Bulgariški šaltibarščiai su jogurtu ir agurkais "Tarator"

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Bulgariški šaltibarščiai Tarator
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šios sriubos pagrindą sudaro jogurtas ir labai smulkiai pjaustyti ar tarkuoti agurkai, ji dažnai paskaninama žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų Šios sriubos pagrindą sudaro jogurtas ir labai smulkiai pjaustyti ar tarkuoti agurkai, ji dažnai paskaninama žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų sultimis, lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus. Bulgarijoje ruošiama sriuba, tiekiama su labai populiariomis šopska salotomis iš šviežių daržovių ir nebrandinto sūrio. Turkijoje ir Graikijoje ši sriuba tiekiama, kaip mirkalas prie žuvies, jūros gėrybių. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų graikiško jogurto
1 stiklinė vandens
3 vienetai agurkų
1 sauja graikinių riešutų
1 pundelis krapų (galima pakeisti kalendra, jeigu mėgstate aštriau)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jogurtą sumaišykite su smulkiai pjaustytais ar tarkuotais agurkais, smulkiai sukapotais krapais, įspauskite česnako skilteles, pagardinkite druska bei citrinų sultimis.
2.
Sriubą atskieskite vandeniu (jeigu mėgstate tirštą sriubą, vandes galite nenaudoti ar naudoti mažiau).
3.
Sriubą tiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi, pagardinę smulkiai sukapotais graikiniais riešutais.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
pastabėlė
2022-07-01 17:11
o kodėl jūs visas šalstriubes vadinate šaltibarščiais? ŠaltiBARŠČIAI yra su burokėliais, visos kitos improvizacijos yra tik tam tikros šalstriubės. Juk nesakot: virsiu bulvių košę be bulvių, tik iš morkų ir žirnių?? ATSAKYTI
augis
2020-11-23 20:10
ir dar ,jei norite padaryti tikrai gerus šaltibarčius ,ne tarkuokite agurkų,o pjaustikite mažais kubeliais ,patikėkite ,žinau,ka šneku,, ATSAKYTI
augis
2020-11-23 19:54
o jeigu dar su šviežiom bulvėmis ATSAKYTI
augis
2020-11-23 19:51
nieko nėra geresnio už lietuviškus šaltibarčius ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital