Amerikietiškas moliūgų pyragas “Pumpkin Spice”

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Amerikietiškas moliūgų pyragas “Pumpkin Spice”
Autorius apie receptą: Šis rudeniškas pyragas papuoš bet kurį šventinį stalą, patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Šis rudeniškas pyragas papuoš bet kurį šventinį stalą, patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų
145 gramai sviesto
45 gramai vandens (šalto)
30 gramų cukraus pudros
10 gramų citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų moliūgų tyrės
160 gramų grietinėlės
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių
80 gramų cukraus
15 gramų krakmolo
2 šaukšteliai malto cinamono
0.5 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio malto kardamono
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
pagal skonį apelsino žievelės (tarkuotos)
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš vakaro dėkite sviestą į šaldiklį. Prieš gaminant, supjaustykite mažais gabalėliais.
2.
Tešlai druską, cukraus pudrą, miltus ir sviestą rankomis sumaišykite (arba pertiname elektriniu trintuvu) iki trupinių. Tada po truputį supilkite šaltą vandenį su citrinos sultimis ir sumaišykite šakute. Suformuokite diską, įvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent 1 val.
3.
Įdarui inde išplakite kiaušinius, trynį su cukrumi, apelsino žievele ir prieskoniais. Dėkite moliūgų tyrę, berkite krakmolą, supilkite grietinėlę ir gerai permaišykite.
4.
Iškočiokite tešlą, ja išklojame 23-25 cm skersmens, sviestu išteptą kepimo formą. Dėkite į šaldytuvą 30 min, kad šiek tiek atvėstų.
5.
Pagrindą užklojame kepimo popieriumi ar folija, priberiame sausų ryžių ar pupelių, kad prispaustų ir kepant, tešla neiškiltų. Uždengta‌ pagrindą kepkite 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. Paliekame šiek tiek atvėsti.
6.
Į šiek tiek atvėsusį pagrindą supilame įdarą ir kepame 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val.
7.
Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame bent 3 val pailsėti ir sustingti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital