ar net virti. Karšti ar šalti, patieti su padažu ar be jo - visokie jie puikūs ir pagaminimo verti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital