Vasariškos sriubos - 39 skanutėliai sezoniniai receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-07-30
Vasriškos sriubos
@Shutterstock

Vasarą ne tik šaltibarščiai! Daržai pilni kvapnių, pilnų vitaminų, maistingų ir labai skanių daržovių, kurios nesunkiai randa kelią į mūsų puodus! Cukinijos, agurkai, pomidorai, žirneliai ir net uogos - kurią rinksitės Jūs?

Pristatome net 39 puikius vasaros skonius lėkštėjė - dalinamės LaMaistas.lt projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptais!

 

Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais. Nesudėtingai paruošiamas ir nuostabus vasaros skanėstas.

Receptą rasite čia.

Ypatingai kvapni pomidorų sriuba lengviems pietums ar vakarienei. Skani ir šilta, ir atvėsinta. Visus priedus pateikite greta dubenėliuose – tegu valgytojai patys susikuria savo tobulą sriubą.

Receptą rasite čia.

Lengva, greitai paruošiama ir labai skani sriuba. Šalta, su kefyru, bet ne šaltibarščiai - su cukinijomis ir agurkais! Tinka gardinti ne tik krapais, bet ir svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Be galo skani ir spalvinga sriuba. Skaniausia ji su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet tiks ir šaldyti. Papildomai tinka dėti šviežių bazilikų ar mėtų lapelių. Taip pat tinka ir žiupsnelis muskato riešuto. O kai norisi klasikinio skonio, tiesiog druska ir pipirai taip pat daro stebuklus. Tik sutrintos sriubos jau nebeužvirinkite, o tik pašildykite, nes tada ji lieka gražiai skaisčiai žalia. Beje, jeigu norisi skystesnės sriubos, sultinio arba vandens pilkite daugiau, o jeigu tirštesnės - mažiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, spalvinga ir labai skani šparaginių pupelių sriuba sočiau. Grietinėlė sriubai tinka tiek liesesnė, tiek riebesnė. Jeigu norite lengvo, kremiško sriubos varianto, šoninės galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsiomis dienomis! Sriuba gana soti, todėl atstos kartu ir pagrindinį patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, kremiška ir labai skani cukinijų sriuba! Tai puikus patiekalas lengviems pietums ar vakarienei, spalvinga ir gardi sriuba pamalonins skrandį ir jaukiai nuteiks net darganotą dieną.

Receptą rasite čia.

Tiršta, soti ir labai gardi sriuba be mėsos! Puiki idėja lengvesniems pietums ar vakarienei. Sriuba verdama iš konservuotų pomidorų, todėl maloniai saldžiarūgščio skonio, puikiai tinka ragauti su skrudintos duonos reikele. Jei naudosite šviežius ir norite, kad nebūtų odelių, pomidorų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai, nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Burokėliai yra ta daržovė, kurią suvalgyti galima nuo šaknų iki lapų. Recepto autorei Odetai vaikystę primenanti sriuba, kuri, neabejojame, skoniu į vaikystę nukels ir Jus!

Receptą rasite čia.

Tradicinė šalta ispaniška sriuba, kurią pažįsta tikriausiai visas pasaulis. Sriuba gaminama pomidorų pagrindu, tad juos reikėtų rinktis gerai prinokusius, mėgstamos rūšies ir kokybiškus, nes būtent nuo jų priklausys sriubos skonis. Jeigu sriubos norite ypatingai vėsinančios, patiekiant tinka įdėti ledo kubelių. Tradiciškai sriuba gaminama su duona, bet jei norite lengvesnio varianto, jos galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani, gaivi ir vasariška sriuba su šviežiais agurkais! Lydytas sūrelis sriubai suteikia ypatingo kremiškumo ir puikaus skonio. Ši sriuba be mėsos, tad puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni ir spalvinga sriuba, kuri taip primena vaikystę... Odeta pataria, kad sriubą galima ruošti ne tik kaip atskirą patiekalą, bet ir tuomet, jei, pvz., ruošiant cepelinus, liks tarkių masės.

Receptą rasite čia.

Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puiki, soti ir maistinga sriuba, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei. Jei naudosite šviežius ir norite, kad nebūtų odelių, pomidorų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai, nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai vasariška sriuba grybų sezonui! Kremiška, švelnios tekstūros, su puikia baravykų aromato ir gardumo nata. Sriuba patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Ypatinga orkaitėje keptų pomidorų sriuba - orkaitėje kepti pomidorai tampa kiek saldesni, ir labai suintensyvėja jų skonis. Prie sriubos tiekite skrudintos duonos su lydytu sūriu ar česnakinio batono.

Receptą rasite čia.

Skani, paprasta ir greitai paruošiama sriuba. Odeta dalinasi savo močiutės receptu, tik kiek pakoreguodama jos skonį, pagardindama sriubą aitriąją paprika. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Pikantiška, kvapni ir labai skani sriuba. Tikrai taip, ir cukinija, tinkamai suderinta, gali būti ne tik švelni, bet ir sodraus skonio! Patiekiant tinka pabarstyti tarkuotu sūriu ar skrudintos baltos duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.

Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.

Receptą rasite čia.

Mėgaujamės tiesiai iš daržo parsineštomis daržovėmis lėkštėje! Sriuboje susijungia žiediniai kopūstai, žirneliai, cukinijos, morkos ir bulves.

Receptą rasite čia.

Puiki vasariška šalta sriuba, ją ruošti galima ne tik iš šviežių, bet ir iš šaldytų žirnelių. Sriubai nuostabaus kremiškumo suteikia kokoso pienas.

Receptą rasite čia.

Vaikystės skonis ir spalvos lėkštėje! Vos keli ingredientai nuostabiai skaniai šltai mėlynių sriubai paruošti. Mažieji bus sužavėti!

Receptą rasite čia.

Ši skanioji sriuba verdama su ryžiais ir mėsos kukuliais yra pakankamai tiršta ir soti, pagardinta cukinijomis ji - tikras vasaros skonių atradimas. Išbandykite ir Jūs!

Receptą rasite čia.

Puiki, soti ir labai skani sriuba vos iš kelių ingredientų. Sriuba spalvinga, kremiška, švelni. Skonis ir tekstūra patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Patiekiant puikiai tinka pabarstyti smulkintais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Sriubos niekada nebūna per daug. Šį kartą brokolių ir pievagrybių sriuba vos per 20 minučių! Sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas.

Receptą rasite čia.

Dar viena puiki vasariška grybų sriuba! Kvapni, soti ir sušildanti. Patiekiant labai tinka pabarstyti šviežiais žalumynais, o jeigu jų neturite, į dar verdančią sriubą tinka barstyti džiovintų žolelių.

Receptą rasite čia.

Ypatingai gaivi, tiršta ir labai skani šalta jogurto sriuba. Labai tinka pagardinti žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų sultimis, lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus. Recepte daug erdvės improvizacijoms, visgi ruošiant pirmą kartą rekomenduojame vadovautis klasikiniu receptu, jame visi skoniai dera tiesiog nuostabiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki, maistinga sriuba, kuriai reikia vos keliu ingredientų. Sriuba spalvinga, patiekiant puikiai tinka užbalinti šaukšteliu grietinėlės, grietinės ar natūralaus jogurtu.

Receptą rasite čia.

Kvapni, kremiška ir labai skani grybų sriuba, kurią tinka ruošti tiek iš pievagrybių (Odeta rekomenduoja naudoti ruduosius), tiek iš miško grybų. Jei nemėgstate krevečių, neišsigąskite, jos naudojamos tik patiekiant ir tikrai nėra būtinos.

Receptą rasite čia.

Skani, soti ir lengvai pagaminama sriuba. Jeigu norisi sočiau, galite pačioje virimo pabaigoje (arba tiesiai į lėkštę, patiekiant) įdėti lengvai pakepintų parūkytų dešrelių arba kitos mėgstamos mėsos. Ruošiant su šviežiais pomidorais ir norint, kad nebūtų odelių, pomidorų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai, nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Soti, miško grybais kvepianti ir puikiais skoniais atsiskleidžianti sriuba. Jei norite dar sočiau, į sriubą tiktų įdėti smulkintos rūkytos šoninės ar parkytų dešrelių.

Receptą rasite čia.

Dvi skanutėlės sezoninės daržovės vienoje lėkštėje - cukinijos ir pomidorai susijngia į tolubo skonio sriubą! Sotu ir gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mi ir Do virtuvė

Puikus vaikystės skonis derinys lėkštėje - pieniška daržovių sriuba. Švelnaus, lengvo skonio, nostalgiškai kvepianti sriuba. Sriubai galite naudoti ne tik recepte turimas, bet ir kitokias mėgstamas bei turimas daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Dar viena ypač spalvinga sriuba - savo ryškia žaluma kviečianti ragauti ir mėgautis. Patiekiant patrupinama fetos, kuri švelniai aptirpsta ir puikiai dera kremiškumu su sriubos tekstūra.

Receptą rasite čia.

Puikus būdas atsivėsinti ir atsigaivinti - šaltoji pomidorų sriuba! Paruošti užtruks vos 10 minučių, o išragausite dar greičiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Skanauk su Aušra

Labai kvapni, skani, švelni sriuba grybų sezonui! Autorė rekomenduoja, kad bent dalį grybų sudarytų baravykai, nes jie sriubai suteikia ypatingo gardumo. Nors sriuba itališka, ji savo sudėtimi ir skonių derinių turėtų labai patikti ir lietuviškam skoniui. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Tai sriuba tikriems aštrių pojūčių gerbėjams - teigia Greta. Sriuba itin ryškaus skonio, gaivi, greitai paruošiama. Beje, rasite ir sūrio traškučių receptą patiekimui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Hungry Bae

Dar viena skanutėlė žaliųjų žirnelių sriuba. Valgyti ją skanų ir karštą, ir šaltą. Paruošiama visai nesudėtingai, Renata primena, kad svarbiausia čia - nieko nepervirti. Ruošiame ir mėgaujamės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kūmutės virtuvė

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Liudvika
2019-08-01 14:52
Sirdingai aciu uz Jusu isradinguma! ATSAKYTI
Zits
2019-07-30 14:45
Ar moliūgų sriubos negaminat,norisi kokio paprasto recepto,dėkoju ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-08-01 11:04
Moliūgų sriubų ir kitų gardžių patiekalų su moliūgaus receptų galite rasti čia :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital