Drėgnas moliūgo keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Drėgnas moliūgo keksas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
470 gramų miltų
420 mililitrų moliūgų tyrės (arba 450 gramų nuvalyto moliūgo)
6 vienetai kiaušinių (M dydžio)
200 gramų sviesto (arba kepinių margarino)
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu naudojate ne moliūgo tyrę, o moliūgą, jį paruoškite taip - moliūgą supjaustykite gabaliukais, užpilkite 100 mililitrų vandens, pavirkite 8 - 10 minučių, o tada išgriebkite, sutrinkite ir atmatuokite 420 mililitrų.
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išsukite. Įmaišykite vanilinį cukrų, druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį įmaišykite į tešlą, kartu dalimis sudėkite ir moliūgo tyrę.
3.
Kekso formą arba dvi formas išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite keksus 175 - 180 C laipsnių orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Jei kepsite vienoje formoje, tai užtruks šiek tiek ilgiau.
4.
Atvėsusius keksus išimti iš formos ir atvėsinti ant grotelių arba dar šiltus apipilti sirupus. Sirupui sumaišau 150 mililitrų sulčių su 150 gramų cukraus pudros ir silpnai paviriau apie 8 minutes.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Daiva
2020-10-31 21:56
Gavosi superinis. Dregnas, purus. Nespejo net uzpiltas sirupas sustingti kaip buvo suvalgytas ATSAKYTI
Greta
2020-01-28 18:12
Gavosi labai riebus, reikia mažinti sviesto :(( ATSAKYTI
Asta
2020-01-29 00:39
Kad keksai ir būna riebesni negu įprasti pyragai. Man tai labai skanus šis keksas ir tikrai ne per riebus, o tiek kiek keksui priklauso. Tik iškepusiam keksui leiskite visiškai atvėsti,o idealiai - dar ir pastovėti per naktį. Tada riebumas bei drėgmė tolygiau pasiskirsto. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital