Karamelinis varškės pyragas

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Karamelinis varškės pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karamelinis varškės pyragas
Karamelinis varškės pyragas
Karamelinis varškės pyragas
Autorius apie receptą: Šis puikaus skonio ir nuostabiai atrodantis varškės pyragas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja įmantrių ingredientų. Aš labai mėgstu drėgnesnius pyragus ar tortus, tad Šis puikaus skonio ir nuostabiai atrodantis varškės pyragas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja įmantrių ingredientų. Aš labai mėgstu drėgnesnius pyragus ar tortus, tad šis pavyko maloniai drėgnas ir saldus tiek, kiek reikia - būtent toks, kokio ir norėjau. Sekančią dieną jis dar skanesnis, o ir mano šeima jį labai išgyrė bei paprašė pagaminti dar kartą, tad tikiu, kad palepinti ir nudžiuginti savo šeimą šiuo pyragu galite ir Jūs! Beje, jei džiovintų slyvų nemėgstate (nors šiame pyrage jos labai tinka), keiskite džiovintais abrikosais ar tiesiog praleiskite. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
50 gramų cukraus
40 gramų kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų varškės 9% (skaniau drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (1 Rududu skardinės)
3 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
200 gramų grietinės (arba grietinėlės ar masmarponės, žr. patarimus)
200 gramų džiovintų slyvų (minkštų, galima nedėti arba pakeisti pvz džiovintais abrikosais)
3 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba miltų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ijungti orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Dubenėlyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
3.
Minkštą kambario temperatūrps sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Suberti miltų mišinį. Trinti tarp pirštų, kol tešla taps lipni. Tada trumpai paminkyti, kad susijungtų. Suspausti į kamuolį ir atidėti.
4.
Įdarui į dubenį dėti varškę, grietinę, karamelizuotą kondensuotą pieną, krakmolą ir žiupsnelį druskos. Rankiniu elektriniu trintuvu gerai sutrinti, kad neliktų varškės grūdelių. Po vieną įmušti kiaušinius, šaukštu išmaišant po kiekvieno.
5.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Imti daugmaž du trečdalius tešlos ir spaudžiant rankomis suformuoti pyrago dugną ir 4-5 cm aukščio kraštus.
6.
Ant pagrindo vienu sluoksniu sudėlioti slyvas. Ant jų sukrėsti paruoštą varškės kremą, išlyginti paviršių.
7.
Likusią tešlos dalį pirštais sutrupinti ant ant pyrago viršaus, tolygiai uždengiant visą varškės kremą. Darykite tą švelniais judesiais, kad trupiniai liktų ant varškės kremo viršaus, nenusėstų į vidurį.
8.
Pyragą kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 40-50 minučių iki pyrago viršus sutvirtės. Šio pyrago svarbu neperkepti, kad varškės įdaras neišsausėtų, jau geriau kepti truputį trumpiau negu per ilgai (vėsdamas pyragas puikiai sustingsta, net jeigu išėmus iš orkaitės ir atrodo, kad dar galėtų truputį pakepti).
9.
Iškepusiam pyragui leisti visiškai atvėsti kepimo formoje.
Patarimai:
Džiovintos slyvos turi būti minkštos. Jei turimos slyvos atrodo kietokos, jas reikėtų užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5-6 min pastovėti. Tuomet slyvas išgriebti ir gerai nusausinti. Arba galima jas 1-2 valandas (arba per naktį) pamirkyti brendyje ar rome - bus dar skaniau.
Vietoje grietinės galite naudoti grietinėlę, o jei norite dar kremiškiau - 200-250g indelį maskarponės sūrio ar 100g minkšto kambario temperatūros sviesto.
Saldumas. Šio varškės pyrago saldumas yra subalansuotas, mūsų skoniui - pats tas. Bet jei norite mažesnio cukraus kiekio, galite sumažinti karamelizuoto kondensuoto pieno kiekį įdare.
Karamelinį skonį šiam pyragui suteikia karamelizuotas kondensuotas pienas. Vietoje jo tinka ir karamelės padažas.
Varškė tinka ir kreminė, parduodama kibirėliuose. Bet jei gaminsite su ja, pirmiausia varškės įdarą 5-7 min pakepkite orkaitėje (kad šiek tiek sutvirtėtų), tik tada berkite viršutinį trupinių sluoksnį.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Viktorija
2023-03-21 12:36
Sveiki, trečiam žingsny parašyta: “Minkštą kambario temperatūrps sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Suberti miltų mišinį. Trinti tarp pirštų, kol tešla taps lipni.”
Tai suberus 300gr miltu juos tiesiog trinti tarp pirštu? ATSAKYTI
Aistė
2023-03-21 17:23
Parašyta, kad suberti miltų mišinį, miltų mišinys gaminamas 2 žingsnyje. Tad subėrus visą mišinį reikėtų trinti tarp pirštų iki kol masė taps lipni, vėliau trumpai paminkyti. ATSAKYTI
Justina
2023-03-04 20:34
Pyragas skanus, tačiau į tešlą kitą kartą dėčiau mažiau kakavos ir daugiau cukraus - nes dabar trūksta saldumo ir jaučiasi kartumas ATSAKYTI
Ana
2023-03-06 11:58
Čia turbūt skonio reikalas, nes man buvo labai skanu gaminant pagal receptą, saldumo pakako, o kakaviškumas labai derėjo su karameliniu įdaru. Kiek žmonių, tiek skonių :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital