Cukinijų apkepas su ryžiais ir mėsos kukuliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Cukinijų apkepas su ryžiais ir mėsos kukuliais
Cukinijų apkepas su ryžiais ir mėsos kukuliais
Cukinijų apkepas su ryžiais ir mėsos kukuliais
Cukinijų apkepas su ryžiais ir mėsos kukuliais
Cukinijų apkepas su ryžiais ir mėsos kukuliais
Cukinijų apkepas su ryžiais ir mėsos kukuliais
Autorius apie receptą: Šis apkepas – lengvai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Naudojau 23 centrimetrų skersmens apvalią kepimo formą. Šis apkepas – lengvai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Naudojau 23 centrimetrų skersmens apvalią kepimo formą. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
Pagrindui:
500 gramų cukinijų (gryno svorio)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų fermentinio sūrio
90 gramų morkų (1 vidutinio dydžio)
80 gramų ryžių (sausų)
1 sauja krapų
2 skiltelės česnakai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Kukuliams:
350 gramų vištienos filė
1 vienetas svogūnų
50 gramų fermentinio sūrio (įdėti į kukulio vidų)
2 skiltelės česnakai
2/3 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Viršui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirkite ryžius, nepervirkite, nes jie dar troškinsis orkaitėje.
2.
Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, užberkite šiek tiek druskos, permaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kol išsiskirs sultys.
3.
Sumalkite vištienos filė kartu su svogūnu ir česnaku.
4.
Faršą dėkite į dubenį, berkite druskos, pipirų, paprikos miltelių ir viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Tada šlapiomis rankomis suformuokite 7 kukulius.
5.
Cukinijas stipriai nuspauskite tarp delnų. Sausą tarkuotų cukinijų masę sudėkite į dubenį. Pridėkite tarkuotą morką, tarkuotą sūrį, virtus ryžius, kiaušinius, smulkiai pjaustytą česnaką, smulkintus krapus, druską, pipirus, ir viską gerai išmaišykite.
6.
Kepimo formą ištepkite aliejumi. Iš cukinijų masės suformuokite 7 kotletukus, sudėkite į kepimo formą ir padarykite "lizdelius", įspauskite duobutes stikline arba rankomis.
7.
Į kiekvieną mėsos kukulaitį įdėkite po gabalėlį sūrio ir sudėkite juos į cukinijų "lizdelius".
8.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
9.
Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos išimkite iš orkaitės ir apkepo viršų patepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Kepkite dar 5 minutes.
Patarimai:
Aš cukinijas naudojau jaunas, todėl tarkavau su visa žievele ir sėklomis. Jeigu naudotumėte ūgtelėjusias cukinijas, jas pirmiausiai nulupkite ir išimkite sėklas, o tada sverkite receptui.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital