Trinta cukinijų ir brokolių sriuba

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trinta cukinijų ir brokolių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani, švelni cukinijų ir brokolių sriuba - vasariškai spalvinga! Verdama be bulvių, bet soti, o skonis patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Patiekiant galima pabarstyti Labai skani, švelni cukinijų ir brokolių sriuba - vasariškai spalvinga! Verdama be bulvių, bet soti, o skonis patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Patiekiant galima pabarstyti kepintais duonos kubeliais, mėgstamu sūriu (fermentiniu, fetos ar kitokiu), lukštentomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas brokolių (nedidelio)
1 vienetas cukinijų (jaunos, apie 250 gr)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai aliejaus
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį kario
2 riekės šviesios forminės duonos
600 mililitrų sultinio (arba vandens+kokybiško sultinio kubelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Brokolį išskirstyti žiedynais, kotą supjaustyti maždaug 2*2 cm dydžio kubeliais.
2.
Cukiniją supjaustyti stambiais kubeliais. Jei naudosite didesnę cukiniją, ją nulupkite ir išimkite sėklas.
3.
Svogūną smulkiai sukapoti.
4.
Puode, kuriame virsite sriubą, iki vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Apkepinti svogūną, kol kiek paskaidrės ir suminkštės. Tuomet įspausti česnaką ir kepinti ne daugiau 30 sekundžių, tik kol paskleis aromatą.
5.
Į puodą sudėti brokolį ir cukiniją. Iš karto užpilti vandeniu. Pagardinti prieskoniais. Uždengti dangčiu ir ugnį sumažinti iki tiek, kad sriuba vos virsnotų.
6.
Virti apie 15 - 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
7.
Išvirusią sutrinti elektriniu trintuvu.
8.
Duoną supjaustyti nedideliais kubeliais. Trumpai apkepinti sausoje keptuvėje. Pabarstyti sriubą prieš pat patiekiant.
Patarimai:
Jei norite kremiškesnės sriubos, dalį sultinio galite pakeisti augaliniu ar karvės pienu. Tik jį pilkite pačioje virimo pabaigoje.
Sriubos tirštumą reguliuokite pagal savo skonį. Jei norite tirštesnės - pilkite mažiau sultinio, jei skystesnė - daugiau.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital