Atėjus vasarai ir šiltiems orams galime mėgautis ne tik daugelio pamėgtais šaltibarščiais, o ir kitomis gaiviomis, šviežiomis ir skaniomis sriubomis! Juk daržai pilni kvapnių, pilnų vitaminų, maistingų ir labai skanių daržovių, kurios nesunkiai randa kelią į mūsų puodus! Cukinijos, agurkai, pomidorai, žirneliai ir net uogos - kurią rinksitės Jūs?
Pristatome net 39 puikius vasaros skonius lėkštėjė.
Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais. Nesudėtingai paruošiamas ir nuostabus vasaros skanėstas.
Labai skani, gaivi ir vasariška sriuba su šviežiais agurkais! Lydytas sūrelis sriubai suteikia ypatingo kremiškumo ir puikaus skonio. Ši sriuba be mėsos, tad puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei.
Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite.
Be galo skani ir spalvinga sriuba. Skaniausia ji su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet tiks ir šaldyti. Papildomai tinka dėti šviežių bazilikų ar mėtų lapelių. Taip pat tinka ir žiupsnelis muskato riešuto. O kai norisi klasikinio skonio, tiesiog druska ir pipirai taip pat daro stebuklus. Tik sutrintos sriubos jau nebeužvirinkite, o tik pašildykite, nes tada ji lieka gražiai skaisčiai žalia. Beje, jeigu norisi skystesnės sriubos, sultinio arba vandens pilkite daugiau, o jeigu tirštesnės - mažiau.
Kvapni, spalvinga ir labai skani šparaginių pupelių sriuba sočiau. Grietinėlė sriubai tinka tiek liesesnė, tiek riebesnė. Jeigu norite lengvo, kremiško sriubos varianto, šoninės galite ir nedėti.
Lengva, greitai paruošiama ir labai skani sriuba. Šalta, su kefyru, bet ne šaltibarščiai - su cukinijomis ir agurkais! Tinka gardinti ne tik krapais, bet ir svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.
Ypatingai kvapni pomidorų sriuba lengviems pietums ar vakarienei. Skani ir šilta, ir atvėsinta. Visus priedus pateikite greta dubenėliuose – tegu valgytojai patys susikuria savo tobulą sriubą.
Puikus patiekalas, kai norisi šilumos ir jaukumo, o ir labai tinka vegetarams! Labai greitai paruošiama, maistinga, soti, aromatinga ir spalvinga sriuba, kuri nepaliks abejingų, o ir pakartojimo norėsis vien dėl skonio!
Labai vasariška trinta cukinijų sriuba, kuriai kremiškumo suteikia avokadas. Žalumynus jai galite naudoti pačius įvairiausius - tinka tiek petražolės, tiek mėtos, kalendros ar bazilikai.
Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.
Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsiomis dienomis! Sriuba gana soti, todėl atstos kartu ir pagrindinį patiekalą.
Kvapni, kremiška ir labai skani cukinijų sriuba! Tai puikus patiekalas lengviems pietums ar vakarienei, spalvinga ir gardi sriuba pamalonins skrandį ir jaukiai nuteiks net darganotą dieną.
Tiršta, soti ir labai gardi sriuba be mėsos! Puiki idėja lengvesniems pietums ar vakarienei. Sriuba verdama iš konservuotų pomidorų, todėl maloniai saldžiarūgščio skonio, puikiai tinka ragauti su skrudintos duonos reikele. Jei naudosite šviežius ir norite, kad nebūtų odelių, pomidorų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai, nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Skanaus!
Burokėliai yra ta daržovė, kurią suvalgyti galima nuo šaknų iki lapų. Recepto autorei Odetai vaikystę primenanti sriuba, kuri, neabejojame, skoniu į vaikystę nukels ir Jus!
Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios - lengvą pikantiškumą ir aštrumą.
Tradicinė šalta ispaniška sriuba, kurią pažįsta tikriausiai visas pasaulis. Sriuba gaminama pomidorų pagrindu, tad juos reikėtų rinktis gerai prinokusius, mėgstamos rūšies ir kokybiškus, nes būtent nuo jų priklausys sriubos skonis. Jeigu sriubos norite ypatingai vėsinančios, patiekiant tinka įdėti ledo kubelių. Tradiciškai sriuba gaminama su duona, bet jei norite lengvesnio varianto, jos galima ir nedėti.
Saulei šildant lėkštėse norisi gaivos ir lengvumo. Ši šalta sriuba būtent tokia - tereikia ingredientus sudėti į trintuvą ir viskas. Sriuba pavyksta žavinga, puikiai atrodanti ir labai skani. O jei norite jos dar labiau atgaivinančiais, drauge su ingredientais į plaktuvą įdėkite keletą ledukų.
Nuostabiai kvapni ir spalvinga sriuba, kuri taip primena vaikystę... Odeta pataria, kad sriubą galima ruošti ne tik kaip atskirą patiekalą, bet ir tuomet, jei, pvz., ruošiant cepelinus, liks tarkių masės.
Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.
Soti ir sušildanti, labai skani kopūstų sriuba su pomidorais ir vištiena. Galima ruošti ir su kalakutiena ar visai be mėsos! Receptas pritaikytas konservuotiems pomidorams, bet galite rinktis ir šviežius, tuomet juos reikėtų pasmulkinti, papildomai galima nulupti odeles (tą lengviausia padaryti pomidorų viršūnėles įpjovus kryžmai ir nuplikius), o rūgštelei suteikti, į sriubą galima įspausti citrinos sulčių ar pilti šlakelį obuolių acto.
Ypatingai vasariška sriuba grybų sezonui! Kremiška, švelnios tekstūros, su puikia baravykų aromato ir gardumo nata. Sriuba patiks ir mažiems, ir dideliems.
Puiki, soti ir maistinga sriuba, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei. Jei naudosite šviežius ir norite, kad nebūtų odelių, pomidorų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai, nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Skanaus!
Labai soti, sušildanti sriuba, ji tiršta, net primena troškinį. Puiki ir tuo, kad daugelį produktų galima paruošti iš anksto, o, kai jau norėsis sriubos, viską sukrauti į puodą ir trumpai pašildyti. Beje, ši sriuba bus nemažiau skani ir be ryžių!
Naminę picą galima ne tik išsikepti, bet ir išsivirti! Taip, perskaitėte teisingai! Į sriubą galite dėti bet kokias mėgstamas daržoves, kokias dėtumėte ir ant kepamos picos. Viskas čia labai tiks, o patiekiant labai gardu dosniai pabarstyti mocarelos sūrio.
Skani, paprasta ir greitai paruošiama sriuba. Odeta dalinasi savo močiutės receptu, tik kiek pakoreguodama jos skonį, pagardindama sriubą aitriąją paprika. Skanumėlis!
Pikantiška, kvapni ir labai skani sriuba. Tikrai taip, ir cukinija, tinkamai suderinta, gali būti ne tik švelni, bet ir sodraus skonio! Patiekiant tinka pabarstyti tarkuotu sūriu ar skrudintos baltos duonos kubeliais.
Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.
Labai skani, švelni cukinijų ir brokolių sriuba - vasariškai spalvinga! Verdama be bulvių, bet soti, o skonis patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Patiekiant galima pabarstyti kepintais duonos kubeliais, mėgstamu sūriu (fermentiniu, fetos ar kitokiu), lukštentomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis.
Ši pomidorų sriuba su ryžiais labai skani. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!
Skaniausia žuvienei ruošti rinkitės vieną iš plėšriųjų žuvų. Būtent šios žuvys turi labai stiprų skonį, kuris tobulai tinka žuvienei. Paruošti nėra sudėtinga, skanauti ypatingai gardu.
Ši skanioji sriuba verdama su ryžiais ir mėsos kukuliais yra pakankamai tiršta ir soti, pagardinta cukinijomis ji - tikras vasaros skonių atradimas. Išbandykite ir Jūs!
Puiki, soti ir labai skani sriuba vos iš kelių ingredientų. Sriuba spalvinga, kremiška, švelni. Skonis ir tekstūra patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Patiekiant puikiai tinka pabarstyti smulkintais žalumynais.
Gardi trinta sriuba su daržo gėrybėmis - natūraliai spalvinga ir gaivi, visai kaip vasara! Patiekiant nebūtina, bet labai tinka pabarstyti sezamo sėklomis!
Sriubos niekada nebūna per daug. Šį kartą brokolių ir pievagrybių sriuba vos per 20 minučių! Sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas.
Dar viena puiki vasariška grybų sriuba! Kvapni, soti ir sušildanti. Patiekiant labai tinka pabarstyti šviežiais žalumynais, o jeigu jų neturite, į dar verdančią sriubą tinka barstyti džiovintų žolelių.
Ypatingai gaivi, tiršta ir labai skani šalta jogurto sriuba. Labai tinka pagardinti žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų sultimis, lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus. Recepte daug erdvės improvizacijoms, visgi ruošiant pirmą kartą rekomenduojame vadovautis klasikiniu receptu, jame visi skoniai dera tiesiog nuostabiai!
Puiki, maistinga sriuba, kuriai reikia vos keliu ingredientų. Sriuba spalvinga, patiekiant puikiai tinka užbalinti šaukšteliu grietinėlės, grietinės ar natūralaus jogurtu.
Kvapni, kremiška ir labai skani grybų sriuba, kurią tinka ruošti tiek iš pievagrybių (Odeta rekomenduoja naudoti ruduosius), tiek iš miško grybų. Jei nemėgstate krevečių, neišsigąskite, jos naudojamos tik patiekiant ir tikrai nėra būtinos.
Skani, soti ir lengvai pagaminama sriuba. Jeigu norisi sočiau, galite pačioje virimo pabaigoje (arba tiesiai į lėkštę, patiekiant) įdėti lengvai pakepintų parūkytų dešrelių arba kitos mėgstamos mėsos. Ruošiant su šviežiais pomidorais ir norint, kad nebūtų odelių, pomidorų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai, nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Skanaus!
Soti, miško grybais kvepianti ir puikiais skoniais atsiskleidžianti sriuba. Jei norite dar sočiau, į sriubą tiktų įdėti smulkintos rūkytos šoninės ar parkytų dešrelių.