Senus metus palydint - 42 skaitytojų mėgstamiausi receptai 2023 metais
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-01-02
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 8)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 8)
@Shutterstock
Per metus dalinomės nuostabiais receptais, kurie puikūs kasdieniam stalui ar ypatingoms progoms, užkandžiais ir saldėsiais, kuriuos taip gardu skanauti prie kavos ar arbatos puodelio. Skubame dalintis Jūsų mėgstamiausiais praeitų metų receptais, kurie tikrai džiugins ir dabar.
Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite.
Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.
Naktinės avižinės košės taip vadinamos, nes jų nereikia virti. Pakanka sumaišyti ingredientus, palikti šaldytuve nakčiai, o ryte skanauti. Jų variacijų yra begalės, tačiau šis variantas su kava, skoniu kažkuo primenantis legendinį tiramisu desertą. O dar ir taip žavingai atrodo!
Ši greitai paruošiama užtepėlė tobula! Kremiška nuo sūrelio, gaivi nuo agurkų, tinkama kabinti daržovių lazdelėmis, tepti ant duonos, krekerių ar kaip tik sugalvosite. Sandariame indelyje šaldytuve ji pukiai laikosi 3-4 dienas ir nepavandenija, o kaip tik stovėdama dar labiau skanėja.
Vištienos patiekalai tikrai dažnai puikuojasi ant pietų stalų, o šie tikrai taip pat turėtų rasti savo vietą. Pavyksta labai skanūs, švelnaus skonio, bet tokie, kurių sunku atsivalgyti, taip jau turbūt būna su tuo paprastumu - tobulumas, kuriam sunku atsispirti.
Šis pyragas lyg debesėlis - minkštas, purus, tačiau tuo pačiu ir lanai maloniai drėgnas, aromatingas. Obuolių įdaras suteikia švelnią skonio natą, kuri sukuria fantastišką derinį su biskvitu. Labai paprasta paruošti, jokių įmantrybių, toks puikus rudeniškas, nostalgiškas, paprastas, bet gardus skanumynas rudens popietei.
Nors ir skamba netikėtai, šie sumuštiniai abejingų nepaliks. Švelnaus, bet sodraus skonio, su tįstančiu sūriu ir gaivia cukinija. Po vieno, norisi ir antro, ir taip žiūrėk, jau ir trečio ranka tiesiasi, nes jie būtent tokie - neatsivalgomi.
Šis patiekalas patiks visiems mėgstantiems Tex Mex virtuvę, nes čia susijungia visi geriausi jos skoniai. Receptas smagus, šiuolaikiškas, greitas bei patogus gaminti ir, savaime suprantama, labai skanus.
Šis pyragas nostalgiškas, labai gardus, tokio švelnaus subalansuoto skonio, o serbentų uogienė suteikia papildomos malonios drėgmės ir malonios rūgštelės. Receptui mus įkvėpė lenkiškas trupininis pyragas Skubaniec, tik jame vietoje varškės sluoksnio naudojami su cukrumi išplakti kiaušinių baltymai. Visgi su varške mums dar skaniau!
Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą.
Be galo gardi, aromatinga ir soti sriuba, kuri atstos visus restoraninius variantus, o geriausia, jog pasiruošti ją galėsite, kada tik užsimanysite ir daug pigiau bei gausis didesnis kiekis. Beje, jei norite vegetariško varianto, vištieną keiskite papildomomis daržovėmis, pavyzdžiui įdėkite brokolį ar pievagrybių.
Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Šios salotos tokios spalvingos, kad lėkštėje bus tikras pavasaris. Gaivios, traškios, paprastai paruošiamos ir labai gardžios. Tinkamos tiek šventiniam stalui, tiek puikios kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų ar gaivi pietų arba vakarienės idėja. Tinka įsidėti ir į pietų dėžutę.
Šilkinio švelnumo bulvių ir varškės kukuliukai patinka dideliems ir mažiems – tai mėgstamas šeimos vakarienių valgis, kurį paruošite visai nesudėtingai. Kol kukuliukai virs, būtinai pagaminkite ir padažo. Šoninė suteiks pikantiškumo, o grietinėlė – kremiškumo. Galutinis rezultatas bus ne tik fantastiškai skanus, bet ir nostalgiškas, jaukus.
Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui mus įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatus keitėme dar daugiau skonio bei spalvų suteikiančiais brokolių žiedynais.
Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu.
Kiekvieną minkšto, švelnaus skonio kukulio gabalėlį perbrauki per kreminį, subalansuoto skonio padažą ir kiekvienam kąsniui jau neįmanoma atsispirti. O jei dar pajauti gardžios keptos šoninės aromatą ir skonį, pamatai tą žavią špinatų pavasarinę spalvą, tai jau tampa patiekalu, prie kurio atskuba visa šeima. Sotu, skanu ir labai nesudėtinga paruošti.
Dėl kučiukų jis pavyksta toks maloniai minkštutis, saldus tiek, kiek reikia, o spanguolės ir abrikosai suteikia švelnią papildomą skonio natą ir dar daugiau šventiškumo. Nuostabus prie kavos ar arbatos puodelio ir tikrai papuoš bet kokį stalą.
Patiekalai su avinžirniais yra vieni mūsų mėgstamiausių. Galėtume juos valgyti kasdien! Šis nesudėtingas, tačiau be galo skanus troškinys įkvėptas Viduržemio jūros regiono virtuvės. Jis tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant.
Patiekalai su avinžirniais yra vieni mūsų mėgstamiausių. Galėtume juos valgyti kasdien! Šis nesudėtingas, tačiau be galo skanus troškinys įkvėptas Viduržemio jūros regiono virtuvės. Jis tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant.
Ar atsimenate močiutės ar mamos keptus sausainius per mėsmalę? Tikra nostalgija. Ir jei galima keliauti laiku – tai tikrai per maistą. Artimieji labai gyrė ragaudami šiuos sausainius, o šių sausainių skonis iš tiesų slypi paprastume. Ar dar gaminate tokius sausainius?
Ant šventinio stalo įvairūs suktinukai būna išgraibstomi tiesiog akimirksniu. Ir nenuostabu kodėl - jie puošniai atrodo, patogu skanauti ir, žinoma, malonu gardžiuotis. Būtent tokie yra ir šie suktinukai. Labai paprasti ingredientai, greitai paruošiami, tad ir virtuvėje sukiotis ilgai nereikia, o rezultatas pavyksta labai skanus. Beje, vietoje tortilijų tinka ir lavašas, tik jį rinkitės tvirtesnį, storesnį.
Kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje ir kaisti orkaitės, šis pyragas yra išsigelbėjimas - greitai paruošiamas, vos iš kelių ingredientų, tereikia luktelėti iki kol sutvirtės šaldytuve ir ragaujam. Avižos - tikras atradimas, šiam skanumynui jos suteikia malonios tekstūros ir prideda puikaus skonio. Jei dar nebandėte avižų naudoti pyragams, labai rekomenduojame.
Kai norisi iškepti vištieną taip, kad būtų drėgna ir puikaus aromato bei skonio, šis marinatas yra tikras gelbėtojas. Paruošiamas super paprastai, vos iš kelių ingredientų, o jame palaikyta vištiena iškepa sultinga ir labai skani. Pamarinuotą vištieną galima kepti kaip tik norite - grilyje, keptuvėje ar orkaitėje.
Jei norite pasigaminti gaivias ir lengvas salotas, kurios maistingos ir greitai paruošiamos, tai šios būtent tokios. Jums reikės vos kelių ingredientų, dešimties minučių ir jau galėsite mėgautis. Jas tinka skanauti vienas ar tiekti prie mėsos ar kitų mėgiamų patiekalų.
Tokį apkepą pagaminsite labai paprastai, vos keli veiksmai virtuvėje, o kol padengsite stalą, apkepas iškeps orkaitėje: aromatingas, sotus ir labai skanus. Nuostabus pasirinkimas sočiai šeimos vakarienei ar pietums.
Labai skani,soti ir puikiai subalansuoto skonio silkė, kurią nesunkiai pasiruoš kiekvienas. Jei nemėgstate razinų, žinoma, galite jų nedėti ar pakeisti didesniu spanguolių kiekiu.
Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, skoniu kažkuo primenantis ledus - toks, kuriam tikrai sunku atsispirti.
Labai sotus ir be galo gardus patiekalas, kuris patiks visai šeimai! Nesunku paruošti, telieka tik sulaukti kada bulvės iškeps ir galėsite gardžiuotis puikiu patiekalu. Į bulvių masę galima įdėti ir smulkiau pjaustytų paprikų ar įberti mėgstamų prieskonių. Visaip pavyks skaniai!
Jei norite pradėti dieną su skaniais, sočiais ir maistingais pusryčiais, kurie suteiks jums energijos ir tikrai pradžiugins, išbandykite šį receptą. Labai lengvas ir greitas paruošimas, o reikės tik kelių ingredientų.
Vištieną galima paruošti įvairiais būdais, su daugybe mėgstamų priedų, tačiau šis ingredientų derinys yra mūsų vienas mėgstamiausių! Krūtinėlės iškepa sultingos, švelnaus skonio. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais čiobreliais ar petražolėmis.
Šis puikaus skonio ir nuostabiai atrodantis varškės pyragas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja įmantrių ingredientų. O pastovėjęs per naktį šaldytuve jis dar skanesnis - primena karamelinį tortą! Beje, jei džiovintų slyvų nemėgstate, jas praleiskite arba pakeiskite kitais minkštais vaisiais, pvz. džiovintais abrikosais.
Šie kepsniai pavyksta beprotiškai skanūs! Super traškūs, o agurkėlių ir sūrio viršus duoda kremiškumo bei lengvo pikantiškumo. Kepsnelius skanu valgyti ne tik šiltus, bet ir jau atvėsusius.
Paprastai paruošiamas, tačiau labai skanus užkandis, kuris puikiai papuoš šventinį stalą! Paruošti tikrai labai lengva. Beje, jei norisi, į lydytą sūrį galima įmaišyti laiškinius česnakus ar kitus mėgstamus žalumynus.
Labai paprasta ir be galo skanu! Jums reikės tik kelių labai kasdienių ingredientų ir vos per pusvalandį mėgausitės restorano vertu patiekalu. Iešmeliai pavyksta sultingi, minkštučiai, puikaus skonio - tinkami ir vakarienei, ir pavaišinti svečius. Beje, juos galima kepti ne tik karšto oro gruzdintuvėje, bet ir orkaitėje ar ant grilio (patarimus rasite recepto apačioje).
Norintiems paįvairinti sriubas, ši bus puiki išeitis. Pavyksta labai gardi, kvapni ir tokia, kurios porciją norėsis pakartoti. Na, o jei norisi dar sočiau, galima papildomai įdėti plėšytos vištienos ar kitos mėsytės.
Jei mėgstate krabų lazdelių salotas ir įvairias mišraines, tai šis receptas yra skirtas jums! Grūdėta varškė suteikia joms gaivos ir sotumo, o krabų lazdelės pradžiugina švelniu skoniu.
Rudeniu kvepiantis, jaukumą suteikiantis ir labai skanus! Šis pyragas nesunkiai paruošiamas, tačiau pavyksta toks gardus, tad tikiu, jog norėsis kepti ne kartą ir ne du.
Jei jau atidarėte grilio sezoną ir dairotės puikių garnyrų, tai šios salotos tiesiog puikios tam. Na, žinoma, tinka ir prie kitų mėsos patiekalų, o pavyksta tokios gardžios, kad tikrai galima kabinti ir tiesiog šaukštu.
Šie kepsniukai pavyksta minkšti, sultingi, o pagaminami itin paprastai ir vos iš kelių ingredientų. Prieš kepant mums juos patinka aptepti garstyčių ir medaus mišiniu, suteikiančiu dar daugiau skonio, bet jei skubate, bus puiku ir be šio pagardinimo.
Traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.
Net sunku žodžiais apsakyti, kokio gardumo šis troškinys pavyksta! Kreminis, švelnus, tačiau tuo pačiu ir ryškaus skonio. Vištieną galima keisti ir kita mėsa ar pvz. avinžirniais ar tiesiog praleisti. Tuomet gausis toks pikantiškas cukinijų padažiukas, kuris puikiai tiks kaip garnyras ar pvz. pagardinti makaronams.
Tikras gardumėlis! Tikrai nenuostabu, kodėl krabų salotos ir mišrainės dažnai nugula ant švenčių stalų. Jos paprastos, gardžios, greitai paruošiamos ir nieko įmantraus nereikia. O šios dar ir maloniai gaivios, ruošiamos be ryžių, tad tinka, kai norisi kiek lengviau.