Moliūgų pyrago kava „Pumpkin spice latte“

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Moliūgų pyrago kava pumpkin spice latte
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės
Autorius apie receptą: Ši latte kava labai amerikietiška, labai jauki ir sušildanti, tobulai tinkanti rudeniškoms popietėms. Klasikinė Pumkin Spice Latte gaminama be moliūgų tyrės, bet Ši latte kava labai amerikietiška, labai jauki ir sušildanti, tobulai tinkanti rudeniškoms popietėms. Klasikinė Pumkin Spice Latte gaminama be moliūgų tyrės, bet šiuolaikinis kavos variantas ja gardinamas ir ne be reikalo - skonis taip dar turtingesnis. Tradicinis moliūginės latte variantas iš Starcbucks yra saldesnis už šį receptą, bet man skaniau kai saldumas subtilus. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
70 mililitrų kavos
200 mililitrų pieno (tinka tiek augalinis pvz. migdolų ar avižų, tiek karvės pienas)
1 šaukštas moliūgų tyrės (žr. patarimus)
2 šaukšteliai klevų sirupo (arba kitokio saldiklio, galima nedėti visai)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio prieskonių meduoliams (arba moliūgų pyrago prieskonių, žr. patarimus)
Patiekiant:
šiek tiek plaktos grietinėlės (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pasiruoškite norimo stiprumo kavą (aš ruošiu moka kavinuku daugamž vieną stipraus espresso puodelį).
2.
Į nedidelį prikaistuvį dėkite moliūgų tyrę, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir prieskonius. Maišydami truputį pakaitinkite, jog geriau atsiskleistų prieskonių aromatas.
3.
Į tyrę maišydami supilkite pieną ir pakaitinkite iki pienas bus karštas (bet ne verdantis).
4.
Jei norite pieno putos, šį karštą pieno mišinį išplakite (aš supilu į aukštą siaurą indą ir plaku elektrine šluotele iki suputoja), bet tas nebūtina - ir be putos moliūgine latte bus puiki.
5.
Į puodelį pilkite paruoštą kavą, tada pieno mišinį.
6.
Galite papuošti plakta grietinėle ir pabarstyti prieskoniais.
7.
Jaukiai įsitaisykite po pledu, pasiimkite knygą ir mėgaukitės!
Patarimai:
Tradicinė Pumpkin spice latte ruošiama su moliūgų pyrago prieskoniais. Savo sudėtimi jie labai panašūs į Santa Maria prieskonius meduoliams, tad dažniausiai juos ir naudoju. Arba galite pumpkin pie spice prieskonių mišinį pasiruošti patys, sumaišę šiuos maltus prieskonius - 2 v.š. cinamono, 2 a.š. imbiero, 1 a.š. gvazdikėlių, 0.5 a.š. muskato, 0.25 a.š. kvapniųjų pipirų (nebūtina), 0.25 a.š. kardamono (nebūtina).
Moliūgų tyrę aš gaminu taip - sviestinį moliūgą perpjaunu išilgai pusiau, išskobiu sėklas, puseles dedu pjūviais aukštyn į skardą ir kepu 180C orkaitės viduryje apie 60-80 minučių (iki peilis lengvai sminga į minkštimą). Atvėsinu, nulupu ir sutrinu elektriniu trintuvu iki glotnios tyrės. Sudedu į sandarų indelį ir laikau šaldytuve iki savaitės. Naudoju sriuboms, padažams, kavai, o likutį užšaldau.
Tradicinis moliūginės latte variantas iš Starcbucks yra saldesnis už šį receptą, tad jei mėgstate saldžiau, galite klevų sirupo (ar kito saldiklio) kiekį padidinti. Jei nemėgstate sadžių kavų, galite saldiklio nedėti visai.
Jei mėgstate stipresnę kavą, jos galite pilti daugiau ir/ar pieno mažiau.
Prieskonių kiekį irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ana
2021-09-20 17:40
Pabandziau, tikrai skanu ir greitai paruosiama ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital