Šakšuka pomidorų padaže su avinžirniais

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šakšuka pomidorų padaže su avinžirniais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šakšuką su pomidorų padažu galima paruošti sočiau - pagardinti avinžirniais. Ji bus dar įdomesnio skonio, tekstūros ir gausite dar daugiau baltymų. Beje, avinžirnius Šakšuką su pomidorų padažu galima paruošti sočiau - pagardinti avinžirniais. Ji bus dar įdomesnio skonio, tekstūros ir gausite dar daugiau baltymų. Beje, avinžirnius galima pakeisti ir kitokiais ankštiniais: žirniais, pupelėmis, lęšiais. Tinka ir virti, ir konservuoti. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai pomidorų (gerai prinokusių arba 400 gr konservuotų)
250 gramų avinžirnių (virtų arba 400 gr konservuotų)
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas paprikos
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio malto kumino (arba kmynų)
1 šaukštelis cukraus (jei pomidorai rūgštesni)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį kalendros (ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai sukapoti. Papriką supjaustyti smulkiais kubeliais. Kubelius supjaustyti pomidorais.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Apkepinti svogūną, kol suminkštės. Sudėti papriką. Maišant pakepinti, kol paprika suminkštės. Sudėti pomidorus, įspausti česnaką.
3.
Pagardinti prieskoniais, druska, pipirais, cukrumi.
4.
Padažą vis pamaišyti, troškinti neuždengus keptuvės, kol visus daržovės suminkštės, padažas sutištės. Troškinti apie 10 minučių.
5.
Avinžirnius nupilti, suberti į pomidorų padažą. Permaišyti ir kelias minutes patroškinti, kol sušils.
6.
Padaže šaukštu suformuoti duobutes, į jas įleisti kiaušinius. Keptuvę uždengti dangčiu, ugnį sumažinti ir kepti, kol kiaušiniai iškeps, o trynys bus norimo tirštumo. Po 7 minučių kepimo trynys turėtų būti skystas, o po 15 - sutvirtėjęs.
7.
Iškeptą šakšuką apibarstyti smulkintais žalumynais. Tinka patiekti su šviežia duona.
Patarimai:
Daugiau patarimų ir receptų, kaip labai skaniai iškepti Šakšuką, rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital