Autorius apie receptą:
Ar atsimenate močiutės ar mamos keptus sausainius per mėsmalę? Tikra nostalgija. Ir jei galima keliauti laiku – tai tikrai per maistą. Artimieji labai gyrė ragaudami
Ar atsimenate močiutės ar mamos keptus sausainius per mėsmalę? Tikra nostalgija. Ir jei galima keliauti laiku – tai tikrai per maistą. Artimieji labai gyrė ragaudami šiuos sausainius, o šių sausainių skonis iš tiesų slypi paprastume. Ar dar gaminate tokius sausainius?
(...daugiau)(...mažiau)Itsmevelina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
320 gramų
kvietinių miltų
200 gramų
sviesto
2 vienetai
kiaušinių trynių
130 gramų
cukraus
pagal skonį
vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, atvėsinti.
2.
Kiaušinių trynus dėti į dubenį, berti cukrų, pilti vanilės ekstraktą, išmaišyti. Tuomet supilti atvėsintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišyti.
3.
Į dubenį berti miltus, pilti paruoštą kiaušinių trynių masę, gerai išmaišyti. Tam aš naudojau virtuvinį kombainą, o tešla turi būti nelimpanti prie rankų, tačiau ne per kieta.
Prie virtuvinio kombaino prisitvirtinti mėsmalės ir sausainių gaminimo priedą, dėti tešlą ir formuoti sausainius. Jei virtuvinio kombaino ar mėsmalės nenaudojate, galima bandyti formuoti sausainius konditeriniu švirkštu.
6.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus sausainius.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių.