Pats skaniausias cukinijų kugelis su manais

AUTORIUS:
Vaiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 100)
Cukinijų kugelis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai labai skanus, pigus ir man net skanesnis už bulvių kugelį. Prieš keletą metų šį receptą radau Sniegenos... Labai labai skanus, pigus ir man net skanesnis už bulvių kugelį. Prieš keletą metų šį receptą radau Sniegenos tinklaraštyje ir nuo tada jį gaminu kasmet bent po keletą kartų atėjus cukinijų sezonui, nes na jis tikrai be galo krašto skanus ir taip paprasta pagaminti. Būtinai paragaukite! (...daugiau) Vaiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas cukinijų (gryno svorio)
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė miltų
200 gramų sūrio
3 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Burokine tarka sutarkuoju cukiniją. Svogūną labai smulkiai supjaustau ir įmaišau į cukiniją. Ten pat įmušu kiaušinius ir viską išmaišau.
2.
Į cukinijos masę suberiu miltus, kepimo miltelius ir manus bei viską labai gerai išmaišau. Surį smulkiai sutarkuoju ir porą saujų atsidedu apkepo viršui, o likusį suberiu į cukinijų masę. Ten pat supilu aliejų, pagardinu druska ir pipirais ir viską vėl gerai išmaišau.
3.
Masę supilu į sviestu arba aliejumi pateptą kepimo formą, viršų apibarstau atsidėtu sūriu ir šaunu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepu apie 45-50 minučių, kol kugelio viršus tampa gražiai auksinės spalvos. Labai skanu valgyti su grietine ar graikišku jogurtu.
AUTORIUS: Vaiva
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (15)
Aušra
2019-08-10 21:37
Superinis, net nesitikėjau. Aš tik svogūną prieš tai apkepiau. ATSAKYTI
Virginija
2019-08-07 06:31
Man taip pat pavyko!Labai gražiai atrodė ,gražiai apskrudo,lengvai pjaustėsi.Ir tikrai labai skanus.Daug cukinijų turiu,tai kepsiu ir kepsiu. ATSAKYTI
Jolanta
2019-08-06 14:03
Labai skanu☺ ATSAKYTI
Gintaras
2019-07-28 20:30
Ar galima bandyti ideti pvz. vistienos? ATSAKYTI
Edita
2019-07-29 22:19
Esu bandžiusi dėti rūkytos vištienos - labai tiko. Turėtų tikti ir virta ar kepta. ATSAKYTI
Evelina
2019-07-25 14:00
Skonis pranoko lūkesčius, kad taip skanu bus nesitikėjau. Net vaikai nemėgstantys cukinijos gyrė šį patiekalą. Puikus receptas, tikrai gaminsim dar ne kartą. ATSAKYTI
Taigi
2018-10-19 16:18
Tikrai skanu, geras receptukas. ATSAKYTI
Rūta
2018-08-07 19:07
Ar sutarkavus cukinijas nereikia nusunkti atsiradusių sulčių? ATSAKYTI
Diana
2018-08-10 08:52
Jeigu dubenyje atsiranda, nupilkite, nes cukinija cukinijai nelygu ir kai kurios būna vandeningesnės. Bet specialiai nuspaudinėti ir labai košti nereikia, nes tam recepte yra miltai ir manai - kad sugertų drėgmą ir suteiktų formą :-) ATSAKYTI
Rūta
2018-07-24 23:31
Kokį sūrį naugdoti? ATSAKYTI
Sandra
2018-07-25 12:52
Mėgstamiausią fermentinį :) ATSAKYTI
Renata
2018-07-19 22:00
Labai ačiū už receptą, gavosi labai skaniai ATSAKYTI
Dalia
2017-08-26 20:18
labai labai skanu
ATSAKYTI
Karina
2017-08-18 19:32
Sveiki. Kokio tirštumo masę reiktų išgaut? Nes stiklinės pas visų skirtingos :) ATSAKYTI
Vaiva
2017-08-18 21:29
Standartinė receptų matuose naudojame stiklinė yra 240 ml, galite tokiu matu daugmaž ir matuoti, o truputis šen ar ten šiame recepte tikrai nieko nekeis :) Jeigu patogiau gramais, tai miltų čia reikėtų apie 120g, o manų - apie 160g. O masė gaunasi tokia tikrai tirštoka. Po to kepant cukinijos paleidžia sultis, miltai ir manai jas sugeria ir viskas puikiai susijungia :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital