Tarškūs orkaitėje kepti avinžirniai - maistingas užkandis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Orkaitėje kepti avinžirniai
Autorius apie receptą: Tai puikus užkandis žiūrint filmus ar tiesiog, kai kažko norisi. Traškūs, lengvai valgomi, tarsi riešutai ar traškučiai, kurių tiesiog negali sustoti valgyti! Tai puikus užkandis žiūrint filmus ar tiesiog, kai kažko norisi. Traškūs, lengvai valgomi, tarsi riešutai ar traškučiai, kurių tiesiog negali sustoti valgyti! Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Inga mus vėl džiugina šauniu receptu. Puikus sveikas ir lengvai pagaminamas užkandis. Pravėsusius šiuos avinžirnius galite suberti į sandarų indą ir drąsiai laikyti Inga mus vėl džiugina šauniu receptu. Puikus sveikas ir lengvai pagaminamas užkandis. Pravėsusius šiuos avinžirnius galite suberti į sandarų indą ir drąsiai laikyti savaitę ar ilgiau - iki kito noro kažko gardaus, sūraus, bet nenuodėmingo. Vietoje Ingos naudoto "visų prieskonių mišinio" dėjome per pusę rūkytos paprikos ir kumino. Ši improvizacija mums patiko - rūkyta paprika suteikė šiek tiek dūmo skonio ir labai derėjo su likusiais prieskoniais. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
350 gramų avinžirnių (arba 1 skardinė konservuotų)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio prieskonių mišinio
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
2 šaukšteliai imbiero
2 šaukšteliai cinamono
0.5 šaukštelio kario
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius (jei naudojate ne konservuotus) iš vakaro užmerkite vandenyje, o ryte vandenį pakeiskite nauju ir virkite apie 1 valandą, kol jie suminkštėja.
2.
Dubenyje sumaišykite visus prieskonius (išskyrus aliejų). Avinžirnius nusausinkite, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir tuomet su visais prieskoniais, kad gerai pasidengtų.
3.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Išklojame skardą kepimo popieriumi, vienu sluoksniu paskleidžiame avinžirnius ir kepame apie 30 - 45 minutes, kol jie tampa traškūs išorėje ir šiek tiek minkšti centre.
4.
Praėjus pusei kepimo laiko, atidarome ir pamaišome avinžirnius. Vėstant, jie taps dar traškesni, tad reikėtų neperkepti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Rasa J
2019-01-19 09:58
Aciu uz puiku uzkandzio recepta! Ka tik pagaminau, paragavau, nuostabus reikalas:)
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital