Kaip pasigaminti moliūgų tyrę, kaip saugoti žiemai + 14 receptų, kam panaudoti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-09-28
Moliūgų tyrė
@ Shutterstock

Pats paprasčiausias, greičiausias ir universaliausias būdas panaudoti ir žiemai išsaugoti moliūgų derlių - naminė moliūgų tyrė. Dalinamės patarimais, kaip ją pasigaminti bei siūlome išbandyti receptus, kam ją panaudoti. Moliūgų tyrė tiks sriuboms, troškiniams, padažams, pyragams, keksiukams ir dar daugiau...



Naminės moliūgų tyrės paruošimas - svarbiausia išsirinkti geriausius moliūgus

Moliūgų tyrė labai dažnai gaminama be papildomų pagardų, tiesiog termiškai apdorojus ir sutrynus moliūgus, tad norėdami tikrai puikaus skonio turėsite išsirinkti tinkamos rūšies bei veislės, kokybiškus moliūgus.

1. Moliūgų pasirinkimas. Moliūgų tyrę, žinoma, galima pasigaminti iš pačių įvairiausių moliūgų, tačiau skaniausia tyrė pavyks iš sodresnio skonio, ryškiaspalvių, aromatingų moliūgų veislių.

Moliūgų tyrei labiausiai tiks nedidelių ar vidutinio dydžio veislių moliūgai. Pavyzdžiui, tamsiai žalią žievę turintys Japonijoje išveisti kabocha moliūgai ar lašo formos Hokaido moliūgai. Ypač maloniai kvepia kiek stambesni muskatiniai, taip pat vadinami muskusiniais (lot. Cucurbita moschata) 'Muscade de Provence' ir kt. veislių moliūgai. Labai skani, ypač malonios tekstūros ir aromatinga tyrė pavyks iš pailgų 'Waltham Butternut' ir kt. sviestinių moliūgų veislių.
 

Moliūgai

Kvapnūs sviestiniai moliūgai puikiai tinka tyrei, kurią galima naudoti įvairiems patiekalams. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Didžiuosius (lot. Cucurbita maxima) arba aliejinius moliūgus (lot. Cucurbita pepo L. var. oleifera) taip pat galite panaudoti tyrei ir ji tikrai nebus prasta, tiesiog kiek „prėskesnė“, blyškesnės spalvos, neturinti mažesnėms moliūgų veislėms būdingo riešutinio aromato. Tyrę iš didesnių moliūgų rekomenduojame gardinti dosniau arba nepagailėti prieskonių bei pagardų iš jos gaminant įvairius patiekalus.

2. Moliūgų paruošimas. Tyrei skirtus moliūgus reikės išskobti, supjaustyti ir termiškai apdoroti, o tuomet sutrinti. Išskobto moliūgo minkštimo neišmeskite - sėklas perplaukite, leiskite išdžiūti ant popierinio rankšluosčio ir 20-30 min. paskrudinkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje, prieš tai apšlakstę aliejumi, pagardinę druska, kitais mėgstamais prieskoniais.

Kepimas. Moliūgus rekomenduojame kepti orkaitėje, tuomet jų skonis labiau atsiskleidžia, tyrė pavyksta gerokai sodresnė ir aromatingesnė. Nenuluptus moliūgus supjaustykite stambiomis, 5-6 cm pločio riekėmis, jas minkštimu į viršų sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, saikingai aptepkite ar apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje kol moliūgai suminkštės. Moliūgų kepimo laikas priklauso nuo jų rūšies, sunokimo, tad vis patikrinkite peiliu. Moliūgus reikėtų kepti apie valandą. Ryškesnius, aromatingesnius, stipresnio skonio, nedidelius moliūgus galite kepti tik iki suminkštėjimo, o didelius verčiau pakepkite ilgiau, iki kol labiau apskrus ir susitrauks, tuomet jų silpnokas skonis susikoncentruos.

 

Jei turite sviestinį moliūgą, jį labai rekomenduojame kepti pagal šį receptą. Tik, žinoma, moliūgą kepti reikėtų be svogūnų ir prieskonių. Taip kepamas moliūgas išlieka itin kvapnus, turi ypatingą skonio gilumą. Jei tyrę planuojate naudoti nesaldiems patiekalams, pvz., sriubai, troškiniui, ir turite gana galingą trintuvą, tuomet moliūgą galite trinti su visa odele - taip jo skonis bus dar gilesnis. Na, o jeigu planuojate kepti pyragą, keksiukus ar gaminti kitokius saldžius patiekalus, iškepus moliūgui, leiskite jam truputį pravėsti, o tuomet išskobkite minkštimą šauktu ir sutrinkite jau be žievės.

Jeigu moliūgus nulupsite ir supjaustykite smulkesniais gabaliukais, kepimo laikas gerokai sutrumpės, pakaks apie 40 min., tačiau ilgai užtruksite lupdami ir pjaustydami... Ir atvirkščiai, jeigu visai nenorite teptis rankų - nedidelius moliūgus orkaitėje galite kepti perpjovę pusiau, išskobę sėklas ir minkštimą patepę aliejumi. Perpus padalinti moliūgai keps 15-30 min. ilgiau.

 

Orkaitėje keptas moliūgas

Iš orkaitėje kepto moliūgo pavyksta pati skaniausia tyrė. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Virimas arba garinimas. Moliūgus tyrei galima ne tik kepti, bet ir virti arba garinti. Tyrės skonis ir aromatas, kaip jau minėjome, nebus toks ryškus. Virti arba garinti rekomenduojame tik nedidelius moliūgus, tyrė iš virtų ar garintų didelių moliūgų bus visai beskonė ir vandeninga.

Moliūgus nulupkite ir supjaustykite nedideliais, maždaug vienodo dydžio kubeliais. Moliūgų kubelius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite iki kol suminkštės, apie 20-30 min. Garinimui moliūgų gabaliukus sudėkite į garinimo indą ar sietelį, uždenkite dangčiu ir ant nedidelės ugnies garinkite iki kol suminkštės, apie 40-50 min. Virimo ar garinimo laikas priklauso nuo gabaliukų dydžio, moliūgo rūšies ir veislės, sunokimo.

3. Tyrės sutrynimas. Moliūgams visiškai suminkštėjus, juos sutrinti - juokų darbas! Moliūgus nesunkiai sutrinsite šakute, bulvių trintuvu ar per sietelį, tačiau gerokai patogiau ir greičiau panaudoti virtuvės kombainą ar rankinį trintuvą.

Kai kurių moliūgų rūšių ir veislių, pavyzdžiui, Hokaido ir sviestinių, žievė yra labai plona, valgoma, šių moliūgų tyrę galima trinti su žievele. Tačiau to daryti nerekomenduojame, nes, nors ir termiškai apdorojus, žievė išlieka kietesnė nei minkštimas ir tyrės konsistencija nepavyksta tokia glotni. Be to, pavyzdžiui, sviestinių moliūgų žievė yra šviesesnė už minkštimą, tad tyrė bus blyškesnė.

Orkaitėje keptų, neluptų moliūgų minkštimas nesunkiai ir labai greitai atsiskirs nuo žievės, jį tiesiog iškabinkite šaukštu ar nupjaukite peiliu.
 

Moliūgų tyrės sutrynimas

Moliūgų tyrę galima sutrinti net ir rankiniu bulvių košės trintuvu, bet tolygiausia tyrė pavyks trinant virtuvės kombainu ar elektriniu trintuvu. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4. Moliūgų tyrės pagardai. Klasikinei moliūgų tyrei reikės tik moliūgų ir aliejaus (jeigu moliūgai apkepinami orkaitėje), tuomet ją galėsite naudoti ruošdami įvairius patiekalus ir reikiamų pagardų bei prieskonių pridėsite gaminimo eigoje.

Jeigu norite sutaupyti šiek tiek laiko, galite ruošti pagardintą tyrę. Pavyzdžiui, sriuboms, troškiniams, padažams ir kitiems pikantiškiems patiekalams skirtą tyrę galite pasūdyti, pagardinti pipirais, maltu muskato riešutu, džiovintomis žolelėmis.

Moliūgus taip pat galite kepti orkaitėje, virti ar garinti su kitomis daržovėmis - morkomis, svogūnais, česnakais (orkaitėje kepamų česnakų nelupkite, nes greitai sudegs. Suminkštėjusius, iškeptus česnakus iš odelių tiesiog iškabinkite šaukštu), kalafiorais, saldžiosiomis bulvėmis ir kt. Nerekomenduojame naudoti ryškiaspalvių, bet ne oranžinių daržovių, pavyzdžiui, raudonųjų svogūnų, brokolių ar nenuluptų cunikijų, nes tyrės spalva bus negraži.

Saldiems kepiniams skirtą moliūgų tyrę galite pasaldinti trupučiu cukraus ar sutrinti su keliomis išmirkytomis datulėmis, pagardinti kvapniais, kepiniams tinkančiais prieskoniais - cinamonu, kardamonu, gvazdikėliais, prieskonių mišiniu meduoliams ar imbieriniams sausainiams.
 

Moliūgų prieskoniai

Moliūgai puikiai „draugauja“ su cinamonu, kardamonu, gvazdikėliais, muskato riešutais, anyžiais ir kitais kepinių prieskoniais. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

5. Tyrės laikymas ir šaldymas. Paruoštą moliūgų tyrę sudėkite į švarų, sandarų indą, uždenkite ir laikykite šaldytuve 3-4 dienas. Pasūdyta ir pieskoniais pagardinta moliūgų tyrė šaldytuve pabus ilgėliau, apie 5-6 dienas.

 

Deja, konservavimui naminė moliūgų tyrė nelabai tinkama, nes natūralus jos rūgštingumas labai mažas ir tai puiki terpė veistis bakterijoms. Todėl geriausias būdas ją išsaugoti ilgiau - šaldymas.

Jeigu norite moliūgų tyrę išsaugoti ilgesniam laikui, rekomenduojame ją šaldyti. Atvėsusią moliūgų tyrę galite tiesiog sudėti į šaldymo maišelius ir užšaldyti šaldymo kameroje. Tyrę taip pat patogu užšaldyti silikoninėse keksiukų formelėse, o sušalusius tyrės „keksiukus“ perkelti į dėžutę ar maišelį. Sušaldyta ir tinkamai, šaldymo kameroje laikoma tyrė bus skaniausia 3-4 mėnesius, tačiau tinkama vartoti ilgiau, apie 5-6 mėnesius.

 

Jeigu norite, kad moliūgo tyrė šaldiklyje užimtų mažiau vietos, geriausias būdas tą padaryti - gaminti ją labiau koncentruotą. Tuomet moliūgą reikėtų kepti ilgiau (taip išgaruos daugiau skysčio), tačiau žemesnėje temperatūroje, kad neprisviltų. Sutrynus taip iškeptą moliūgą jis bus tirštesnis, labiau primins tirštą piurė ar košelę negu tyrę, tačiau užims mažiau vietos šaldiklyje. Naudojant labiau koncentruotą tyrę, ją reikės skiesti didesniu kiekiu vandens ar sultinio.

Norėdami atitirpinti moliūgų tyrę įvairiems kepiniams, blynams, vafliams ir pan., ją pernakt palaikykite šaldytuve. Jeigu tyrę naudosite troškiniams, padažams, sriuboms, jos atitirpinti nereikia, sušalusią tyrę tiesiog dėkite į puodą ir ji netrukus atitirps, suteikdama patiekalui dailią spalvą, lengvą saldumą ir malonų aromatą.
 

Moliūgų blyneliai

Pasiruoškite ir užšaldykite moliūgų tyrės - galėsite visuomet mėgautis puikiausiais patiekalais. Pavyzdžiui, nuostabiais blyneliais. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

6. Moliūgų tyrės panaudojimas. Moliūgų tyrė be papildomų pagardų - labai universalus produktas. Ją galima naudoti tiek saldiems, tiek ir pikantiškiems patiekalams. Moliūgų tyrė, visų pirma, naudojama ruošiant trintą, tirštą moliūgų sriubą, tačiau šiek tiek tyrės galima įdėti ir į kitokias sriubas, troškinius, padažus bei net bulvių (ar kitų daržovių) košę. Moliūgų tyrė įvairiems saldiems kepiniams, pavyzdžiui, keksams, keksiukams, pyragams, vafliams ir kt. suteiks ryškesnę spalvą, daugiau drėgnumo ir malonaus skonio.

Moliūgų tyrės su pagardais ar tyrės, maišytos su kitomis daržovėmis, panaudojimas kiek siauresnis, tačiau šių tyrių skonis įdomesnis ir ryškesnis, tad ir su jomis gaminti patiekalai bus labai gardūs. Pavyzdžiui, tyrės su įvairiomis daržovėmis, pasūdytos druska bei paskanintos kitais prieskoniais tiks pikantiškiems patiekalams, o saldintos tyrės su cinamonu, kardamonu, gvazdikėliais ir kitais kepinių prieskoniais, tiks jaukumu kvepiantiems saldėsiams.



Naminės moliūgų tyrės receptas ir jos panaudojimo idėjos

Dalinamės paprastu naminės moliūgų tyrės receptu bei mūsų mėgstamiausiais jos panaudojimo būdais. Patiekalų, kuriems galima panaudoti moliūgų tyrę, kiekis ir jų įvairovė yra didžiulė, tad tai tikrai puikiausias būdas sunaudoti moliūgų derlių!

Naminė moliūgų tyrė

Moliūgus tyrei galite išvirti ar garinti, tačiau mes rekomenduojame juos iškepti orkaitėje, tuomet tyrė bus dar ryškesnio skonio ir stipresnio aromato.
 

Moliūgų tyrė

Nesunkiai ir greitai paruošiama moliūgų tyrė tiks įvairiems patiekalams. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

~700 g tyrės jums reikės:
1 kg moliūgo;
šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

  1. Moliūgą perpjaukite pusiau ir išskobkite sėklas.
  2. Nenuluptą moliūgą supjaustykite stambiomis, 5-6 cm pločio riekėmis.
  3. Jas minkštimu į viršų sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite ar apšlakstykite aliejumi.
  4. Kepkite iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje iki kol moliūgai suminkštės. Jeigu kepimo metu ims labai skrusti, temperatūrą sumažinkite.
  5. Kepti reikėtų apie valandą.
  6. Iškeptų moliūgų minkštimą nupjaukite ar nuo žieves išskobkite šaukštu.
  7. Keptą moliūgo minkštimą pertrinkite iki tolygios konsistencijos.
  8. Tyrę naudokite įvairiems patiekalams, laikykite sandariame indelyje šaldytuve ar užšaldykite.

 

Skaniausia ir paprasčiausia trinta moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba - tikra rudens klasika. Sušildanti, soti, bet neapkraunanti skrandžio. Paruošite vos per pusvalandį, o tobulo skonio dar ilgai nepamiršite.
 

Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba - švelni, skani ir soti. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4-6 porcijoms sriuboms Jums reikės:
~700-800 g moliūgų tyrės;
~700-800 ml daržovių arba vištienos sultinio ar vandens (galima pilti ir daugiau ar mažiau, pagal mėgstamą tirštumą);
200 ml riebios grietinėlės (galima keisti kokoso pienu);
1 svogūno;
2-3 skiltelių česnako;
nedidelio gabaliuko sviesto ar šlakelio aliejaus;
pagal skonį druskos, pipirų, malto muskato riešuto, džiovintų čiobrelių;
papildomai: 1-2 morkų, 1-2 bulvių (paprastų arba saldžiųjų), galima įdėti gabaliuką geltonos paprikos ar kalafioro...

Gaminimas:

  1. Į puodą dėkite sviesto ar pilkite aliejaus ir jame iki kol suminkštės apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, tuomet sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką.
  2. Į puodą pilkite sultinį arba vandenį (viso geriau nepilkite, jeigu reikės, sriubą vėliau praskiesite), užvirinkite, sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytas daržoves (jeigu jas naudojate) ir pavirkite iki kol suminkštės.
  3. Sudėkite moliūgų tyrę. Išmaišykite. Viską pertrinkite. Jeigu labai tiršta, įpilkite dar šlakelį sultinio ar vandens.
  4. Sriubą pagal skonį pagardinkite druska, pireskoniais.
  5. Sriubą tiekite balintą grietinėle. Tiekiant labai tinka įberti paskrudintų moliūgų ar saulėgrąžų sėklų, linų sėmenų, duonos skrebučių, šviežių prieskoninių žolelių ar smulkiai pjaustytų svogūnų, česnakų laiškų.

 

Nekeptas moliūginis sūrio tortas

Moliūgų tyrė gali būti net ir puikaus torto ingredientu! Šio torto skonį galite paįvairinti pasirinkdami skirtingus sausainius bei naudodami įvarius prieskonius.
 

Moliūgų tortas

Moliūgų tyrės panaudojimas tikrai platus! Su ja pavyksta net ir tobuliausi tortai. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

23 cm skersmens formai Jums reikės:
Pagrindui:
200-250 g paprastų sausainių;
100-110 g sviesto.

Įdarui:
350 g moliūgų tyrės;
220 g kreminio sūrio;
250 ml riebios grietinėlės;
100-150 g cukraus pudros (saldumą pasirinkite pagal skonį);
1 šaukštelio cinamono;
kelių lašų vanilės esencijos;
2 šaukštų želatinos ir šlakelio vandens želatinai užpilti.

Papuošimui:
plaktos grietinėlės.

Gaminimas:

  1. Sausainius sutrupinkite, sumaišykite su lydytu sviestu ir trupinius paskleiskite ant pyrago formos dugno. Gerai prispauskite šaukštu.
  2. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
  3. Kol brinksta želatina, kreminį sūrį labai gerai išplakite su grietinėle, plakite 3-5 min. Tuomet įmaišykite cukraus pudrą, moliūgų tyrę, cinamoną, vanilės esenciją ir perplakite.
  4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš verdančio vandens garų, palaukite, kol truputį atvės ir plona srovele, maišant supilkite į moliūgų įdarą. Perplakite.
  5. Įdarą supilkite ant sausainių pagrindo ir pernakt šaldykite šaldytuve.
  6. Sustingusį tortą papuoškite plakta grietinėle ir tiekite.

 

Makaronai su kreminiu moliūgų padažu

Moliūgų tyrę galima naudoti ne tik patiekalams, bet ir skaniems padažams. Šis padažas tiks ne tik makaronams, bet ir prie keptos paukštienos.
 

Makaronai su moliūgų padažu

Moliūgų tyrę galima panaudoti puikiam padažui, idealiai tinkančiam prie makaronų. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4-5 porcijoms Jums reikės:
500 g makaronų;
500 g moliūgų tyrės;
1 svogūno;
2 skiltelių česnako;
200 g grietinės;
2 šaukštų sviesto;
šlakelio balto, sauso vyno (nebūtina);
saujo tarkuoto kietojo sūrio;
pagal skonį druskos, pipirų, prieskoninių žolelių;
šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

  1. Aliejuje apkepinkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną iki kol suminkštės. Sudėkite spaustuku perspaustą ar labai smulkiai sukapotą česnaką, trumpai pakepkite.
  2. Sudėkite moliūgų tyrę, pagardinkite prieskoniais, įpilkite šlakelį vyno ir ant nedidelės ugnies, vis pamaišydami pavirkite padažą 5-10 min. iki kol nugaruos ir truputį sutirštės. Pageidautina papildomai pertrinti.
  3. Į padažą įmaišykite grietinę, sūrį, pašildykite iki kol išsilydys sūris.
  4. Paruoštą padažą tiekite su pagal instrukcijas ant pakelio išvirtais makaronais.
  5. Išvirtus makaronus taip pat galite suberti į padažą ir gerai išmaišyti.
     

Blynai iškepa minkštučiai, purūs ir labai labai skanūs, patiks ir mažiems, ir dideliems smaližiams. Valgome su medumi, jogurtu, uogiene ar kitokiais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Drėgnas, ryškus ir labai skanus keksas, kurį labai rekomenduojame išsikepti, jei dar turite moliūgų! Papildomai tinka įmaišyti vaisių cukatų ar smulkintų riešutų.

Receptą rasite čia.

Tobulai kremiškas, labai rudeniškas, švelnus ir tiesiog neatsivalgomai skanus padažas! Tinka torteliniams, spagečiams ar kitokiems mėgstamiems makaronams ar virtinukams. Jis toks skanus, kad norisi tiesiog kabinti šaukštu. Ne be reikalo šis padažas - vienas mūsų mėgstamiausių būdų panaudoti moliūgų tyrę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs, minkšti ir purūs keksiukai! Paruošite juos labai greitai, o išragausite dar greičiau! Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Jei norite, papildomai galima įmaišyti razinų ar smulkintų riešutų, džiovintų vaisių ar šokolado gabaliukų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie nuostabiai skanūs vafliai taip pat pagaminti su moliūgų tyre, pagardinti rudeniškais prieskoniais, išorėje traškūs, o viduje - ypatingai minkšti. Jų sudėtis gerokai sveikesnė nei tradicinių vaflių, todėl nuostabiai skanūs pusryčiai - nenuodėmingi!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Dar vienas skanėstas smaližiams! Šie moliūginiai kamuoliukai labai gardūs, maistingi ir puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Nors risotto variacijas būtų sunku suskaičiuoti, vienas dalykas išlieka visada - tai ypatingai kreminė, švelni tik šiam patiekalui būdinga tekstūra. Nors šį patiekalą puikiai žinome, retas kuris esame jį gaminę namuose. Vyrauja klaidinga nuomonė, kad tai patiekalas, kuriuo geriau mėgautis italų restorane negu gaminti namuose. Iš tiesų, risotto gamyba - gana greita ir visiškai nesudėtinga. O smagiausia dalis - žaidimais skoniais ir priedais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Moliūginis sūrio tortas nėra klasikinis, akivaizdu. Plonas sausainių pagrindas pagardintas smulkintais graikiniais riešutais, cinamonu ir muskatais, kas suteikia ne tik papildomo skonio bei aromato, bet ir malonaus traškumo. O kremas yra šiek tiek lengvesnės tekstūros nei pakankamai riebus klasikinio cheesecak‘o. Lengvumo jam suteikia tiek varškė, tiek moliūgų tyrė, kurios į kreminio sūrio masę reikia įmaišyti ne tiek ir mažai. Jei moliūgų derlius šįmet buvo gausus ir dar turite vieną kitą, pasislėpusį giliai spintelėje ar sandėliuke, būtinai išsikepkite šį moliūginį sūrio tortą. Jį paruošti labai paprasta, o skonis, kaip ir sakiau pačioje pirmoje pastraipoje, tobulas!

Receptą rasite čia.

Minkštos ir visai nesudėtingos moliūginės bandelės - ypač skanu perpjauti perpus, užtepti sviesto ir paruošti pusryčių sumuštinį su sūriu ar uogiene! Bandelės šiekt tiek salsvos, bet jas valgome ir prie mėsos troškinių, jos, pamirkius, puikiai sugeria padažą, tad po pietų lėkštės būna tuštutėlės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sveikuoliškas desertas - užkandis smaližiams, kuriam nereikia pridėtinio cukraus! Jaukuma kvepiantys moliūgo batonėliai, kuriuos galima laikyti šaldytuve arba šaldiklyje.

Receptą rasite čia.

Šio vyniotinio biskvitas iškepa labai minkštas, trapus ir nuostabiai kvepia meduoliais! Paprastai tokio vyniotinio kremui naudojamas maskarponės sūris, tačiau šis ruošiamas su liesesniu, lengvesniu ir gaivesniu kremu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Nesudėtingos, minkštos ir labai skanios bandelės iš moliūginės tešlos! Galbūt atrodo įmantriai, bet paruošti jas tokios formos tikrai nesudėtinga, nes receptas labai detalus. Gardžios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.

Kiek neįprasti žemaičių blynai - su moliūgu ir kepti orkaitėje. Šie blyneliai puikūs ir tuo, kad yra kepami orkaitėje, todėl jų kepimui nereikės naudoti papildomų riebalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Lengvesnė ir labai skani lazanijos versija. Beje, jeigu norite vegetariško varianto, vietoje vištienos dėkite 2 puodelius (apie 60 gramų) smulkintų špinatų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital