Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų
obuolių
(jau nuvalytų, be odelės ir sėklų)
20 gramų
želatinos
Pabarstymui:
pagal poreikį
rudojo cukraus
(nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nuvalytus, išsėklintus obuolius sutrinti kokteilinėje arba elektriniu maisto smulkintuvu, masę perpilti į prikaistuvį, suberti želatiną ir maišant kaitinti kol želatina ištirps ir pamatysite burbuliukus, užvirti negalima, tad vos tik pradės burbuliuoti nukelkite nuo kaitros. Leisti pravėsti.
2.
Elektriniu plaktuvu plakti paruoštą masę (panašiai kaip kokią grietinėlę) iki kol jos kiekis patrigubės, ji pasidarys balta, pilna oro burbuliukų.
3.
Silikoninę ar plastikinę formą patepti aliejumi (galima naudoti metalinę formą, tik ją reikėtų ištiesti kepimo popieriumi), sukrėsti paruoštą masę ir leisti atvėsti.
4.
Išimtą desertą skanu pabarstyti ruduoju cukrumi ir papuošti avietėmis ar kitomis uogomis.