Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trinta žaliųjų žirnelių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skani ir visiškai vasara kvepianti sriubytė. Pati tobuliausia ji būna su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet jeigu neturite, tiks ir šaldyti. Kartais paskaninimui Be galo skani ir visiškai vasara kvepianti sriubytė. Pati tobuliausia ji būna su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet jeigu neturite, tiks ir šaldyti. Kartais paskaninimui prieš trinant į ją dar įdedu šviežių bazilikų ar mėtų lapelių. Taip pat tinka ir žiupsnelis muskato riešuto. O kai norisi klasikinio skonio, tiesiog druska ir pipirai taip pat daro stebuklus. Tik sutrintos sriubytės jau nebeužvirinkite, o tik pašildykite, nes tada ji lieka gražiai skaisčiai žalia. Beje, jeigu norisi skystesnės sriubytės, sultinio arba vandens pilkite daugiau, o jeigu tirštesnės - mažiau. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų)
500 mililitrų sultinio (arba vandens)
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas bulvių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Puode (geriausiai naudoti storadugnį) ant trupučio sviesto arba aliejaus pakepiname svogūną iki gražiai auksinės spalvos. Tada sudedame gabalėliais supjaustytą bulvę, užpilame sultiniu ir viską paverdama iki bulvės bus minkštos. Sudedame žirnelius ir paverdame dar apie 5-7 minutes.
2.
Viską sutriname (aš trinu rankiniu trintuvu) iki vientisos konsistencijos, supilame grietinėlę. Jeigu norisi skystesnės sriubytės, galima įpilti truputį karšto vandens iki norimo tirštumo. Pagal skonį pagaridname druska ir pipirais bei dar pašildome. Bet jau tik pašildome, nebeužverdame.
3.
Patiekdami galime papuošti grietinėle, žirneliais ar skrudintos duonos gabalėliais.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis