Drėgnas moliūgų keksas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Drėgnas moliūgų keksas
Autorius apie receptą: Drėgnas, kvapnus ir labai skanus. Naudojau 24 cm ilgio kekso formą. Drėgnas, kvapnus ir labai skanus. Naudojau 24 cm ilgio kekso formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
340 gramų moliūgų tyrės
220 gramų kvietinių miltų
180 gramų cukraus (apytikriai)
120 mililitrų aliejaus (be kvapo)
120 gramų šokolado lašelių
1 vienetas kiaušinių (didesnio)
60 mililitrų apelsinų sulčių
3 šaukštai kavos (karštos, stiprios, apytikriai)
3 šaukštai kakavos (su lengvu kaupu)
2 šaukšteliai obuolių acto
2 šaukšteliai malto cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgų tyrę sudėti į dubenį. Įmušti kiaušinį, berti cukrų, druską, cinamoną ir su elektriniu trintuvu sutrinti.
2.
Kepimo miltelius ir sodą suberti į dubenėlį, pilti actą ir išmaišyti. Suputojus, sudėti į moliūgo masę, išmaišyti, supilti aliejų ir apelsinų sultis, tuomet įsijoti miltus ir permaišyti.
3.
Paruoštą tešlą padalinti į vienodas dvi dalis. Į vieną dalį suberti kakavą, įpilti karštą kavą ir išmaišyti.
4.
Į kekso formą (naudojau 24 cm ilgio) įtiesti kepimo popierių, dėti sluoksnį moliūgo masės, tuomet sluoksnį kakavos, tuomet vėl moliūgo masės, vėl kakavos masės. Šakute perbraukti į vieną pusę, tuomet į kitą, viršų pabarstyti šokolado lašeliais.
5.
Kepti įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 60-70 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
6.
Iškepusį keksą palikti formoje visiškai atvėsti, po to atsargiai išimti.
Patarimai:
Moliūgo tyrę paruošti labai paprasta - galite supjaustytą moliūgo minkštimą kepti orkaitėje arba išvirti iki kol jis suminkštės. Tuomet sutrinti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital