Bulvytės be bulvyčių - kaip orkaitėje iškepti traškias cukinijų lazdeles? Rodome pažingsnui!

AUTORIUS:
Cukinijų bulvytės lazdelės orkaitėje

Tikrai taip - puikaus skonio, traškių lazdelių pavidalo užkandį galima paruošti ir be bulvyčių! Tuo labiau cukinijų sezono įkarštyje. Reikės vos kelių ingredientų, trupučio pastangų ir tiesiog burnoje tirpsantis užkandis paruoštas. Beje, savo traškia plutele ir bene kremine vidaus tekstūra jos netgi kiek primena mocerelos sūrio lazdeles, tik gerokai liesesnę jų versiją.

 

Traškioms cukinijų "bulvytėms" reikės:

  • 1 vnt jaunos cukinijos (apie 350 gr). Galima naudoti ir didelę cukiniją, tik būtina nulupti storą žievę, išpjauti minkštą cukinijos viduriuką su sėklomis ir naudoti tik standžią cukinijos dalį;
  • 2 vnt. vidutinio dydžio kiaušinių
  • 50 gr kvietinių miltų. Galima keisti ir ruginiais ar kitokiais, tačiau labiau jausis jų skonis, ir jie gali sunkiau kibti prie cukinijų.
  • 60 gr maltų džiūvėsėlių. Tinka kvietiniai iš parduotuvės ar tiesiog namuose smulkiai sumalti džiūvėsėliai.
  • 30 gr smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Galima sūrį pakeisti džiūvėsėliai, bet su sūriu cukinijų "bulvytės" traškesnės ir daug gardesnės.
  • 1 žiupsnio druskos
  • 1 žiupsnio maltų juodųjų pipirų

 

1. Nupjauname cukinijos galiukus ir nuskutame cukiniją. Skusti nėra būtina, bet, jeigu neskusite, jausis žievelės skonis ir prie jos prasčiau kibs miltai.
 

 

2. Cukiniją aštriu peiliu perpjauname statmenai pusiau.

 

 

3. Kiekvieną puselę supjaustome maždaug 1.5 cm pločio riekėmis išilgai.

 

 

4. Pusę vienos puselės riekių sudedame ant pjaustymo paviršiaus, plokščia puse į apačia ir pjaustome maždaug 1.5 cm pločio juostomis - lazdelėmis.

 

 

5. Kiekvieną lazdelę kruopščiai, iš visų pusių apvoliojame miltuose taip, kad neliktų nepasidengto paviršiaus.

 

 

6. Kiekvieną miltuose apvoliotą lazdelę pamirkome kiaušinių plakinyje iš visų pusių.

 

 

7. Pasiruošiame džiūvėsėlių mišinį: sumaišome maltus džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus. Papildomai, jei norite, galima dėti maltos aitriosios paprikos ar kitų mėgstamų prieskonių.

 

 

8. Kiekvieną kiaušinių plakinyje pamirkytą lazdelę kruopščiai apvoliojame džiūvėsėlių mišinyje, svarbu, kad juo būtų padengti ir lazdelių galiukai.

 

 

9. Cukinijų lazdeles išdėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (funkcija su "vėjeliu", jei naudosite kaitinimą iš viršaus ir apačios, kepti gali reikėti truputį ilgiau) apie 15 minučių ar kol apskrus. Dėti kepti į jau įkaitrusią orkaitę.

 

 

10. Ragaujame! Patiekti tinka su pomidorų, česnakiniu, pikantišku ar kitu mėgstamu padažu. Mes šį kartą paruošėme itin paprasto ir lengvo padažo: kelis šaukštus graikiško jogurto sumaišėme su skiltele smulkinto česnako ir džiovintais raudonėliais. Lazdeles tiekite iš karto, nes, nors vėsdamos jos išlieka dailios gana ilgai, skaniausios jos dar karštos!

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis