Žirniai su spirgučiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Žirniai su spirgučiais
Žirniai su spirgučiais
Žirniai su spirgučiais
Autorius apie receptą: Kartais norisi ir taip.Tiesiog paprastai. Žirniai su spirgučiais arba „audra po antklode“, kažkur buvau skaičiusi ir tokį apibūdinimą. Receptą radau Beata Nicholson Kartais norisi ir taip.Tiesiog paprastai. Žirniai su spirgučiais arba „audra po antklode“, kažkur buvau skaičiusi ir tokį apibūdinimą. Receptą radau Beata Nicholson knygoje „Prie stalo Lietuva“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų džiovintų žirnių
150 gramų rūkytos kiaulienos šoninės
1 vienetas svogūnų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žirnius užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Verdame pasūdytame vandenyje apie 30 min. Paragaujame, kad nepervirtume.
2.
Šoninę ir svogūną supjaustome mažais gabalėliais.
3.
Įkaitintoje keptuvėje pakepiname smulkintą šoninę, kai apskrus sudedame smulkintą svogūną, pakepiname.
4.
Žirnius sumaišome su spirgučiais, pagardiname druska ir pipirais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Afroditė
2024-01-09 15:10
Labai skanus receptas, bet žirnių 30 min virti tikrai nereikėjo. Gavosi tokia pakepinta košė ATSAKYTI
Dainius
2021-05-29 00:40
Rytoj darysiu su kiaulės ausim. Žiūrėsiu kas čia gausis ATSAKYTI
B
2020-09-07 21:48
Aš verdu apie 10 minučių. Išvirus 30 min gausis žirnių tyrė. Svarbu pagauti tą momentą kai žirnis dar kietas, bet jo skonis tinkamas. Niekada nededu druskos i žirnius virdamas. Deduosi tik tada kai valgau. Su spirgais irgi improvizacija. Man skaniausi išskrudinti "balta balta kur dairais" lašinukai. ATSAKYTI
Ieva
2023-08-25 14:30
100% tiesa. Man keista skaityti , kad druskos dedama iš karto, nes tada gausis košė, o norisi birių ryžių... :) ATSAKYTI
2023-08-25 14:31
Žirnių ATSAKYTI
Jj
2023-11-15 19:18
Arba zirniu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital