Sultingi vištienos ir cukinijų kotletai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Sultingi vištienos ir cukinijų kotletai
Sultingi vištienos ir cukinijų kotletai
Sultingi vištienos ir cukinijų kotletai
Autorius apie receptą: Cukinijos kotletus padaro sultingesnius bei minkštesnius. Kotletukus galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Skonis tikrai nuostabus Cukinijos kotletus padaro sultingesnius bei minkštesnius. Kotletukus galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus. Skonis tikrai nuostabus Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
650 gramų maltos vištienos (naudojau krūtinėlę ir šlaunelę)
350 gramų cukinijų (jaunos)
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 skiltelės česnako
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai manų kruopų
pagal skonį petražolių
pagal skonį svogūnų laiškų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėkite sumaltą vištieną.
2.
Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką (aš jos nenuspaudžiau, bet jei labai vandeninga - šiek tiek nuspauskite). Petražoles ir svogūno laiškus susmulkinkite. Į dubenį su vištiena sudėkite cukiniją, suberkite manų kruopas, druską, pipirus, petražoles, svogūno laiškus.
3.
Į dubenį sudėkite svogūną, česnako skilteles, imuškite kiaušinį ir sutrinkite elektriniu plaktuvu. Masę supilkite į dubenį su vištiena ir gerai viską išmaišykite. Dubenį statykite į šaldytuvą ir palikite pastovėti 30 min., kad manų kruopos išbrinktų.
4.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite.
5.
Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius ovalius kotletukus. Kotletukus sudėkite į keptuvę, kepkite ant vidutinės ugnies iš visų pusių apie 3-4 minutes, kol gražiai apskrus.
6.
Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite apkeptus kotletukus ir kepkite įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
7.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis arba paruoškite grietinės padažą su žolelėmis ir česnaku.
Patarimai:
Šiuos kotletus galite kepti ir tik orkaitėje, jei norisi nenaudoti aliejaus ir turėti dar sveikesnį variantą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital