Moliūgo biskvito vyniotinis su grietininiu kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Moliūgo biskvito vyniotinis su grietininiu kremu
Autorius apie receptą: Šio vyniotinio biskvitas iškepa labai minkštas, trapus ir kvepia meduoliais! Ir būtinai į grietinį kremą rekomenduoju dėti citrinos žievelės - ji suteikia kremui nuostabų Šio vyniotinio biskvitas iškepa labai minkštas, trapus ir kvepia meduoliais! Ir būtinai į grietinį kremą rekomenduoju dėti citrinos žievelės - ji suteikia kremui nuostabų kvapą ir puikų skonį. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
220 gramų moliūgų tyrės (receptas čia)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų miltų
90 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (arba gvazdikėlių, imbiero ir cinamono mišinio)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų grietinės, 30% riebumo
60 gramų sviesto (minkšto)
60 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų (reikės žievelės)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė taps šviesiai geltona ir kelis kartus padidės jos apimtis. Šaukštu įmaišome moliūgo tyrę.
2.
Beriame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, atsargiai išmaišome. Tešla turi būti gana skysta. Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą ir paskirstome per visą skardos dydį (mano skardos matmenys 35 x 38 cm.).
3.
Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., arba kol gražiai paruduoja. Ant stalo dedame švarų virtuvinį rankšluostį ir gausiai pabarstome cukraus pudra. Iškepusį biskvitą dedame ant rankšluostuko popieriumi į viršų. Popierių nuimame (jei labai prilipęs, uždėkite ant viršaus kelioms minutėms drėgną rankšluostį - popierius lengvai nusiims). Biskvitą susukame kartu su rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 min.
4.
Kremui minkštą sviestą plakame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Dedame grietinę, tarkuotą citrinos žievelę ir mažu greičiu plakame, kol kremas tampa tirštas.
5.
Atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu (paliekame neteptus kraštus po 2 cm.) ir vėl suvyniojame. Dedame stingti į šaldytuvą. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital