Trinta cukinijų ir avokadų sriuba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Trinta cukinijų ir avokadų sriuba
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės
Trinta cukinijų ir avokadų sriuba
Trinta cukinijų ir avokadų sriuba
Autorius apie receptą: Labai vasariška trinta cukinijų sriuba, kuriai kremiškumo suteikia avokadas. Žalumynus jai galite naudoti pačius įvairiausius - šįkart gaminau su petražolėmis, bet tinka ir Labai vasariška trinta cukinijų sriuba, kuriai kremiškumo suteikia avokadas. Žalumynus jai galite naudoti pačius įvairiausius - šįkart gaminau su petražolėmis, bet tinka ir mėtos, kalendros ar bazilikai. Šiam receptui mane įkvėpė tinlarašyje "As easy as apple pie" rasta idėja. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų cukinijų (naudojau jaunas)
700 mililitrų sultinio
1 vienetas avokadų (prinokusio, vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (vidutinių)
1 sauja petražolių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (arba trečdalio paprastos citrinos)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Cukinijas supjaustau vidutinio dydžio kubeliais, svogūną - mažais gabalėliais, česnaką smulkiai sukapoju.
2.
Keptuvėje įkaitinu aliejų ir jame apkepinu svogūną iki suminkštėja bei lengvai pagelsta. Dedu česnaką ir dar apie minutę pakepinu. Dedu cukinijas ir maišydama pakepinu 4-5 minutes iki suminkštėja.
3.
Į elektrinio trintuvo indą dedu apkeptas daržoves, avokadą, petražoles, pilu šiltą sultinį, įspaudžiu citrinos sultis ir viską sutrinu iki vientisos konsistencijos. Pagal skonį pagardinu druska ir pipirais.
4.
Tiekiu iškart. Patiekiant papuošiu šviežių cukinijų griežinėliais, trupučiu alyvuogių aliejaus bei žalumynų, pabarstau šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Patarimai:
Cukinijas naudojau jaunas, todėl pjausčiau visas. Jeigu naudosite ūgtelėjusias cukinijas, išpjaukite sėklas bei, jeigu odelė sumedėjusi, ją nulupkite.
Sriubos tirštumą koreguokite savo nuožiūra - jeigu norisi tirštesnės, sultinio pilkite mažiau, o jeigu skystesnės - daugiau.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital