Soti lęšių sriuba

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Soti lęšių sriuba
Soti lęšių sriuba
Soti lęšių sriuba
Soti lęšių sriuba
Autorius apie receptą: Sriuba, kuri ne tik skani ir maistinga, bet ir nesunkiai pagaminama. Jei rinksitės daržovių sultinį, sriubą galite virti vegetarišką! Sriuba, kuri ne tik skani ir maistinga, bet ir nesunkiai pagaminama. Jei rinksitės daržovių sultinį, sriubą galite virti vegetarišką! kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras sultinio (daržovių arba vištienos)
300 gramų žaliųjų lęšių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 sauja petražolių
1 sauja krapų
1 šaukštas ghee sviesto (arba paprasto sviesto)
1 šaukštelis maltos ožragės
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio maltos kalendros
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pankolio sėklų
Patiekiant:
0.5 vieneto žiedinių kopūstų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis jūros druskos
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
pagal skonį jogurtinės grietinės (arba skystesnio jogurto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną, morką ir česnaką smulkiai supjaustykite.
2.
Didesniame puode ištirpinkite ghee sviestą (arba paprastą sviestą) ir suberkite prieskonius. Pakepinkite kelias minutes.
3.
Suberkite morką su svogūnu bei česnakais ir pakepinkite kol suminkštės.
4.
Suberkite lęšius, pakepinkite dar kelias minutes.
5.
Supilkite vieną litrą sultinio, palaukite kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir virkite 30 min.
6.
Kol verda sriuba, pasiruoškite keptus kalafiorus. Kalafioro galvą išskirstykite vidutinio stambumo žiedynais ir įtrinkite aliejumi, druska bei prieskoniais. Paskleiskite juos vienu sluoksniu didelėje kepimo skardoje ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo režimas - su ventiliaroriumi) 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.
7.
Sriubai išvirus, pusę jos sutrinkite elektriniu trintuvu ir sumaišykite su likusia puse (taip sriuba bus tirštesnės).
8.
Pagal skonį pasūdykite ir suberkite smulkintas prieskonines žoleles. Kaitinkite dar kelias minutes ir viską gerai išmaišykite.
9.
Patiekite su orkaitėje keptais kalafiorais, grietine arba jogurtu ir trupučiu smulkintų šviežių prieskoninių žolelių.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Leila
2019-11-25 20:52
Ka reiskia skystesnio jogurto? ATSAKYTI
Sandra
2019-11-26 09:19
Dėkite natūralų paprastą jogurtą, t.y. ne super tirštą graikišką/turkišką, nors man ir su tokiu skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital