Šalta mėlynių sriuba iš vaikystės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šalta mėlynių sriuba
Šalta mėlynių sriuba
Šalta mėlynių sriuba
Šalta mėlynių sriuba
Autorius apie receptą: Va čia yra tikras vaikystės skonis. Kurio tiksliai nepameni, bet žinai, jog jis buvo nuostabus. Iki šiol pamenu tą jausmą „kaip buvo skanu“, o ne patį skonį. Pamenu, kai Va čia yra tikras vaikystės skonis. Kurio tiksliai nepameni, bet žinai, jog jis buvo nuostabus. Iki šiol pamenu tą jausmą „kaip buvo skanu“, o ne patį skonį. Pamenu, kai pririnkome krepšelį mėlynių (o aš tikrai ne ta, kuriai uogavimas prie širdies) ir grįžome virti tos sriubos. Ji vardino ingredientus. Paklausiau jos, kas yra krakmolas. Ji davė paragauti. Pasakiau, jog labai panašu į sodą, ji pakvatojo ir pasakė na gal truputį. Ten buvo soda. Ir ji atsidūrė sriuboje vietoj krakmolo.
Šis pisiminimas kažkodėl tai labai ryškus ir nešiojuos jį savyje nuolat. Kaskart pažvelgus į krakmolą iškyla. Vakar žvelgdama į kiemu basomis lakstančią savo mergaitę nusprendžiau, jog noriu pamėgint atkurti vaikystės skonį ir su juo supažindinti dukrą. Kaip sakiau, tiksliai skonio neatkursiu, bet žinau, jog buvo skanu. Vakar irgi buvo skanu. Labai. Beje, ši sriuba, pasirodo kilusi iš Suomijos.
(...daugiau) Natalija, MagicMint.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų mėlynių (šviežių ar šaldytų)
300 mililitrų vandens
2 šaukštai medaus
1 šaukštas krakmolo
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis muskato
1 žiupsnelis kardamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Mėlynes su prieskoniais užvirkite vandenyje ir apie 5 minutes kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
2.
Nuimkite ir įmaišykte krakmolą ištirpintą truputyje šalto vandens. Užvirkite ir kaitinkite kelias minutes maišydami. Jeigu sriuba pasirodys per tiršta, įpilkite dar vandens.
3.
Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros ir įmaišykite medaus, gerai išmaišykite ir skanaukite visiškai atšalus.
4.
Pateikite su jogurtu, grietine, dribsniais, leistinukais, makaronais ar virtais ryžiais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis